logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Formidable Forms plugin met iDEAL en een beter alternatief

Formidable Forms plugin met iDEAL en een beter alternatief

formidable-formsFormidable Forms is een van de bekende spelers in de wereld van de WordPress formulieren plugins. Het is een alternatief voor andere premium formulieren plugins zoals Gravity Forms en Ninja Forms. Net als bij Gravity Forms en Ninja Forms beschikt ook Formidable Forms over een zogenaamde ‘drag & drop’ editor waarmee je d.m.v. het slepen van verschillende type velden een uitgebreid formulier kunt opbouwen.

Wat kost deze formulieren plugin?

Formidable Forms is een premium WordPress plugin. Dit houdt in dat je moet betalen om gebruik te kunnen maken van de plugin. De prijs van de plugin begint bij 49 dollar voor een Personal licentie. Dit is de basis licentie die je kunt gebruiken voor een website en welke geen add-ons (extra functionaliteiten) bevat. Wil je gebruik maken van extra functionaliteiten zoals een MailChimp, Zapier of Paypal koppeling, dan moet je deze of los aanschaffen of kiezen voor de Creator (99 dollar) of Business licentie (199 dollar).

Producten verkopen met Formidable Forms

Als je slechts een paar producten verkoopt via bijvoorbeeld een blog, is het niet nodig om een complete webshop op te bouwen. Je kunt dan prima met een of meerdere formulieren je product of dienst verkopen. Dit is niet alleen gemakkelijker voor jou als ondernemer, maar maakt het ook makkelijk voor je bezoekers om simpel en snel een product of dienst aan te schaffen, zonder dat je een heel afrekenproces met winkelmandjes hoeft door te lopen.

De vraag is vervolgens, voor welke formulier plugin kies je? Ga je voor de gratis Contact Forms 7 plugin? Of kies je toch liever voor premium plugins zoals Gravity Forms, Ninja Forms of Formidale Forms? En hoe zit het trouwens met de all-in-one iDEAL formulieren plugin Paytium?

Een formulier bouwen met Formidable Forms

Een formulier bouwen in Formidable Forms werkt via de ‘drag & drop’ methode. Je sleept het type veld wat je wilt gebruiken (tekstveld, dropdown formulier, checklist, etc.) naar je formulier en zo bouw je veld per veld je formulier op. Hierna heb je ook de mogelijkheid om de instellingen van het formulier in te stellen. Denk daarbij aan de bedanktekst na een inzending, de bevestigings email, de labeltekst van de verzendknop, etc.

Formidable Forms koppelen aan iDEAL

Wil je met Formidable Forms een bestelformulier bouwen met een iDEAL betaalmethode? Dan moet je gebruik maken van een aparte plugin genaamd Pronamic Pay. Deze plugin verzorgd o.a. iDEAL betaalmethoden voor formulieren plugins zoals Gravity Forms en Formidable Forms. Daarnaast biedt het ook ondersteuning voor populaire plugins zoals Easy Digital Downloads en Memberpress.

De licentie van Pronamic Pay voor een enkele website kost op dit moment 32 euro per jaar. Nadat je dus 49 of 99 dollar voor Formidable Forms hebt betaald, moet je dit bedrag er dus nog bij optellen.

Afhankelijk van een externe plugin

Als je iDEAL wilt koppelen aan Formidable Forms ben je dus afhankelijk van externe plugin (Pronamic Pay) die naast Formidable Forms ook ondersteuning biedt voor een hele sloot aan andere plugins. Pronamic Pay is dus niet op maat gemaakt voor Formidable Forms. De kans dat je iDEAL koppeling niet meer werkt na een update van Formidable Forms is daarom altijd aanwezig. Je kunt je voorstellen dat wanneer jouw klant hierdoor niet kan afrekenen, het kan leiden tot omzetverlies en frustratie…

De koppeling met MailChimp

Veel ondernemers vinden het fijn om hun klanten (na toestemming middels bijvoorbeeld een vinkje) op een mailinglijst te hebben. In veel gevallen wordt daarom gebruik gemaakt van MailChimp. De Personal licentie van Formidable forms bevat helaas niet de mogelijkheid om een formulier te koppelen aan MailChimp.

Wil je dit alsnog voor elkaar krijgen? Dan moet je of de Creator licentie a 99 dollar aanschaffen of de MailChimp add-on a 29 dollar per site erbij kopen.

Een beter en goedkoper alternatief: Paytium

Twijfel je op Formidable Forms wel de juiste oplossing is voor jouw website? Overweeg dan eens om Paytium te gaan gebruiken.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!


Paytium is een WordPress formulieren plugin in de basis gratis is in gebruik. Je hoeft dus niet eerst te betalen om te kijken of het wel werkt voor jouw producten en/of diensten. Het grote verschil tussen Paytium en andere formulieren plugins zoals Formidable Forms, Gravity Forms en Ninja Forms zit hem in de ingebouwde iDEAL ondersteuning.

Met Paytium hoef je niet apart een externe plugin aan te schaffen om iDEAL betalingen te kunnen accepteren. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken bij de payment provider Mollie en de accountgegevens vervolgens in te vullen bij de Paytium instellingen. Zodra je dit hebt gedaan kun je gelijk aan de slag met het bouwen van formulieren voor jouw product of dienst.

Beschikt Paytium ook over andere betaalmethoden?

Naast iDEAL werkt Paytium ook met andere betaalmethoden zoals Bancontact (populair in België), Sofort Banking, Paypal, creditcard en vele andere betaalmethoden. Een volledige lijst met ondersteunde betaalmethoden vind je in het overzicht van Mollie.

Hoe werkt Paytium?

Paytium werkt niet met een ‘drag & drop’ formulieren editor, maar met zogenaamde shortcodes. Dit zijn simpele codes waarmee je velden binnen een (bestel)formulier kunt genereren. Je hoeft hier overigens totaal niet technisch voor te zijn. Als je het eenmaal een keer hebt gedaan is het daarna een fluitje van een cent of simpel en snel formulieren te bouwen. Hieronder vind je een voorbeeld van een formulier wat is opgebouwd uit simpele shortcodes:

Code

[paytium name="Formulier naam" description="Product naam" button_label="Bestellen"]
[paytium_field type="label" label="CD Klassieke Muziek voor €14,00" amount="14" tax="21" /]
[paytium_field type="email" label="Email" required="true" /]
[paytium_field type="name" label="Naam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Adres" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Postcode" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Plaatsnaam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Land" required="true" /]
[paytium_total /]
[/paytium]

Resultaat


Meer weten over Paytium?

Wil je meer weten over Paytium? Raadpleeg dan de uitgebreide documentatie. Wil je direct starten? Download Paytium dan via WordPress.org en begin direct met het bouwen van bestelformulieren voor jouw website.

 

Labels:

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl