logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Ervaringen met Paytium: Water Natuurlijk

Ervaringen met Paytium: Water Natuurlijk

De ervaringen met Paytium komen vanuit alle hoeken. Paytium biedt dan ook een uitstekende betaaloplossing voor de meest uiteenlopende organisaties, stichtingen en bedrijven. Wij vinden het belangrijk om de ervaringen met Paytium van al deze verschillende partijen in beeld te brengen. Dit keer hebben wij Water Natuurlijk geïnterviewd om meer te weten te komen over de ervaringen met Paytium. Nu delen we dit interview graag met jou!

Wil jij direct ook kennismaken met Paytium? Je kunt nu heel eenvoudig starten!

Korte kennismaking met Water Natuurlijk

Water Natuurlijk, de groene stem in de waterschappen, stelt zich graag zelf kort aan je voor. “Water Natuurlijk is de landelijke waterschapspartij die zich inzet voor natuur, landschap en recreatie. In alle 21 waterschappen in Nederland zetten Water Natuurlijk-bestuurders zich elke dag weer in voor schoon, veilig, gezond en betaalbaar water. Samen werken we aan een betere leefomgeving voor mens en dier.” Wil je nader kennismaken met Water Natuurlijk? Dan kun je natuurlijk altijd een bezoekje brengen aan de website: www.waternatuurlijk.nl.


Hoe kwam Water Natuurlijk bij Paytium terecht?

Water Natuurlijk kwam bij Paytium terecht tijdens een zoektocht naar een goede mogelijkheid voor het toevoegen van iDEAL-betalingen aan de ledenwebsite. “Water Natuurlijk is een partij die alleen in het bestuur van de waterschappen, en niet in gemeenten of provincie actief is. Anders dan gewone politieke partijen krijgt Water Natuurlijk geen subsidie, dus alle activiteiten moeten worden betaald uit de contributie van leden en de afdracht van de gekozen bestuurders. Dat betekent ook dat er veel werk wordt verzet door vrijwilligers, bijvoorbeeld de landelijke ledenadministratie en de speciale ledensite. Om de contributiebetalingen, met name ook door het groeiende aantal nieuwe leden, makkelijker te kunnen handelen, zochten we een eenvoudige en betaalbare mogelijkheid om iDEAL-betalingen in de ledensite in te bouwen.”

Hoe maakt Water Natuurlijk precies gebruik van Paytium?

Iedere onderneming en elke organisatie maakt natuurlijk op andere wijze gebruik van Paytium. Water Natuurlijk maakt op meerdere manieren gebruik van de Nederlandstalige betaal plugin. “We gebruiken Paytium voor contributiebetaling door bestaande leden, waarbij bepaalde informatie, zoals naam en e-mailadres, al vooraf is ingevuld, omdat er een koppeling is met de WordPress-gebruiker. Daarnaast gebruiken we Paytium voor de eerste betaling die nieuwe leden direct na aanmelding als lid moeten doen. We maken nog geen gebruik van recurring payments, is wel een heel interessante optie.”

Alternatieven werden wel gezocht, maar niet overwogen

Water Natuurlijk heeft wel gezocht naar alternatieven, maar heeft deze uiteindelijk niet overwogen. De keuze viel om duidelijke redenen op het gebruik van Paytium. “We zochten een eenvoudig en betaalbaar (liefst gratis) systeem, dat ook voor iemand die geen developer is, toch eenvoudig is te verwerken in WordPress. Daarnaast waren de instructies en de algemene informatie op de site van de aanbieder helder en toegankelijk. Dat het in het Nederlands is, is ook een pré. De goede reputatie van de bouwer was ook belangrijk: we hechten aan betrouwbaarheid en kwaliteit. Wat we vooraf natuurlijk niet wisten, maar wat heel prettig was, was de goede ondersteuning bij de vragen die we toch nog hadden en bij een enkele bug.”

Mollie had direct de voorkeur

Mollie is natuurlijk één van de meest bekende en grootste payments providers, maar er zijn ook andere opties. Water Natuurlijk heeft ook deze opties niet overwogen. “Ik kende Mollie al vanuit een andere vereniging waarvoor ik werkzaamheden heb verricht. Dat beviel goed. Ik heb dus niet gezocht naar andere opties.”

Welke resultaten worden er met Paytium behaald?

Paytium maakt betalen via de website, door middel van IDEAL, makkelijker en optimaal betrouwbaar. Wat zijn nu precies de resultaten die door Water Natuurlijk worden geboekt wanneer het gaat om de betalingen via Paytium? “Door Paytium betalen nieuwe leden direct hun eerste contributie en hoeven we niet meer handmatige controles te doen of reminders te versturen. Daardoor kunnen ze ook direct toegang krijgen tot alle informatie op de ledensite. Bij de normale contributiebetaling vindt betaling veel sneller plaats, en wordt betalen ook minder snel vergeten.”

“Mensen betalen sneller. Dit komt misschien ook omdat het er professioneler uitziet”

Tip voor wie nog twijfelt

Aan iedereen die ons wil vertellen over de ervaringen met Paytium vragen wij om een tip voor mensen die nog twijfelen over het gebruik van Paytium. “Gewoon aan de slag gaan en de instructies goed lezen, dan kom je er zeker uit. En zo niet, dan kun je David altijd mailen. Hij is zeer behulpzaam.”

Daarnaast vragen wij ook om suggesties voor verbetering van de plugin. “Suggesties heb ik eigenlijk niet. Wel wil ik nog meegeven dat ik Paytium een heel goede plugin vind!”

Paytium bedankt Water Natuurlijk voor de fijne medewerking aan het interview!

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!


Heb jij nog een goede iDEAL plugin nodig?

Iedereen met een WordPress website kan gebruik maken van Paytium voor het snel en eenvoudig ontvangen van betalingen. Zoek je een manier om eenmalige betalingen te ontvangen of wil je gebruik maken van recurring payments, zoals voor het ontvangen van terugkerende donaties voor stichtingen? Paytium biedt je het antwoord. Onze Nederlandstalige betaal plugin met iDEAL maakt het ontvangen van betalingen via een WordPress website voor iedereen begrijpelijk en eenvoudig. Met de gratis versie kun je direct van start. Wil je meer mogelijkheden? Je kunt op ieder moment naar een betaalde versie upgraden. Uiteraard is dit niet verplicht. Je kunt ook gebruik blijven maken van de gratis versie van Paytium.

Wil jij ook jouw ervaringen met Paytium delen?

Al veel mensen hebben inmiddels gekozen voor het gebruik van Paytium, in gratis of betaalde vorm. Wij maken graag kennis met de Paytium gebruikers en horen graag over de specifieke ervaringen met onze betaal plugin. Als Paytium gebruiker kun jij ons helpen om de plugin nóg beter te maken, maar je helpt ook iedereen die nog zoekende is naar een goede, makkelijke en betrouwbare betaal plugin met Mollie/iDEAL. Wil jij ons en anderen helpen door jouw ervaringen met Paytium te delen middels een interview? Neem dan gerust contact met ons op. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort wel op onze website!

Labels:, , , ,

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl