logo
logo

Doneren met Mollie

Doneren met Mollie is niet alleen veilig en betrouwbaar, maar ook heel makkelijk voor jou én je donateurs. Mollie biedt eindeloos veel betaalmogelijkheden, waardoor er voor iedereen een geschikte methode beschikbaar is voor het doen van een donatie. Doneren met Mollie is voor diverse bedrijven, instellingen en goede doelen een uitstekende oplossing.

Waarom kiezen voor doneren met Mollie via Paytium?

Paytium is een gratis WordPress plugin die doneren met Mollie eenvoudig maakt. Paytium biedt veel interessante functies, waardoor doneren met Mollie een goede keuze is voor je WordPress website. Binnen je WordPress Admin paneel kun je altijd alle donaties eenvoudig terugvinden. Donateurs kunnen eenvoudig alles invoeren voor de donatie en het is mogelijk om meerdere projecten te laten zien voor het ontvangen van donaties (bijvoorbeeld met de crowdfunding mogelijkheden).

Je kunt zelf het donatie formulier inrichten zoals jij het wilt, waarbij je ook bepaalt welke gegevens jij wilt ontvangen van de donateurs. Je kunt een simpele Mollie donatie knop maken in je WordPress website, of een donatie formulier met velden naar keuze. Dit laatste is bijvoorbeeld ideaal als je de donateurs zelf een bedankje wilt sturen, maar het is ook mogelijk om een speciale bedank-pagina te creëren. Stel vaste bedragen in voor doneren met Mollie of laat de donateurs zelf het bedrag bepalen. Met de betaalformulieren van Paytium kun je echt alle kanten op. Zo zie je dat er eindeloos veel functies zijn om aan te spreken.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Toch is de installatie bijzonder eenvoudig…

Wanneer je naar alle bovenstaande opties en functies kijkt, dan verwacht je al snel dat het je veel tijd, moeite en energie gaat kosten om alles te installeren. Niets is minder waar! Je kunt binnen een mum van tijd Mollie installeren in WordPress en in gebruik nemen voor donaties. Hier zijn twee verschillende mogelijkheden toe. 

Je kunt kiezen voor een handmatige installatie of een automatische installatie van de Paytium plugin. Wij adviseren je om te kiezen voor de automatische installatie, gewoon omdat het veel makkelijker én sneller is. Dit doe je door in je WordPress admin te gaan naar Plugins > Nieuwe plugin. Daar zoek je naar “Paytium” en daarna klik je op Installeren, en dan Activeren. Als je daarna de Installatie Hulp van Paytium gebruikt, wijst de rest zich vanzelf. 

Diverse vormen van doneren met Mollie

Doneren met Mollie is zeker niet standaard. Ook op dit vlak zijn er meerdere mogelijkheden, waardoor je het ontvangen van donaties goed kunt aanpassen op wat voor jou het best werkt óf op wat voor jouw donateurs het meest prettig is. Zo kun je de plugin goed gebruiken om eenmalige donaties te ontvangen, maar met ‘Recurring payments’ kun je ook terugkerende donaties ontvangen. Deze functie zorgt ervoor dat er een automatische incasso wordt gestart, bijvoorbeeld eens per maand, eens per kwartaal of eens per jaar. Dit bepaal je helemaal zelf. De incasso’s vinden plaats door middel van SEPA-incasso of een afschrijving van een creditcard. Je kunt zelf een standaard bedrag kiezen voor de incasso, maar deze keuze kun je ook aan je donateurs overlaten.

Diverse soorten formulieren voor doneren met Mollie

Voor doneren met Mollie kun je, zoals eerder aangegeven, gebruik maken van diverse formulieren. De mogelijkheden zijn veelzijdig, waardoor je optimaal je eigen keuzes kunt maken. Dit is prettig, want jij weet natuurlijk zelf het best hoe jij jouw doelgroep / donateurs het best aan kunt spreken en kunt prikkelen om te doneren. Je kunt de donatieknoppen en –formulieren naar wens vormgeven. Van de formulieren voor doneren met Mollie zijn er in de basis vier varianten:

  • Vaste bedragen doneren met Mollie
  • Bedrag naar keuze doneren met Mollie
  • Dropdown optielijst met keuze uit vooraf ingestelde bedragen
  • Radiobuttons met vooraf ingestelde bedragen

Deze vier versie’s kun je met slecht enkele klikken als voorbeeld in je WordPress pagina of post plakken, en daarna kun je die voorbeelden naar hartelust aanpassen. Een belangrijk voordeel is wel dat deze vier basisformulieren eenvoudig met extra velden uit te breiden zijn. Zo kun je ieder formulier voor doneren met Mollie echt ‘eigen’ maken.

Crowdfunding met Mollie is ook mogelijk

Er zijn natuurlijk meerdere vormen van doneren. We hebben het dan niet alleen over eenmalige donaties en terugkerende donaties, maar er zijn meer interessante opties. Zo is crowdfunding met Mollie ook goed mogelijk. Paytium biedt je de mogelijkheid om geld in te zamelen middels crowdfunding via je WordPress website. Hierbij kun je alle donateurs ook laten zien hoeveel geld er al is opgehaald en of het doel al binnen handbereik ligt. Zeker dit laatste is een groot pluspunt. Progressie heeft namelijk een motiverende werking op mensen die nog twijfelen of zij zullen doneren.

Automatische donaties met Mollie ontvangen

We hebben het eerder al even genoemd, maar we komen er graag nog eens op terug. Het is goed mogelijk om automatische donaties met Mollie te ontvangen. Terugkerende betalingen / donaties worden ook wel recurring payments genoemd. Donateurs kunnen een eerste betaling doen via een voor hen vertrouwde betaalmethode. Vervolgens kan er een automatische incasso worden gestart. Hiervoor is er gebruik gemaakt van Mollie Recurring, waarbij automatisch door Paytium de beste betaalmethode wordt gekozen voor het uitvoeren van de herhaalbetalingen. Het Mollie dashboard geeft vervolgens automatisch de inkomsten weer zonder tussenkomst van de donateurs of van jou zelf.

Verschillende partijen kiezen voor doneren met Mollie

Doneren met Mollie is een mogelijkheid die kan worden aangesproken door de meest uiteenlopende bedrijven, organisaties, instellingen, verenigingen en goede doelen. Al veel partijen hebben voor Doneren met Mollie gekozen, vooral omdat het veelzijdig toe te passen is en voor diverse doeleinden kan worden ingezet. Wij geven je graag twee voorbeelden van totaal verschillende partijen die hebben gekozen voor doneren met Mollie, namelijk KanjerWens en ReportersOnline.

KanjerWens kiest voor doneren met Mollie

Stichting KanjerWens, opgericht door Peter Visser, zet zich in voor kinderen voor wie een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is. De stichting laat wensen van (ernstig) zieke kinderen uitkomen en geeft de kinderen op die manier de dag van hun leven. Het spreekt voor zich dat deze stichting dit mooie werk niet kan doen zonder de hulp van anderen. Daarom kiest KanjerWens ervoor om mensen op zo veel mogelijk manieren te laten doneren met Mollie. Er zijn maar liefst acht keuzes beschikbaar, van een simpele eenvoudige donatie tot geautomatiseerde periodieke schenkingen.

Ook ReportersOnline gaat voor doneren met Mollie

ReportersOnline werd opgericht door Jan-Jaap Heij. Er worden interessante online artikelen verzameld om waardevolle informatie te delen met de lezers. Het doel van ReportersOnline is om de onafhankelijke journalistiek te ondersteunen. De freelance journalisten hebben nu de mogelijkheid om onder hun artikelen, welke gratis toegankelijk is voor de lezers, een oproep te doen voor het ontvangen van een donatie. Lezers kunnen zo doneren met Mollie om de journalisten te belonen of bedanken voor het artikel.

Veelzijdige inzet door de Paytium gebruikers

Veel mensen willen in WordPress gebruik maken van periodieke betalingen. Het gaat dan zeker niet alleen om periodieke donaties. Ook andere betalingen kunnen uitstekend worden georganiseerd. Paytium gebruikers zetten de periodieke betalingen in WordPress in voor het ontvangen van donaties via Mollie, maar bijvoorbeeld ook voor het incasseren van abonnementsgelden of contributies.

Paytium en Mollie: hoe werkt dat precies?

We hebben het allemaal zo makkelijk mogelijk gemaakt voor je. Op de eerste stap is het natuurlijk belangrijk om Paytium te installeren. De plugin installatie is snel en eenvoudig. Vervolgens krijg je vanuit de plugin een optimale begeleiding bij het aanmaken van een Mollie account. Je hoeft slechts vijf eenvoudige stappen te doorlopen voor je al gebruik kunt maken van een tijdelijk account. Hiermee kun je de betalingen goed testen en zien hoe alles precies werkt. Mollie is een gecertificeerde betalingsverwerker en zal daarom alles goed controleren. Na het checken van jouw gegevens wordt je account door Mollie geactiveerd, vaak binnen een werkdag. Als dit gebeurd is, dan kun je echte betalingen gaan ontvangen en kunnen mensen doneren met Mollie. De donaties staan binnen een werkdag op je bankrekening.

Vragen over doneren met Mollie?

Wil jij eenmalige en/of periodieke donaties ontvangen met Mollie, maar heb je hier eerst nog vragen over of kom je er niet helemaal uit? Dan helpen wij je natuurlijk graag verder. Wij vertellen je graag meer over doneren met Mollie. Wil je meer informatie of advies over Paytium? Dan kun je natuurlijk ook altijd vrijblijvend contact opnemen.

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl