logo
logo

Betaallinks voor WordPress

Je kunt velden in een formulier automatisch laten vullen met informatie vanuit een betaallink én direct de betaling beginnen. Dit doe je met een betaallink naar de pagina waarop je formulier staat. In de betaallink zet je de exacte namen (labels) en gewenste informatie van de velden.

Betaallinks mogen ook geautomatiseerd aangemaakt worden als je software gebruikt die dit ondersteunt. Bijvoorbeeld gebruikers van Autonet gebruiken Paytium om iDEAL betaallinks aan hun facturen toe te voegen.

Formulier aanpassen

Allereerst, in je formulier plaats je de code [paytium_links /]. Als je nog geen formulier hebt, maak die dan eerst aan met alle velden die je nodig denkt te hebben. Zie daarvoor de rest van de handleiding.

Betaallink aanmaken

Daarna ga je de betaallink aanmaken. Wij adviseren je om dit te doen in een Microsoft Word of Google Doc document en niet in de browser. Je kunt vanuit een Word document sneller experimenteren. De browser slaat je betaallink niet altijd op in het geheugen waardoor je hem steeds opnieuw moet typen. Knippen en plakken vanuit een document bespaart dan tijd.

Na jouw domeinnaam (inclusief de pagina waarop het formulier staat), plaats je eerst een ?-teken. Bijvoorbeeld: www.jouw-domein.nl?. Daarna volgt de informatie voor de velden die je wilt vullen. Het formaat voor de informatie van één veld is VeldLabel=VeldWaarde.

Voor het bedrag gebruik je altijd amount in de betaallink, dus amount=1234, zelfs als je het bedrag in het formulier anders noemt.

Meerdere velden vullen

Als je meerdere velden wilt vullen dan ziet dat er zo’n beetje zo uit ?VeldLabel1=VeldWaarde1&VeldLabel2=VeldWaarde2. In dit voorbeeld vervang je VeldLabel en VeldWaarde natuurlijk met de label en waarde van jou eigen velden.

Automatisch redirecten

Wil je dat na het vullen van het formulier, die ook direct verzonden wordt? Zodat gebruikers direct naar de betaling gaan? Gebruik dan niet alleen [paytium_links /] maar breid die uit met [paytium_links auto_redirect /].

Praktisch voorbeeld

Zie het voorbeeld hier beneden voor een echt werkende code en betaallink. Kopieer die gerust naar je website om te experimenteren.

Code

[paytium name="Formulier naam" description="Product naam" amount="" button_label="Betalen"]
[paytium_links auto_redirect /]
[paytium_field type="text" label="Referentie" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Naam" required="true" /]
[paytium_field type="email" label="Email" required="true" /]
[paytium_amount label="Bedrag:" /]
[/paytium]

Voorbeeld link

http://www.your-domain.com/payment-page/?Referentie=12345&Naam=David&Email=info@paytium.nl&amount=499,99

Resultaat

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl