logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Automatische incasso in WordPress of WooCommerce via iDEAL

Automatische incasso in WordPress of WooCommerce via iDEAL

Automatische incasso in WordPress of WooCommerce wordt steeds populairder. Het is dan ook zo dat periodieke betalingen steeds beter worden geaccepteerd door consumenten. Het biedt immers optimaal gemak. Je kunt op meerdere manieren zorgen voor automatische incasso in WordPress of, in het geval van een webwinkel, automatische incasso in WooCommerce. Wij vertellen je meer over automatische incasso in WordPress of WooCommerce via iDEAL, de meest vertrouwde betaalmethode onder Nederlandse consumenten. We focussen daarbij op incasso via Mollie, een van de grootste payment providers van Nederland.

Wanneer is automatische incasso in WordPress of WooCommerce ideaal?

Het regelen van automatische incasso in WordPress of WooCommerce via iDEAL is in meerdere situaties een goed idee. Wij geven je graag een paar voorbeelden:

  • Abonnementsgelden incasseren, bijvoorbeeld voor diensten
  • Toegang tot exclusieve materialen (content, video’s)
  • Abonnement op membership website
  • Ontvangen van terugkerende donaties
  • Incasseren van lidmaatschapsgelden / contributies

Waarom automatische incasso in WordPress of WooCommerce via iDEAL?

Deze vraag kan eigenlijk opgedeeld worden in twee stukjes:

  1. Waarom kies je voor automatische incasso in WordPress of WooCommerce?
  2. Waarom kies je hierbij voor incasso via betaalmethode iDEAL?

Laten we beginnen met het eerste deel. Automatische incasso in WordPress of WooCommerce kan je veel tijd besparen wanneer je te maken hebt met terugkerende betalingen. Het is makkelijker voor jou én voor de afnemer. Daarnaast accepteren en waarderen consumenten de automatische incasso nu veel beter dan enkele jaren geleden. Dit heeft vooral te maken met het feit dat we er steeds meer mee te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld alleen maar aan de populaire diensten van Spotify en Netflix, welke allebei gebruik maken van automatische incasso voor het innen van hun vergoeding.

Dan het tweede deel: waarom automatische incasso via iDEAL? Dit is heel eenvoudig. iDEAL is 100% Nederlands en wordt gezien als de meest betrouwbare betaalservice door Nederlandse consumenten. In 2018 groeide het aantal iDEAL betalingen met maar liefst 39 procent ten opzichte van 2017. Voor de consument is het heel vertrouwd om via de eigen bank te kunnen betalen met iDEAL. Voor de ontvangers van de iDEAL-betalingen is het vooral prettig dat er aardig wat gegevens worden verzameld. Denk aan de officiële naam van een persoon en aan de IBAN. Je administratie wordt een stuk eenvoudiger.

Automatische incasso regelen bij je eigen bank

Je hebt meerdere mogelijkheden wanneer je aan de slag wilt met automatische incasso in WordPress of WooCommerce via iDEAL. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het allemaal te regelen bij je eigen, vertrouwde bank. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat de procedures nogal ingewikkeld zijn, vooral omdat banken automatische incasso’s risicovol vinden. Dit heeft te maken met het feit dat consumenten het recht hebben om een automatisch geïncasseerd bedrag binnen 56 dagen terug te boeken naar hun eigen rekening. Zij kunnen de afboeking storneren, zoals dat heet, waardoor het valt onder een vorm van lenen. Veel banken beperken dan ook de incassobedragen en het aantal incasso’s per tijdvak. Kun je alles wel rond krijgen met je bank? Dan moet je nog zoeken naar een passende software oplossing voor de daadwerkelijke automatische incasso’s in WordPress of WooCommerce via iDEAL. Gelukkig kan het makkelijker…

Automatische incasso in WordPress of WooCommerce via een PSP

Het regelen van automatische incasso is dus behoorlijk lastig en langdradig als je dit via je bank wilt doen. Logisch dat je zoekt naar een andere optie. Gelukkig is die er zeker! Je kunt de automatische incasso in WordPress of WooCommerce via iDEAL ook regelen via een PSP, ofwel een Payment Service Provider. Door de toename van de populariteit, acceptatie en waardering van automatische incasso komen er steeds meer PSP’s bij die terugkerende betalingen ondersteunen. Je kunt al bij meerdere PSP’s terecht voor het regelen van automatische incasso in WordPress of WooCommerce via iDEAL. Mollie is hier heel bekend voorbeeld van. Een ander belangrijk voordeel is dat dergelijke providers je direct de nodige infrastructuur kunnen bieden om de automatische incasso’s eenvoudig te regelen. Je regelt dus alles wat je nodig hebt in één keer als je voor een PSP kiest in plaats van voor je bank.

Starten met automatische incasso in WooCommerce via iDEAL

Heb je een webwinkel en wil je starten met automatische incasso in WooCommerce met iDEAL? Dan start je met je aan te melden bij een PSP en een account aan te maken. Vervolgens activeer je iDEAL en automatische incasso’s (SEPA). Veel PSP’s hebben modules die je kunt gebruiken, maar vaak is een standaard plugin ook prima. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de Mollie plugin voor WooCommerce. Zo regel je automatische incasso in WooCommerce via iDEAL zoals jij dat wilt.

WooCommerce is complex en niet noodzakelijk

Er wordt vaak gedacht dat het een verplichting is om een complete WooCommerce webwinkel op te bouwen als je gebruik wilt maken van automatische incasso’s. Dit is precies wat veel online ondernemers tegenhoudt, want WooCommerce is complex en neemt veel tijd in beslag. Heb je geen technische kennis en / of ervaring met het opzetten van een webwinkel? Dan drijft WooCommerce je makkelijk tot wanhoop, waardoor je je al snel genoodzaakt voelt om een webdesigner in te schakelen. Hoppa, weer een flinke kostenpost erbij! Wat als wij je nu vertellen dat WooCommerce helemaal niet noodzakelijk is en dat er een simpel alternatief beschikbaar is? Maak eens kennis met Paytium!

Paytium is een eenvoudig alternatief

Het opzetten van een website / webwinkel én het realiseren van automatische incasso’s moet leuk zijn. Een frustrerend begin van je ‘online carrière’ is gewoonweg zonde, want je weet wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk! Paytium zorgt ervoor dat je niet te maken krijgt met complexe instellingen of extra plugins. Het enige wat je nodig hebt is een WordPress website en je regelt alles binnen een paar stappen, ook zonder technische kennis of ervaring. Met Paytium kun je direct heel eenvoudig en helemaal gratis je automatische incasso in WordPress via iDEAL regelen.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!


Je kunt Paytium eerst eens gratis proberen als je wilt, want alle functionaliteit voor automatische incasso zit in de gratis versie. Natuurlijk kun je ook altijd even contact opnemen als je nog vragen hebt.

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl