logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Bestelformulieren bouwen met CalderaForms en iDEAL

Bestelformulieren bouwen met CalderaForms en iDEAL

CalderaFormsCalderaForms is een WordPress plugin waarmee je simpele en complexe formulieren kunt bouwen. Het is een alternatief voor bekende formulieren plugins zoals Gravity Forms en NinjaForms. De kracht van CalderaForms zit hem in het simpel en snel kunnen bouwen van formulieren middels een visuele ‘drag & drop’ editor. Maar kun je met deze plugin naast het bouwen van visueel aantrekkelijke formulieren ook iDEAL bestelformulieren bouwen voor de verkoopt van producten of diensten?

In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden en mogelijke alternatieven voor deze plugin.

Kosten

CalderaForms is in tegenstelling tot populaire formulierplugins zoals Gravity Forms en NinjaForms initieel gratis in gebruik. Je kunt de plugin daarom downloaden via WordPress.org. De gratis variant kun je wel uitbreiden met betaalde add-ons. Daarnaast heb je ook de betaalde Pro varianten. De Basic versie kost je dan 14,99 dollar per maand en de duurste Pro versie genaamd de Advanced, kost je 275 dollar per jaar. Het grootste verschil tussen deze versies zit hem in de hoeveelheid en de type add-ons die je erbij krijgt.

In mijn ogen is de eerste interessante optie de Individual variant waarbij je alle Developer add-ons krijgt. Echter ontbreken er dan alsnog add-ons zoals een MailChimp en Zapier koppeling. MailChimp is pas beschikbaar vanaf de Advanced variant en de koppeling met Zapier wordt pas mogelijk vanaf de Agency variant van 550 dollar per jaar.

Interessante features

Los van de prijzen biedt een aantal interessante features zoals de Message Layouts en de Message Stats. Met de Message Layouts kun je opgemaakte emails maken die bezoekers van je website ontvangen zodra ze een formulier hebben ingestuurd. Met Message Stats kun je vervolgens kijken of die emails daadwerkelijk worden geopend en op welke links in de email wordt geklikt.

Bestelformulieren bouwen met CalderaForms

CalderaForms is in mijn ogen een serieuze concurrent voor gevestigde namen zoals Gravity Forms of NinjaForms. Maar wat als je via je WordPress website ook producten of diensten wilt verkopen? Dan is het van belang dat je met een formulieren plugin ook bestelformulieren kunt bouwen. Dan hebben we het dus over formulieren waarbij je een bestelling kunt plaatsen en vervolgens kunt afrekenen via een betaalmethode. Is dat dan mogelijk met CalderaForms?

Ja en Nee.

iDEAL en CalderaForms

Ja je kunt bestelformulieren bouwen met CalderaForms en met de Pro versie een PayPal, Stripe of Authorize.net betaalmethode eraan koppelen. Echter is het in Nederland zo dat de overgrote meerderheid van de consumenten de voorkeur geeft aan iDEAL. Met CalderaForms kun je helaas geen iDEAL koppeling maken.

Een alternatief voor CalderaForms

Is jouw eerste prioriteit dat je bestelformulieren kunt bouwen met een iDEAL betaalmethode? Dan is het wellicht interessant om eens te kijken naar de Paytium formulieren plugin voor WordPress. Paytium is een formulieren plugin die betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact, Sofort en Paypal standaard heeft ingebouwd. Je hoeft kun geen aparte add-on of aparte plugin te downloaden en configureren om gebruik te kunnen maken van een betaalmethode.

Paytium is gratis in gebruik

Paytium is net als CalderaForms initieel gratis in gebruik. Het verschil is echter wel dat je om bestelformulieren te kunnen maken niet voor de betaalde versie hoeft te kiezen. Alle betaalmethoden die worden aangeboden via de payment provider Mollie, worden ook ondersteund door Paytium. Mocht je Paytium willen gebruiken en nog geen Mollie account hebben, is het wel van belang dat je deze kosteloos aanmaakt. De betaalmethoden binnen Mollie werken namelijk alleen in combinatie met een Mollie account.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Is Paytium simpel in gebruik?

Voor het bouwen van Paytium formulieren hoef je niet technisch te zijn. Je kunt met behulp van zogenaamde shortcodes simpel en snel de meest uiteenlopende formulieren bouwen. Denk hierbij aan een simpel contactformulier, een bestelformulier, een donatieformulier en nog veel meer. Hieronder vind je een simpel voorbeeld van een bestelformulier, gemaakt met Paytium en de daarbij horende shortcodes.

Code

[paytium name="Formulier naam" description="Product naam" button_label="Bestellen"]
[paytium_field type="label" label="CD Klassieke Muziek voor €14,00" amount="14" tax="21" /]
[paytium_field type="email" label="Email" required="true" /]
[paytium_field type="name" label="Naam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Adres" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Postcode" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Plaatsnaam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Land" required="true" /]
[paytium_total /]
[/paytium]

Resultaat


Interesse?

Wil je weten hoe je direct met Paytium aan de slag kunt gaan? Download Paytium dan via WordPress.org, raadpleeg de simpele documentatie en begin direct met het bouwen van bestelformulieren voor jouw website.

Labels:

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl