logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Betalingen toevoegen aan CaptainForm met Mollie

Betalingen toevoegen aan CaptainForm met Mollie

captainform mollieCaptainForm is een inmiddels bekende formulieren plugin voor WordPress. CaptainForm is een alternatief voor andere WordPress formulieren plugins zoals Gravity Forms, Formidable Forms en Ninja Forms. Met CaptainForm kun je zonder al te veel technische kennis, met een ‘drag & drop builder’, allerlei formulieren voor je WordPress website bouwen.

Kosten

CaptainForm is in de basis een gratis plugin. Dit betekent dat je hem gewoon kosteloos kunt downloaden via de plugin database van WordPress.org. Wil je echter extra opties en scripts? Dan moet kiezen voor een van de betaalde versies. Deze beginnen bij 35 dollar (Apprentice) per jaar en eindigen bij 195 dollar (Hero) per jaar.

Uit te breiden met ‘native apps’

Net zoals andere WordPress formulieren plugins is CaptainForm dus uit te breiden met add-ons, of ‘native apps’ zoals zij het zelf noemen. Dit zijn uitbreidingen die een koppeling met bijvoorbeeld MailChimp of Paypal mogelijk maken. Het verschil met CaptainForm en andere formulieren plugins is dat er niet duidelijk wordt aangegeven welke apps er allemaal zijn. Er wordt een lijst met 11 logo’s getoond, maar de 27 apps die je bij de Hero versie zou krijgen zijn hier dus niet allemaal te vinden.

Mollie betalingen toevoegen

Wil je producten gaan verkopen middels een of meerdere productformulieren? Dan is het belangrijk dat je formulieren plugin betalingen kan accepteren. Hiervoor heb je allereerst een payment provider nodig. Dit is een partij die tussen jouw onderneming en de bank zit en het mogelijk maakt om betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact (populair in België) en Paypal aan jouw website te koppelen.

Mollie is voor veel online ondernemers de payment provider naar keuze. Mollie is een van de meestgebruikte oplossingen om betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact, Paypal, etc. te accepteren.

CaptainForm en Mollie

Is het mogelijk om met CaptainForm populaire betaalmethoden zoals iDEAL en Bancontact aan te bieden?

Ja dit kan, maar niet met Mollie. Met de Hero versie van CaptainForm is het mogelijk om met payment provider Sisow een koppeling te maken en betaalmethoden zoals iDEAL aan je formulier te koppelen.

Omdat alleen de Hero versie beschikt over betaalmogelijkheden, betaal je 195 dollar per jaar om hiervan gebruik te kunnen maken. Andere goedkopere versies van CaptainForm beschikken helaas niet over een betaalmethoden.

Paytium: een simpele manier om iDEAL betalingen te accepteren

Vind je 195 dollar per jaar iets te veel? Zou je graag willen dat iDEAL, Bancontact, Sofort, Paypal, etc. al zat inbegrepen in een gratis versie? Wil je liever een plugin van Nederlandse bodem met Nederlandse support?

Dan is Paytium de oplossing! Paytium is een formulieren plugin voor WordPress, waarbij ondersteuning voor betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact, Sofort, Paypal, e.a. standaard zit ingebouwd. Je hoeft dus niet extra te betalen om met Mollie deze betaalmethoden aan je formulier te koppelen.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Mollie en iDEAL koppelen aan Paytium

Wellicht denk je dat je technisch moet zijn om een payment provider aan Paytium te koppelen. Niets is echter minder waar. Het enige wat je hoeft te doen is een gratis account aanmaken bij Mollie en vervolgens je account gegevens in te vullen bij de instellingen van Paytium.

Hierna kun je direct in een test modus kijken hoe formulier betalingen werken en als je tevreden bent kun je vervolgens je koppeling met Mollie op live zetten en direct geld incasseren via je productformulieren!

Een formulier bouwen met Paytium

Een productformulier bouwen met Paytium doe je middels zogenaamde ‘shortcodes’. Dit houdt in dat je met simpele code zelf kunt aangeven wat voor velden jij in je formulier wilt hebben. Je hoeft hier absoluut niet technisch voor te zijn. Een voorbeeld van een Paytium productformulier, gemaakt met simpele shortcodes vindt je hieronder:

Code

[paytium name="Formulier naam" description="Product naam" button_label="Bestellen"]
[paytium_field type="label" label="CD Klassieke Muziek voor €14,00" amount="14" tax="21" /]
[paytium_field type="email" label="Email" required="true" /]
[paytium_field type="name" label="Naam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Adres" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Postcode" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Plaatsnaam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Land" required="true" /]
[paytium_total /]
[/paytium]

Resultaat

Meer informatie over het bouwen van Paytium formulieren vind je in de handleiding.

Is Paytium echt gratis?

De basis versie van Paytium is helemaal gratis! Je kunt de plugin simpelweg downloaden via WordPress.org, een Mollie account aanmaken en gelijk beginnen met het bouwen van bestelformulieren. Je hoeft niet extra te betalen voor het kunnen accepteren van betaalmethoden. Dit zit gewoon ingebouwd, ook in de gratis variant van Paytium.

Heb je behoefte aan extra functionaliteiten? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de premium varianten. Een lijst met de extra functionaliteiten van Paytium Pro en Premium vindt je hieronder:

  • Automatisch verzenden van emails aan de hand van een betaalstatus
  • Koppelingen met MailChimp, ActiveCampaign
  • Automatisch aanmaken van facturen
  • Exporteren van betalingen
  • Koppeling met Zapier

Interesse?

Direct met Paytium aan de slag kunt gaan? Download Paytium dan via WordPress.org, raadpleeg de simpele documentatie en begin direct met het bouwen van bestelformulieren voor jouw website.

 

 

Labels:,

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl