logo
logo

Limieten/voorraden instellen

Paytium kan worden gebruikt om tickets te verkopen voor evenementen of producten met een voorraad. Tickets, producten enz., we noemen ze ‘items’. Omdat je mogelijk beperkte items hebt die kunnen worden verkocht (20 tickets, 100 producten, enz.), wil je het aantal items beperken dat kan worden verkocht. Daarom is er een optie om een limiet per item in te stellen en te controleren wanneer die limiet is bereikt.

Aan velden met een bedrag (amount) kun je hiervoor deze extra parameters:
– limit = hoeveelheid items die je wilt verkopen
– limit_message = bericht dat je wilt tonen als limiet bereikt is
– item_id = een uniek id voor dit item, geen spaties, geen speciale tekens, bijvoorbeeld “kaartjes2019”

Shortcode

[paytium name="Formulier naam" description="Product Y"]
[paytium_field type="email" label="E-mail adres" required="true" /]
[paytium_field type="label" label="Product X" required="true" amount="25" limit="10" limit_message="Sold out!" item_id="productx" /]
[paytium_total label="Te betalen:" /]
[/paytium]

Formulier

Bij het genereren van een betaalformulier, controleert Paytium de limiet status. Als het limiet is bereikt, toont Paytium in plaats van het het veld zelf een waarschuwing met daarin jouw tekst voor item_limit_message. In het onderstaande voorbeeld is de limiet bereikt voor ticket A, maar niet voor ticket B.

De CSS class voor de waarschuwing is pt-form-alert. Je kunt het ontwerp/kleur aanpassen in je custom CSS bestand.

Paytium zal herkennen wanneer er slechts één veld met een bedrag in het formulier is en vervolgens niet het volledige formulier weergeven wanneer de limiet is bereikt. In het onderstaande voorbeeld was er alleen kaartje A in het formulier en omdat de limiet was bereikt, wordt het hele formulier niet weergegeven.


Veelgestelde vragen

Kan ik de limieten resetten?

Jazeker, dat kan op meerdere manieren. Het gemakkelijkste is om de item_id van een individueel item aan te passen naar een nieuw item_id, dan begint Paytium opnieuw met tellen.

De andere optie, waarmee je absoluut alle limieten reset (dus pas op!) is om direct in de database een optie te verwijderen. Doe dit alleen als je al ervaring hebt met het werken in de WordPress database. De limieten worden bijgehouden in een optie met de naam “paytium_item_limits”, als je die verwijdert, begint de telling opnieuw.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is een project van WordPress expert David de Boer, iDEAL specialist sinds 2008.

Mail gerust naar david@paytium.nl