logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Ervaringen met Paytium: Reporters Online

Ervaringen met Paytium: Reporters Online

Als Nederlandstalige WordPress betaal plugin, met onder meer iDEAL, biedt Paytium optimaal gemak aan tal van ondernemers. Of je nu een webwinkel hebt of alleen een WordPress website; Paytium is dé oplossing wanneer je eenmalige of terugkerende betalingen wilt ontvangen. Natuurlijk kunnen wij je veel vertellen over wat Paytium allemaal voor jouw bedrijf kan betekenen, maar mensen die al gebruik maken van de betaal plugin kunnen veel beter vertellen over de ervaringen met Paytium in de praktijk. Daarom hebben wij meerdere Paytium gebruikers geïnterviewd en deze interviews delen we graag met jou. Dit keer gingen wij in gesprek met Reporters Online.

Nu al overtuigd? Je kunt direct eenvoudig starten!

Korte kennismaking met Reporters Online

Reporters Online werd opgericht in 2015 en op dit moment maken er ongeveer 800 journalisten gebruik van dit unieke platform, waar online bezoekers de meest interessante artikelen kunnen lezen. “Reporters Online is een collectief van freelance journalisten die hun werk voor eigen rekening uitgeven. Dat doen wij op verschillende manieren, zoals ook het plaatsen van donatiemogelijkheden bij de artikelen.”


De combinatie van Paytium en Mollie

Voor het veilig ontvangen van betalingen werd er bewust gekozen voor de combinatie van Paytium en Mollie. Hier had Reporters Online duidelijke redenen voor. “Wij hadden goede, flexibele en gebruiksvriendelijke donatiemogelijkheden met Mollie nodig voor onze artikelen en hebben daarbij gekozen voor de combinatie van Paytium en Mollie. Op de eerste plaats Mollie, omdat we een betrouwbare provider nodig hadden die iDEAL aanbiedt. In de mediawereld werken de meeste partijen met Stripe, maar deze heeft geen out of the box iDeal mogelijkheden. Daarnaast Paytium, vanwege de flexibiliteit, de gebruiksvriendelijkheid, de goede customer service en de mogelijkheden voor recurring payments.”

Mollie was al goed bekend

Mollie is een heel bekende partij in Nederland. Wanneer we kijken naar de meest vooruitstrevende payment providers, dan staat Mollie aan de top. Veel ondernemingen kiezen er dan ook voor om Mollie aan formulieren te koppelen (Mollie Forms) voor het accepteren van betalingen. Ook Reporters Online was al goed bekend met Mollie. “Mollie was bij ons al goed bekend. Voor ons is iDEAL essentieel en PayPal en creditcard betalingen zijn belangrijk. De rest doet er niet veel toe, behalve bij recurring payments, ofwel de SEPA incasso mogelijkheid. Bij Mollie is dit allemaal prima.”

Andere opties werden ook overwogen

Paytium is natuurlijk niet de enige mogelijkheid voor ondernemers. Het spreekt dat ook voor zich dat er meerdere partijen worden bekeken voordat er een keuze wordt gemaakt. Een partij die veel overwogen wordt is WooCommerce, maar Reporters Online had deze direct al van het lijstje afgestreept. “WooCommerce hebben wij niet overwogen, vooral omdat het niet in eerste instantie een mediapartij is. We hebben wel andere implementaties van iDEAL donatiemogelijkheden bekeken, maar uiteindelijk was Paytium gewoon beter.”

Terugkerende donaties worden op dit moment getest

Reporters Online maakte nog geen gebruik van de mogelijkheid tot het ontvangen van terugkerende donaties, maar hier is de aandacht nu wel naar uit gegaan. “We zijn terugkerende donaties aan het testen. Het belang lijkt me evident: journalisten hebben behalve aan meer omzet ook behoefte aan zekerheid over de omzet, en terugkerende donaties kunnen deze zekerheid deels geven.”

“Sommige artikelen waarop we lezers de mogelijkheid geven te doneren leveren tussen de 500 en 1.500 euro op. Dat zijn voor freelancers zeer substantiële bedragen.”


Uitbreidingsmogelijkheden voor Paytium

Wij vragen de Paytium gebruikers ook graag naar eventuele ideeën om Paytium verder te verbeteren of uit te breiden, waardoor de plugin nóg completer zou worden. Reporters Online ziet zeker nog mogelijkheden. “Meer codes voor het aan de voorkant tonen van gedoneerde/betaalde bedragen, en nader uitgewerkte mogelijkheden voor crowdfunding. Dat zouden zeker nog goede toevoegingen zijn.”

Tip van Reporters Online voor wie nog twijfelt!

Paytium heeft een goede, gratis plugin voor ondernemers. Hierdoor kan iedereen risicoloos kennismaken met de mogelijkheden. Natuurlijk biedt de betaalde versie nog meer opties. Voor wie nog twijfelt over Paytium heeft Reporters Online de volgende boodschap: “Begin eenvoudig. Probeer niet al te veel shortcodes tegelijk door elkaar heen te roeren, want dan ga je fouten maken en het is soms in eerste instantie niet meteen helder waar dat dan aan ligt.”

Paytium bedankt Reporters Online voor de fijne medewerking aan het interview!

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!


Word jij de volgende enthousiaste Paytium gebruiker?

Om gebruik te kunnen maken van Paytium, dé Nederlandstalige iDEAL plugin voor WordPress, heb je geen grote webwinkel nodig. Alles wat je nodig hebt is een WordPress website. Paytium maakt het mogelijk om op heel eenvoudige wijze te zorgen voor veilige, betrouwbare en herkenbare betaalopties voor online bezoekers. Je kunt eenvoudig eenmalige én terugkerende betalingen ontvangen en het instellen is heel gebruiksvriendelijk. Je hebt geen technische kennis nodig en je hoeft zeker geen professional in te schakelen om alles te activeren. Wij hebben gezorgd voor veelzijdigheid en eenvoud in een enkele oplossing: Paytium! Ontdek het zelf binnen de gratis versie. Je kunt altijd op een later moment upgraden naar een betaalde versie voor meer praktische extra’s.

Help anderen met jouw ervaringen met Paytium!

Inmiddels hebben wij meerdere bedrijven en organisaties mogen interviewen. Zelf hebben wij veel geleerd van de ervaringen met Paytium, maar deze ervaringen helpen anderen natuurlijk ook verder. Niemand weet meer over het gebruik van Paytium dan iemand die de oplossing zelf gebruikt. Daarom zijn we blij met iedereen die de ervaringen met Paytium met ons en onze lezers willen delen. Maak jij al enige tijd gebruik van Paytium en wil jij anderen helpen door te vertellen over jouw ervaringen met Paytium? Dan kun je contact met ons opnemen. Wie weet staat er binnenkort wel een mooi interview met jou op onze website!

Labels:, ,

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl