logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Ervaringen met Paytium: YMCA Schilderskwartier

Ervaringen met Paytium: YMCA Schilderskwartier

De ervaringen met Paytium, onze Nederlandstalige betaal plugin voor WordPress website, zijn erg uiteenlopend. Wij hebben er dan ook voor gezorgd dat Paytium veelzijdig gebruikt kan worden, zoals voor het ontvangen van eenmalige betalingen en voor het ontvangen van terugkerende betalingen en donaties voor stichtingen. Om jou meer inzicht te geven in de mogelijkheden van de plugin en de ervaringen met Paytium hebben wij meerdere gebruikers geïnterviewd. Dit keer hebben wij YMCA Schilderskwartier uit Den Haag aan een interview onderworpen en nu delen we dit interview met jou!

Wil jij direct ook kennismaken met Paytium? Je kunt nu heel eenvoudig starten!

Korte kennismaking met YMCA Schilderskwartier

YMCA Schilderskwartier is een unieke organisatie die zich vooral inzet voor jongeren in Den Haag. “YMCA is een organisatie die, zoals modern gezegd, inclusief is. Iedereen is welkom in de meest letterlijke zin. Daarnaast hebben we wel een eigen doelstelling en doelgroep. In de basis zijn wij gericht op jongeren tussen de 12 en 30 jaar. In de praktijk wordt hier sterk van afgeweken, want, we zijn inclusief! Alles gebeurd op buurtniveau, nationaal en internationaal toneel. Voor onze vereniging is het echter lokaal.”


YMCA heeft een heldere visie

YMCA is te herkennen aan een rode driehoek en hier zit een hele visie achter die aan de organisatie kan worden gekoppeld. “De rode driehoek is het symbool van de YMCA en die staat voor body, mind en spirit. Het draait bij ons om programma’s waarin een beroep wordt gedaan op de totale mens, op lichaam, verstand en geest. We gaan daarbij uit van normen en waarden, en in de YMCA zijn die aan het evangelie ontleend. We staan open voor iedereen en willen met iedereen in gesprek over wat hem of haar beweegt. Als je maar in beweging komt, als je maar aanpakt.”

Waarom was er een betaal plugin zoals Paytium nodig?

Door YMCA Schilderskwartier werd voor Paytium gekozen voor het ontvangen van online donaties. Bij het maken van de keuze werd er op meerdere factoren gelet. “Wij hebben er vooral op gelet om de drempel van doneren zo laag mogelijk te houden. Hierbij moesten we ons ook richten op het budget. Er zijn ook ‘grote’ bedrijven die een dergelijke donatieknop mogelijk maken, echter heb je dan te maken met kosten. Als deze kosten er niet zijn, dan heb je te maken met regels, zoals doneren via de site van de sponsor – dus geen eigen module, maar alleen een actiepagina bijvoorbeeld ymca.sponser.nl – waardoor je eigen huisstijl niet meegenomen wordt. Vaak werkt dit per project en moet elk project opnieuw aangevraagd worden.”

“Ik wilde de controle niet kwijt”

“Ik wilde expres niet naar de bekende crowdfunding websites (gofundme etc.). Ondanks dat de bekendheid hoger is ben je wederom de controle kwijt. Ik kan de donateurs ook niet per se iets aanbieden zoals kickstarter.”

Hoe wordt Paytium uiteindelijk gebruikt?

YMCA gebruikt Paytium, net als alle andere Paytium gebruikers, op een geheel eigen manier. “Wij gebruikten Paytium aanvankelijk om een eenmalige bijdrage te leveren aan kinderen die geen kamp kunnen betalen en zo een soort ‘pay forward’ principe te doen. Later zijn we Paytium ook voor gewone donaties gaan gebruiken. Hierbij hadden we wat hulp nodig van de developer, omdat het in de basis nog niet mogelijk was om twee donatievelden te hebben. Nu zijn we net begonnen met crowdfunding. Dit moet nog van de grond komen.”

Werden er eerst nog alternatieven overwogen?

Er werd een aardig lange weg bewandeld voordat YMCA uiteindelijk bij Paytium uitkwam. “WooCommerce is helemaal ‘bagger’. Ik heb denk ik wel 7 verschillende e-commerce producten geprobeerd, maar het gros is voor de Amerikaanse markt en voor webwinkels. Daar kan ik als vereniging niks mee. Buiten de ellende van WordPress heb ik nog naar alternatieven gekeken, zoals gofundme of andere crowdfunding en Nederlandse sites zoals geef.nl. Het was soms een draak met aanleveren van statuten of paspoorten/KvK gegevens en trage verwerking.”

“Ik ben een beetje verwend. Als ik iets nu wil, dan moet het nú werken. Dat ik er lang aan moet werken (website schrijven of een ander proces in mijn eigen handen) is niet erg, maar wachten op een ander bedrijf…. Meestal heb ik dan net even een avond de tijd om iets bij te werken wat uit een vergadering komt en dan zit je in de flow en kan je niet verder, want er bestaat een 9-5 mentaliteit of je hebt te maken met andere goedkeuringen. Anyhow, tot zover mijn rand.”

Waarom viel de keuze eigenlijk op Paytium?

Uiteindelijk viel de keuze voor YMCA dan toch op het gebruik van Paytium. “Andere bedrijven, gratis en betaald, geven niet de mogelijkheid om een module op je website te doen of ze verplichten je van hun website gebruik te maken, bijvoorbeeld sponser.nl. Dan krijg je een subpage met ymca.sponsor.nl en mag je daar een plaatje en tekst aanbieden. Sommige pagina’s berekenen buiten het gebruik van iDeal ook nog % geld per project. Dit zou voor onze donaties (tussen de 3 en 25 euro) te weinig opleveren voor de eigen organisatie, en zodoende vind(en) (ik) wij dat te duur/ te veel verlies. Door Paytium kunnen we nu makkelijk op onze eigen website de kassa regelen. Dat geheel automatisch, het is echt een ijzersterke tool.”

“Klein bedrag, Paytium mag!”

Bekendheid met Mollie en andere diensten

Mollie was al bekend bij de YMCA, net als diverse andere diensten. “Mollie kende ik al iets langer dan Paytium, beide zeer geschikt. Ik kende ook wel al andere diensten, vaak met PayPal als betaler. Ik heb slechte ervaringen met PayPal, met name vergeten wachtwoorden en algehele traagheid van de service door een tijdsverschil. Als ik mijn financiën wil zien, dan wil ik dat nu en niet eerst 100 keer mijn paspoort verschepen naar Amerika, elke week een nieuwsbrief of irritaties van je kudos omzetten naar euro’s. Nu is mijn PayPal ervaring wel langer dan 6 jaar geleden.”

“iDEAL is de noodzakelijk in Nederland. Als ik hetzelfde kan krijgen zonder iDEAL (kosten) dan zou dat super zijn. Ik heb een aantal andere vinkjes aanstaan die geen kosten meebrengen. Cadeaubonnen vond ik bijvoorbeeld geniaal. Een creditcardbetaling zou nog mooi zijn, maar misschien is die er al. Ik kijk voornamelijk naar de centjes. Ik ben immers een vereniging met vrijwilligers.”

Tip voor wie nog twijfelt

De YMCA maakt zelf nog niet heel lang gebruik van Paytium, maar wil wel al een tip meegeven aan iedereen die nog twijfelt over het in gebruik nemen van de betaal plugin voor WordPress. “Gewoon doen, lees je wel een beetje in, het is niet helemaal drag en drop, maar je hoeft maar een beetje van WordPress te kennen om eruit te komen. Ben je helemaal nieuw in websites, dan zou ik David een email sturen voor meer tekst en uitleg als initieel de tekst op de website niet begrepen zou worden.”

Suggesties voor Paytium

Natuurlijk hebben we de YMCA ook gevraagd om suggesties voor Paytium. “Lekker zo doorgaan, blijf je basisproduct trouw. Word dus niet de volgende youtube/whatsapp/snapchat met te veel functies, waardoor je de doelgroep verliest en met veel marketing overeind moet blijven. Blijf debuggen en kijken wat voor wensen mensen eventueel nog hebben, die kan je dan eventueel freemium aanbieden of gewoon betaald. Of als mensen een geniaal idee hebben misschien zelfs gratis als dat betekent dat het product in de basis beter werkt.”

Wil je verder nog iets kwijt aan ons of onze lezers?

“Ik kwam je applicatie op de juiste tijd en juiste plaats tegen. Ik was er al helemaal klaar mee, paar maanden rust genomen, opnieuw gekeken wat op de markt is en toen dit juweeltje ontdekt. Daarnaast heb ik veel respect voor je, binnen en buiten je vak. Ik was al verkocht voor Mollie, nog voordat ik de maker/bedenker erachter kende, en Paytium wist ik dan stiekem wel een beetje wie erachter zit, maar dat maakte voor de keuze voor Paytium geen verschil. Dat was een rationele keuze, tegen het zakelijke aan.”

Paytium bedankt YMCA Schilderskwartier voor de fijne medewerking aan het interview!

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!


Twijfel jij nog?

Heb jij een goede, betrouwbare en veelzijdige Nederlandstalige betaal plugin met iDEAL nodig voor je WordPress website en twijfel je nog over Paytium? Probeer dan gewoon eerst eens de gratis versie. Dit is ook de versie waar YMCA Schilderskwartier gebruik van maakt. Je kunt op ieder gewenst moment naar de betaalde versie upgraden. Ontdek het zelf! Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op!

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl