logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Vergelijking: GiveWP, Charitable, Donorbox of Paytium voor WordPress donaties

Vergelijking: GiveWP, Charitable, Donorbox of Paytium voor WordPress donaties

Wat hebben GiveWP, Charitable, Donorbox en Paytium met elkaar gemeen? Juist, ze kunnen allemaal in worden gezet om via je WordPress website donaties te ontvangen. Dit betekent natuurlijk niet dat GiveWP, Charitable, Donorbox en Paytium hetzelfde zijn. Integendeel, er zijn aardig wat verschillen. Wij hebben alle opties eens bekeken en geven jou inzicht in wat je van de oplossing kunt verwachten én wat anderen ervan vinden. Zo kun je zelf de vergelijking maken of jij liever GiveWP, Charitable, Donorbox of Paytium voor WordPress donaties gaat gebruiken.


Hoe zit het met Paytium voor WordPress donaties?

Dan blijft natuurlijk ons eigen Paytium nog over. Wat mag je nu precies verwachten van Paytium voor WordPress donaties? Nou, dat is best wel veel! Paytium is namelijk een perfect alternatief voor bovenstaande plugins, evenals een beter alternatief voor WooCommerce iDEAL plugins. Je ontvangt een volledige ondersteuning voor periodieke betalingen via iDEAL, maar er zijn nog veel meer (betaal)mogelijkheden. Zo biedt Paytium de beste ondersteuning voor Europese betalingen via Mollie. Mollie is de goedkoopste payment provider op de markt. Paytium is geen gevoelige integratie, maar biedt een alles-in-één oplossing voor donaties via wordPress. Daarnaast kun je rekenen op Nederlandstalige support.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!


Hoe wordt Paytium beoordeeld door anderen?

Wij kunnen Paytium natuurlijk wel de hemel in prijzen, maar voor jou is het veel belangrijker wat Paytium gebruikers ervan vinden. Daarom hebben wij ook onze score op WordPress.org bekeken. We kunnen met trots zeggen dat wij daar een score hebben weten te behalen van 5 sterren uit 5. Beter kan het dus niet! De gebruikers benoemen dan ook enkel pluspunten. De handleidingen worden gezien als zeer duidelijk en makkelijk te volgen, de donatie plugin wordt als zeer gebruiksvriendelijk ervaren en de support is ‘perfect en snel’. Wil je zelf meer lezen over wat gebruikers van Paytium zeggen op WordPress.org? Dan kun je de reviews natuurlijk ook zelf bekijken.

Paytium biedt het beste van twee werelden

Paytium biedt altijd de nodige garanties. Zo garanderen wij je dat je altijd zeker kunt zijn van een correcte werking van het afrekenprocess, dan je op een simpele manier passende bestelformulieren voor diensten en producten kunt bouwen en dat je minder hoeft te configureren. Je kunt Pronamic Pay gebruiken om te zorgen voor een koppeling tussen een payment provider en een WordPress plugin, maar paytium biedt het beste van beide werelden. De koppeling met payment provider Mollie is al standaard ingebouwd. Probeer Paytium eens uit met de gratis versie. Upgraden naar een betaalde versie is op ieder gewenst moment mogelijk. Natuurlijk kun je bij vragen altijd contact met ons opnemen.

Wat heeft GiveWP je te bieden?

GiveWP is een oplossing die ervoor zorgt dat bezoekers niet naar een andere website hoeven te worden genavigeerd. De donatie plugin biedt een gratis kernversie van Give. Daarnaast is het mogelijk om met de diverse add-ons aan de slag te gaan. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat het kostenplaatje op minimaal 80 dollar uitkomt. De donatie plugin is door Impress.org gebouwd en kan worden uitgebreid met een aangepaste metabox voor Pronamic Pay gateways, maar dit is niet verplicht. Uiteindelijk biedt GiveWP je de mogelijkheid om het ontvangen van donaties via je WordPress website te vereenvoudigen.

Hoe wordt GiveWP beoordeeld door anderen?

Wanneer we kijken naar de WordPress beoordelingen van gebruikers van GiveWP, dan zien we een score staan van 4,8 uit 5 sterren. Een goede beoordeling dus! Wel worden er zowel voordelen als nadelen genoemd over het gebruik van GiveWP. Gebruikers vinden het ondersteuningsteam van GiveWP bijvoorbeeld top. De support wordt als vriendelijk en deskundig ervaren. Ook de premium add-ons worden als mooi en praktisch ervaren. Daarnaast zijn gebruikers van mening dat er belangrijke aanpassingsmogelijkheden ontbreken. Ook wordt meerdere keren opgemerkt dat het ‘gratis zijn’ van GiveWP niets meer dan een lokkertje is en dat je wel degelijk met kosten te maken krijgt. Dit komt vooral omdat je dure add-ons nodig hebt om de plugin op de juiste manier te gebruiken.

Wat mag je van Charitable verwachten?

Charitable is een donatie plugin die bekend staat om de gebruiksvriendelijkheid. Je kunt heel eenvoudig fondsenwervende campagnes opzetten met Charitable en het is mogelijk om een groter aantal campagnes naast elkaar actief te laten zijn. De donatie plugin werkt goed samen met de meeste thema’s en er is een selectie premium extensies beschikbaar. Paypal en offline donaties kunnen gratis worden gebruikt en alles is goed bij te houden door de informatie te exporteren als CSV-bestand. Ook Charitable kan worden gekoppeld aan Pronamic Pay. Dit doe je vanuit het WordPress dashboard, waarna je naar de Charitable plugin gaat. Vervolgens klik je op instellingen en daarna op Betaalgateways om te koppelen aan Pronamic Pay. In combinatie met Pronamic Pay lijkt Charitable alleen iDEAL te accepteren.

Hoe wordt Charitable beoordeeld door anderen?

Natuurlijk hebben we de score van Charitable ook eens onder de loep genomen op WordPress.org. We zien hier een iets hogere score staan dan bij GiveWP, namelijk een 4,9 uit 5 sterren. Gebruikers van de donatie plugin geven aan dat Charitable uitstekend is voor zowel peer fondswerving als voor standaard fondswervingspagina’s. De plugin wordt als gebruiksvriendelijk en functioneel ervaren. De documentatie wordt omschreven als zeer uitgebreid en de support werkt snel. De prijs vinden de gebruikers over het algemeen ‘zeer redelijk’. Een aantal gebruikers geeft aan dat zij Charitable hebben moeten uitschakelen vanwege zwakke plekken in de beveiliging, waardoor botaanvallen mogelijk werden. Charitable lijkt deze problemen inmiddels wel te hebben opgelost.

Welke mogelijkheden biedt Donorbox?

Donorbox is krachtige software die speciaal is ontwikkeld voor terugkerende donaties. Je kunt binnen een kwartier starten met je campagne en dat is vrij snel. Donorbox biedt dan ook een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en sluit naadloos op je website aan. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de pop-up widget. De donatie plugin maakt het makkelijk om maandelijks terugkerende donaties te ontvangen, waarbij de doneren de planning kunnen beheren. Met Donorbox kun je betalingen ontvangen via onder meer Google Pay, Apple Pay, SEPA bankoverschrijvingen, PayPal en diverse kaarten.

Hoe wordt Donorbox beoordeeld door anderen?

We hebben op meerdere websites eens gekeken naar de beoordelingen van Donorbox. Over het algemeen zijn die goed. Op WordPress weet Donorbox een score van 4,9 uit 5 sterren te halen. Op ProductHunt krijgt de donatie plugin een score van 4,8 uit 5 sterren, wat natuurlijk ook helemaal niet verkeerd is. We zien meerdere plus- en minpunten voorbij komen. De gebruiksvriendelijkheid en de snelle start wordt door velen als pluspunt ervaren. Daarnaast worden ook de tarieven als voordeel genoemd. Deze behoren tot de laagste tarieven onder de vergelijkbare donatie plugins. Een nadeel dat vaak wordt genoemd is een gebrek aan betaalopties. Veel Donorbox gebruikers vinden de hoeveelheid betaalmogelijkheden aan de magere kant.

Labels:, , , , , , , ,

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl