logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Betaalde toegang tot MailPoet nieuwsbrief in WordPress met Mollie

Betaalde toegang tot MailPoet nieuwsbrief in WordPress met Mollie

Je hebt een cursus die je wilt verkopen of betalende klanten voorzien van betaalde toegang tot je speciale MailPoet nieuwsbrief. Hoe krijg je dit voor elkaar? Wat heb je ervoor nodig? Hoe technisch moet je zijn om dit voor elkaar te kunnen krijgen? In dit artikel behandelen we al deze vragen!


MailPoet (opt-in) inschrijfformulieren maken

MailPoet biedt de mogelijk om zelf je opt-in formulier vorm te geven en vervolgens op een pagina te plaatsen. Ook heb je de mogelijkheid om een formulier te tonen in een pop-up. De formulieren zijn op tal van manieren aan te passen, maar helaas beschikt MailPoet niet over de mogelijkheid om een betaalmodule aan je formulier te koppelen.

Betalingen accepteren met MailPoet formulieren

Het kunnen accepteren van betalingen is logischerwijs essentieel als je betaalde toegang tot je MailPoet nieuwsbrief of email lijst wilt aanbieden. Dit kan zijn om bijvoorbeeld een cursus te verkopen icm een reeks automatische emails waarin steeds een gedeelte van de cursus wordt gecommuniceerd i.c.m. materiaal zoals PDF’s, checklists of video bestanden. MailPoet beschikt in de basis niet over een zogenaamde payment gateway, dus je zult de plugin moeten uitbreiden met functionaliteiten die ervoor zorgen dat je betaalmethoden zoals iDEAL, PayPal, creditcard, Bancontact kunt accepteren.

Payment providers

Als je op je website betalingen wilt accepteren is het allereerst van belang dat je een account aanmaakt bij een payment provider. Dit is een partij die als derde partij fungeert tussen jouw website en de bank. Als iemand een betaling doet komt dit binnen bij de payment provider en kun je er vervolgens voor kiezen om de inkomsten dagelijks, wekelijks of maandelijks automatisch op je zakelijke rekening te storten.

Welke payment provider moet ik dan kiezen?

Er zijn tal van payment providers op de markt. Elke provider hanteert zijn eigen tarieven en eventuele maandelijks abonnementskosten. Wij geven zelf de voorkeur aan Mollie. Deze payment provider heeft bewezen enorm innovatief te zijn, heeft een geweldig online dashboard waarbij je de inkomsten vanuit je website kunt analyseren en het biedt ondersteuning voor heel veel WordPress plugins.

MailPoet formulier bouwen met betaalmogelijkheden

We weten nu dat je MailPoet aanmeldformulieren kunt bouwen zonder betaalmogelijkheden. We weten dat je een payment provider zoals Mollie nodig hebt als je wel betalingen wilt ontvangen. Hoe bouw je vervolgens een formulier waarmee je betaalde toegang tot je MailPoet lijst verschaft?

In tegenstelling tot wat je zou denken maak je in dit geval geen gebruik van de MailPoet formulieren bouwer. Om dit namelijk voor elkaar te krijgen maken we gebruik van de formulieren plugin Paytium. Met deze plugin kun je simpel en snel formulieren bouwen en deze vervolgens koppelen aan email providers zoals MailPoet, ActiveCampaign en Mailchimp.

Daarnaast biedt Paytium ook de koppeling met payment provider Mollie, waardoor je betaalmethoden zoals iDEAL, Paypal, Bancontact, creditcard, etc. kunt aanbieden. Het enige wat je hoeft te doen is gratis een account aan te maken bij Mollie en je account gegevens vervolgens in je WordPress dashboard in te vullen in het instellingen scherm van Paytium.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!


Paytium direct downloaden

Ben je geïnteresseerd in de combinatie van MailPoet en Paytium? Download dan Paytium Plus voor 49 euro per jaar. Na het downloaden en installeren van Paytium kun je direct aan de slag met het bouwen van je eerste formulier voor betaalde toegang tot je MailPoet email lijst.

MailPoet instellingen voor automatische emails (autoresponders)

Nu we weten wat we nodig hebben om klanten betaalde toegang te geven tot je MailPoet email lijst, wil ik het ook nog even hebben over het opzetten van een automatisch email reeks, beter bekend als autoresponders.

Met autoresponders kun je, zoals de naam al doet vermoeden, automatisch emails sturen naar betalende klanten. Je kunt MailPoet namelijk zo instellen dat er iedere week automatisch een email wordt verstuurd met bijvoorbeeld cursusmateriaal en links naar de website van jouw cursus. Iedere keer als een betalende klant zicht inschrijf voor je MailPoet nieuwsbrief of email lijst, krijgt hij automatisch deze reeks emails in zijn inbox. Jij kunt de interval van deze emails kiezen en dus bepalen of iemand dagelijks, om de paar dagen, wekelijks of maandelijks een email ontvangt.

Meer weten over autoresponders in MailPoet? Lees je in het autoresponder artikel van MailPoet.

Een MailPoet formulier maken met Paytium

We weten nu wat je allemaal nodig hebt om je MailPoet formulier met betaalmogelijkheden te maken. Nu is het tijd om te kijken hoe je het formulier letterlijk bouwt.

Paytium formulieren bouw je middels zogenaamde shortcodes. Dit zijn kleine stukjes simpele code waarmee je kunt definiëren wat voor velden er in je betaalformulier verschijnen. Je kunt met Paytium namelijk zelf bepalen hoeveel en wat voor velden jij in je formulier terug wilt zien. Je kunt dus zelf kiezen om je formulier te beperken tot een paar velden, of juist uit te breiden met meer velden, vinkjes of uitklapformulieren.

Een voorbeeld van een formulier met shortcodes vind je hieronder. Deze kun je gewoon knippen en plakken naar jouw WordPress pagina of bericht. Als je Paytium al geïnstalleerd hebt werkt dit formulier meteen.

Code

[paytium name="Formulier naam" description="Product naam" amount="50,00"]

[paytium_field type="firstname" label="Voornaam"  default="David" /]
[paytium_field type="lastname" label="Achternaam"  default="de Boer" /]

[paytium_field type="email" label="Email" required="true" newsletter="mailpoet" newsletter_hide_checkbox="true" newsletter_after="true" /]

[paytium_button label="Betalen" /]

[/paytium]

Resultaat

Bovenstaande code kun je na de installatie vanPaytium gewoon kopieren en plakken. Het is niet nodig om alle code te begrijpen! In de handleiding voor Betaalformulieren met MailPoet kun je alles nogmaals rustig doorlezen.

Om de code snel even te verduidelijking, bovenaan het formulier zie je amount="50,00", dat zorgt ervoor dat mensen €50 euro moeten betalen. Dit is een vrij simpele manier om een bedrag in te stellen. Dit kun je indien gewenst nog altijd vervangen door de optie voor flexibele bedragen, als jouw situatie daarom vraagt.

Het belangrijkste is de vierde regel, die begint met [paytium_field type="email". Dit is een veld van type email, en de volgende opties zorgen ervoor dat Paytium begrijpt wat er met dat email adres moet gebeuren.

  • newsletter="mailpoet" zorgt ervoor dat Paytium het e-mail adres doorsluist naar MailPoet.
  • newsletter_hide_checkbox="true" zorgt ervoor dat er geen vinkje “Wil je je aanmelden?” getoond wordt, mensen betalen namelijk en zijn daarmee jouw klant, je hoeft geen explicite toestemming te vragen als je ze alleen product informatie stuurt. Als je hier “false” van maakt, of dit helemaal weg laat, toont Paytium wel een vinkje.
  • newsletter_after="true" zorgt ervoor dat mensen alleen worden aangemeld als ze daadwerkelijk betaald hebben.

Conclusie

MailPoet is een populaire email plugin om nieuwsbrieven te versturen, maar om betaalde toegang verschaffen heb je een betaalmodule of betaalplugin nodig. Hiervoor kun je Paytium gebruiken. Naast deze plugin moet je ook een gratis account registeren bij een payment provider zoals Mollie. Om alles ten slotte werkende te krijgen met shortcodes hoef je absoluut niet technisch te zijn, het is gewoon een kwestie van een aantal stappen opvolgen.

Ben je enthousiast en wil je direct aan de slag? Bekijk dan de prijzen van Paytium en begin vandaag nog met het bouwen van je eerste MailPoet formulier met betaalde toegang!

 

Labels:,

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl