logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Contributiebetalingen ontvangen met WordPress en Mollie

Contributiebetalingen ontvangen met WordPress en Mollie

Contributiebetalingen ontvangen met WordPress en Mollie is voor veel verenigingen en stichtingen een uitstekende oplossing. Vaak hebben verenigingen en stichtingen moeite met het innen van de contributiebetalingen. Leden moeten het contributiebedrag zelf overmaken, maar vergeten dit te doen of laten de factuur te lang liggen. Hierdoor zijn verenigingen en stichtingen veel tijd kwijt aan het steeds opnieuw zelf achter de contributiebetalingen aan zitten. Paytium biedt hier de oplossing. Met Paytium kunnen verenigingen en stichtingen contributiebetalingen ontvangen met hun WordPress website en Mollie.


Het proces rondom contributiebetalingen vereenvoudigen

Verenigingen en stichtingen kunnen veel tijd en moeite besparen wanneer leden de contributiebetalingen gewoon tijdig voldoen. Dit wordt gestimuleerd door Paytium, omdat deze Nederlandstalige betaal plugin het proces rondom de contributiebetalingen vereenvoudigt. Met Paytium kunnen heel eenvoudig betaallinks worden aangemaakt, waardoor leden via de link direct kunnen betalen, bijvoorbeeld middels het betrouwbare iDEAL. Je kunt heel makkelijk iDEAL koppelen aan Paytium, waardoor leden niet meer zelf de contributiebetalingen hoeven over te schrijven.

Tips verbeteren contributiebetalingen

Verenigingen en stichtingen willen de contributiebetalingen natuurlijk zo snel mogelijk ontvangen. In veel gevallen worden er belangrijke uitgaven voor de vereniging of stichting gedaan met het geld van de contributiebetalingen. Het is fijn wanneer alles gewoon lekker doorloopt, zonder obstakels. Met Paytium maak je het betalen van de contributie makkelijk en dit zorgt ervoor dat betalingen over het algemeen ook sneller worden verricht. Dan zijn er ook nog andere manieren die ervoor zorgen dat de betalingen sneller worden verricht. Wij geven je graag 5 tips om contributiebetalingen sneller te ontvangen.

1. Automatiseer de facturatie

Bekijk eens goed wat het je precies kost om zelf steeds achter contributiebetalingen aan te gaan. Hoeveel tijd kost dit en zet dit eens om in geld. Kijk ook eens wat onbetaalde en te laat betaalde facturen op jaarbasis aan rente kosten. Misschien is het voordeliger om de facturatie te automatiseren. Wanneer je, met bijvoorbeeld Paytium, de facturen automatiseert, dan worden de betalingen vaak sneller ontvangen. Betalingen kunnen geautomatiseerd worden met recurring payments (automatische periodieke betalingen).

2. Bied de mogelijkheid tot termijnbetalingen

Veel verenigingen en stichtingen hebben ook leden die het niet breed hebben. Zeker wanneer de contributie aan de hoge kant is kan het voor deze leden lastig zijn om de contributiebetaling te voldoen. Vaak kunnen deze leden de contributie wel betalen wanneer zij dit in kleinere delen per maand mogen doen. Het is dan ook een goede optie om termijnbetalingen aan te bieden. Wel is het belangrijk om dit altijd schriftelijk vast te leggen. Ook dit kan geautomatiseerd worden met recurring payments.

3. Verstuur facturen aan het einde van de maand

Verreweg de meeste mensen ontvangen hun salaris tussen de 20ste en 25ste van de maand. Mensen die een uitkering ontvangen zijn hierin vaak een uitzondering. Zij ontvangen de uitkering in de meeste gevallen eerder in de maand. Voor de meeste verenigingen en stichtingen geldt dat zij voornamelijk te maken hebben met leden die een salaris ontvangen. Met het oog hierop is het daarom verstandig om het verzoek tot contributiebetalingen naar het einde van de maand te verschuiven. De leden hebben hun inkomen dan net op de rekening staan en zijn eerder geneigd om de factuur direct te betalen.

4. Neem persoonlijk contact op als de betaaltermijn is verstreken

Is de betaaltermijn van een factuur verstreken of is de automatische incasso mislukt? Spreek het lid dan persoonlijk aan, wel onder vier ogen, en leg het voor. Kom je het betreffende lid niet op korte termijn tegen? Waag er dan eens een telefoontje aan. Een mailtje, WhatsApp bericht of sms’je kan makkelijk worden genegeerd. Dit is niet het geval wanneer er persoonlijk contact wordt opgenomen over de contributiebetaling. Mensen vinden het vaak ongemakkelijk wanneer zij face-to-face of telefonisch worden aangesproken over het uitblijven van een betaling. Zij zullen eerder geneigd zijn om de factuur te voldoen, vooral om te voorkomen dat zij nog eens worden aangesproken.

5. Hanteer een scherp debiteurenbeleid

Het is voor verenigingen en stichtingen, net als voor bedrijven en ZZP’ers, heel belangrijk om een scherp debiteurenbeleid te hebben. Wacht niet te lang met een herinnering. Is de betaaltermijn verstreken? Wacht dan twee werkdagen en stuur een herinnering. Hoe langer je met een herinnering wacht, hoe langer je ook op de betaling moet wachten. Met een herinnering komt immers een nieuwe betaaltermijn.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!


Paytium maakt contributiebetalingen overzichtelijk

Een belangrijk voordeel van Paytium is wel dat je voortdurend een helder overzicht hebt van de betalingen. Dit bespaart je veel tijd en moeite bij het in kaart brengen van alle contributiebetalingen. Alle betalingen worden overzichtelijk getoond in de WordPress admin. Hier zie je de actuele status van contributiebetalingen, zoals: Open, Betaald, Verlopen, Geannuleerd, Mislukt, Uitbetaald, Chargeback en Teruggestort.

Je kunt de contributiebetalingen ook innen met SEPA incasso

Met Paytium kunnen verenigingen en stichtingen voor de contributiebetalingen eenvoudig een betaallink aanmaken. Wil iemand een lidmaatschap verlengen? Dan kun je op je website eenvoudig een button plaatsen waarmee de verlenging direct betaald kan worden. Daarnaast kun je ook de contributiebetalingen automatiseren met SEPA incasso. Na een eerste geslaagde betaling zal Mollie direct een abonnement voor incasso aanmaken. Dit betekent dat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Mollie zorgt ervoor dat de betalingen op tijd worden geïncasseerd. Herhaalbetalingen worden bij abonnementen in Paytium altijd verwerkt, ook wanneer je website te maken heeft met een storing of offline is.

Automatische incasso is snel geregeld met Paytium

Automatische incasso biedt veel voordelen, voor beide partijen. Verenigingen en stichtingen kunnen tijd besparen door de contributiebetalingen te laten verlopen via automatische incasso. Leden hoeven zich niet druk te maken om de betalingen, want het gaat allemaal vanzelf. Paytium biedt je de mogelijkheid om automatische incasso via iDEAL te regelen, zodat je altijd een optimale betrouwbaarheid kunt garanderen. Een ander belangrijk voordeel hiervan is wel dat je direct de nodige gegevens van de leden hebt voor in je administratie. Deze gegevens worden namelijk weergegeven bij de betalingen via iDEAL. Automatische incasso is heel snel te regelen via Paytium, volledig gratis, en verloopt altijd 100% betrouwbaar.

Naast contributiebetalingen zijn donaties ook mogelijk

Soms zijn contributiebetalingen de enige betalingen die worden ontvangen, maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden. Naast contributiebetalingen zijn donaties ook mogelijk via Paytium. Je kunt gebruik maken van donatie formulieren die het mogelijk maken om via je WordPress website donaties te ontvangen. Je kunt dit vormgeven zoals je zelf wilt. Zo kun je een vast bedrag invoeren, maar je kunt het bedrag van de donatie ook door de bezoeker laten invullen. Daarnaast is het mogelijk om met een veld met ‘radiobuttons’ of middels een ‘dropdown’ veld vooraf ingestelde bedragen te laten weergeven om uit te kiezen. Dit zijn opties voor eenmalige donaties. Wil je (ook) terugkerende donaties ontvangen? Dan verwijzen wij je graag naar onze Recurring Payments in WordPress handleiding.

Liever aan de slag met crowdfunding projecten?

Er zijn verenigingen en stichtingen die ook graag met crowdfunding aan de slag willen. Moet je hiervoor dan alsnog een andere oplossing vinden? Nee hoor, want ook dit kun je eenvoudig regelen met Paytium. Je kunt gewoon binnen je WordPress website geld ophalen voor een crowdfunding project. Het is zelfs mogelijk om meerdere doelen op je website te tonen. Zo is Paytium ook een betrouwbare optie als crowdfunding plugin voor WordPress. Uiteraard werkt ook deze optie gewoon met iDEAL voor een optimale veiligheid. Daarnaast zijn er diverse andere betaalopties beschikbaar.

Exporteren van betalingen om deelnemerslijsten te maken

Wil je makkelijk en snel deelnemerslijsten maken door de betalingen te exporteren? Dat kan natuurlijk ook met Paytium. Je kunt betalingen exporteren door binnen Paytium te kiezen voor ‘Betalingen’ en vervolgens voor ‘Export’. Er verschijnt vervolgens een nieuwe pagina waarop je een begin- en einddatum van de betalingen aan moet geven. Vervolgens worden alle betalingen in deze periode getoond en wordt er een CSV bestand aangemaakt. Dit bestand kan met diverse programma’s worden geopend, waaronder ook spreadsheetprogramma’s en tekstverwerkers. Daar kun je het bestand verder aanpassen om je deelnemerslijst op te stellen.

Ontdek de mogelijkheden met Paytium zelf!

Paytium biedt eindeloos veel praktische mogelijkheden voor verenigingen en stichtingen. Niet alleen het ontvangen van contributiebetalingen verloopt sneller en makkelijker, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van onder meer donaties en crowdfunding projecten. Je kunt gratis starten met Paytium om de mogelijkheden zelf te ontdekken. Op ieder gewenst moment kun je upgraden naar een betaalde versie als je dat wilt. Je zal zien dat alles vanzelf wijst en heel makkelijk te regelen is. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op.

Labels:, , , , , , ,

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl