logo
logo
 • Home
 • Blog
 • Bestelformulier in WordPress mét en zonder online betaling

Bestelformulier in WordPress mét en zonder online betaling

Iedere website heeft een formulier nodig, of het nu een simpel contactformulier is, een aanmeldformulier of een bestelformulier voor een product of dienst. Om gegevens van bezoekers te kunnen ontvangen kan een formulier niet op je website ontbreken. Paytium biedt je alles wat je nodig hebt.

WordPress heeft geen standaard functionaliteit waarmee je formulieren kunt bouwen en dat is eigenlijk zonde, juist omdat iedere website wel een formulier voor het één of ander nodig heeft. Je hebt dus een goede plugin nodig om toch een professioneel en betrouwbaar formulier toe te kunnen voegen aan je website.

Er zijn veel plugins beschikbaar waarmee je bestelformulieren kunt genereren voor WordPress. Dat is fantastisch nieuws, zou je denken, maar in de praktijk zorgt het vooral voor heel veel hoofdpijn bij velen. Het mooie van WordPress is wel dat iedereen, dus ook mensen zonder technische kennis, er een website mee kan bouwen. Helaas geldt dit niet voor de plugins waarmee je bestelformulieren voor WordPress kunt genereren. Deze plugins kunnen de niet-technische gebruiker nogal overweldigen door de overvloed aan functies en mogelijkheden.

Desalniettemin zijn er voor WordPress websites een hoop uitgebreide formulier plugins beschikbaar zoals Gravity Forms of Contact Form 7. Dit zijn plugins met enorm veel opties en instellingen, maar voor veel gebruikers wellicht net wat te complex. Veel gebruikers zijn inmiddels bekend met de hoofdpijnen, frustraties en stressgevoelens die hierdoor teweeg worden gebracht.

Dus, welke plugin kun je dan het best kiezen wanneer je echt zo simpel en snel mogelijk een (bestel)formulier wilt bouwen voor WordPress, zonder poespas?

Simpele bestelformulieren bouwen met Paytium

Met de Paytium plugin kun je op een snelle, no-nonsense manier formulieren voor je WordPress website bouwen. Paytium is simpel in gebruik en je hebt er geen technische kennis voor nodig. Wij hebben Paytium zo ontworpen dat het écht voor iedereen super simpel is om een formulier naar wens te bouwen, in te richten én in gebruik te nemen op de WordPress website.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Met deze WordPress plugin kun je in een handomdraai eenvoudige contact- of aanmeldformulieren maken. Wil je formulieren maken waarmee je producten of diensten kunt verkopen? Ook dat hebben we heel eenvoudig gemaakt voor je. Wat voor formulier jij ook nodig hebt, met Paytium maak je het formulier écht in een handomdraai.

Moet ik bestelformulieren ook opmaken met CSS?

Heb je wel eens gemerkt dat bestelformulieren er vaak heel karig uitzien? Je hebt het voor elkaar gekregen om met een relatief complexe plugin een formulier te maken en vervolgens staat er een saai formulier op je website. Je hebt geen idee hoe je het bestelformulier kunt voorzien van kleuren of lijnen en je weet ook niet hoe je het formulier in afmeting aan kunt passen, zodat deze beter binnen de stijl van je website past. Drama! Gelukkig hebben wij goed nieuws voor je!

De Paytium formulieren hoef je qua kleuren, lijnen en grootte niet aan te passen. Alle soorten formulieren, of het nou een simpel tekstveld is voor een naam of een uitklapmenu met meerdere keuzes, worden automatisch aangepast aan de styling van jouw WordPress thema. Zo passen de formulieren altijd perfect binnen het totale design van je website en ziet het geheel er zonder moeite heel professioneel uit.

Hoe werkt bestelformulieren maken in Paytium?

Paytium werkt met zogenaamde shortcodes. Dit zijn kleine stukjes code waarmee je een aantal zaken kunt bepalen:

 • Het soort veld:
  Bijvoorbeeld een simpel tekstveld, een e-mail veld, een checkbox (vinkjes), etc.
 • Wat de inhoud van het veld moet zijn:
  Bij checkbox vinkjes kun je iedere checkbox van een waarde voorzien en bij een uitklapmenu kun je deze ook vullen met zoveel waarden als je zelf wilt.
 • Of het veld verplicht is:
  Bij ieder veld kun je aangeven of het voor de bezoeker verplicht is om in te vullen.
 • Wat het eventuele bedrag is:
  Wil je een bestelformulier maken? Koppel een waarde aan je formulier of aan een specifiek veld en je kunt direct een product of dienst verkopen.

Vind je het handig om direct een voorbeeld te zien? Laten we dan een simpel contactformulier bouwen waarbij een bezoeker de mogelijkheid krijgt een naam, e-mailadres en een bericht  achter te laten.

Met Paytium zou het er dan zo uit kunnen zien:

Code

[paytium name="Contact formulier" button_label="Verzenden!"]
[paytium_no_payment /]
[paytium_field type="text" label="Naam" required="true" /]
[paytium_field type="email" label="Email" required="true" /]
[paytium_field type="textarea" label="Jouw bericht" required="true" default="Wat wil je mij vertellen?" /]
[/paytium]

Resultaat

Meer informatie over de shortcodes vind je in de handleiding. Onze handleidingen zijn eenvoudig te volgen, maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je toch nog ergens tegenaan loopt. Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op. Wij zijn er om je te helpen.

Wil je een stapje verder gaan?

Veel mensen starten met een simpel bestelformulier. Vaak is dit voldoende, zeker aan het begin, maar het is goed mogelijk dat je na verloop van tijd toch wilt uitbreiden en behoefte hebt aan het toevoegen van wat meer complexere formulieren aan je website. Je hoeft dan zeker niet op zoek te gaan naar een andere plugin. Met Paytium kun je de meest uiteenlopende formulieren maken, zoals:

 • Contactformulier
 • Aanmeldformulier voor betaalde (member-only) nieuwsbrieven
 • Bestelformulier voor een fysiek of digitaal product
 • Aanmeldformulier voor evenementen of cursussen
 • Bestelformulier voor een abonnement
 • En nog veel meer!

WooCommerce bestelformulieren

Ondernemers die producten willen verkopen via een bestelformulier denken al snel aan de WooCommerce webshop plugin. WooCommerce is een uitbreiding (plugin) op WordPress en werkt uitstekend als je een groot assortiment aan producten hebt, wanneer je online je voorraadbeheer wilt bijhouden en wilt werken met verschillende BTW tarieven en verzendmethoden.

Het bouwen, bijhouden en aanpassen van een WooCommerce webshop kost menig ondernemer aardig wat tijd en voor iemand die slechts een simpel product wil verkopen is het niet de meest logische oplossing. Niet iedere ondernemer wil een grote webwinkel met een ruim assortiment, maar hier gaat WooCommerce eigenlijk wel vanuit.

Wil je simpel en snel een bestelformulier op je WordPress website? Met Paytium bouw je in no time een formulier met een betaalknop en kun je direct beginnen met het verkopen van je product(en). Het is niet nodig om een complete webshop op te zetten, een Paytium bestelformulier biedt jouw bezoekers de mogelijkheid om het product bij jou aan te schaffen middels een iDEAL, Paypal, Bancontact of creditcard betaling.

Het enige wat jij daarna hoeft te doen is de bestelling naar het juiste adres te verzenden ;)

Hoe verkoop ik mijn product met een Paytium bestelformulier?

We hebben net aangekaart dat het niet nodig is om een complete webshop op te zetten om snel een bestelformulier op je website te plaatsen. Paytium kan dit namelijk voor je oplossen op een simpele en snelle manier.

Maar hoe werkt dit dan?

Hieronder vind je een voorbeeld van een simpel bestelformulier, gemaakt met Paytium.

Code

[paytium name="Formulier naam" description="Product naam" button_label="Bestellen"]
[paytium_field type="label" label="CD Klassieke Muziek voor €14,00" amount="14" tax="21" /]
[paytium_field type="email" label="Email" required="true" /]
[paytium_field type="name" label="Naam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Adres" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Postcode" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Plaatsnaam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Land" required="true" /]
[paytium_total /]
[/paytium]

Resultaat

De bezoeker kan zijn of haar adres noteren en direct de bestelling doen. Deze bezoeker wordt vervolgens naar het iDEAL scherm gestuurd, kan de eigen bank kiezen en vervolgens direct afrekenen. Als het zo simpel kan zijn, waarom zou je het jezelf dan moeilijker maken?

Voorbeelden van bestelformulieren in WordPress

Weet je niet zeker of Paytium past bij jouw type product of onderneming? Hieronder vind je een lijst met een aantal voorbeelden hoe Paytium in de praktijk wordt gebruikt.

 • Digitale bestellingen winkeliers: broodjes bij de bakker, vlees bij de slager, etc.
 • Fysieke producten: t-shirts, CD’s, DVD’s, accessores, etc.
 • Digitale producten: verkoop van e-books, PDF’s, blauwdrukken of software.
 • Maatwerk: offerte aanvraag voor handgemaakte meubelen, schilderijen of ander maatwerk.
 • Aanmeldingen: Tickets voor een fietsvierdaagse, een feest of een besloten bijeenkomst.

Goed nieuws: Paytium is gratis!

Ben je klaar om direct aan de slag te gaan met het maken van bestelformulieren voor je WordPress website? Download iDEAL plugin Paytium dan in de plugin database van WordPress.org. Wil je meer informatie over wat je allemaal met Paytium kunt doen? Lees dan de beknopte handleiding door.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Maak je geen zorgen over het maken van kosten aan een plugin waar je uiteindelijk niet veel mee kunt. Op de eerste plaats weten wij zeker dat jij heel veel met Paytium kunt en op de tweede plaats kun je Paytium gratis gebruiken. Wil je meer uitgebreidere functies, bijvoorbeeld omdat je online onderneming sterk groeiende is en je meer opties aan je klanten wilt bieden? Dan is er ook een betaalde versie van Paytium beschikbaar. Deze is optioneel. Wil jij Paytium gratis blijven gebruiken? Dan kan dat ook gewoon!

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl