logo
logo

Limieten/voorraden instellen

Paytium kan worden gebruikt voor de verkoop van tickets voor evenementen, producten of andere “items” met een beperkte voorraad.


Introductie

Hetgeen je met een beperkte voorraad wilt verkopen (tickets, producten enzovoort) noemen we ‘items’. Omdat je mogelijk beperkte items hebt die kunnen worden verkocht (20 tickets, 100 producten), wil je het aantal items beperken die bezoekers kunnen aanschaffen via een Paytium formulier. Daarom is er een optie om een limiet per item in te stellen en te controleren wanneer die limiet is bereikt.

Aan velden met een bedrag (amount) kun je hiervoor deze extra parameters toevoegen:

 • limit hoeveelheid items die je wilt verkopen
 • item_id een uniek id voor dit item, geen spaties, geen speciale tekens, bijvoorbeeld "kaartjes2019"
  limit_message optioneel kun je ook een ander bericht toevoegen dat je wilt tonen als de limiet bereikt is

Als er minder dan 10 items over zijn, toont Paytium automatisch een melding “Slechts * over!” waarbij * vervangen wordt voor de hoeveelheid items dat nog over is.

Standaard wordt bij een geslaagde betaling, ongeacht de gekozen optie, één “hoeveelheid” van een item afgeboekt van de voorraad. Er is niet mogelijk om afhankelijk van de geselecteerde optie in een dropdown, checkbox or radio button meer dan één item van de voorraad te boeken. Indien je het eenvoudig wilt maken voor bezoekers om meer dan een item af te rekenen, zie dan onderstaande uitleg “Zie onderstaand uitleg bij Drie voorbeelden, klik op “Meerdere hoeveelheden van een item”.

Limieten werken niet in combinatie met herhaalbetalingen van “Recurring payments“. De eerste keer dat een bezoeker betaald kun je wel gebruik maken van limieten, maar bij een automatische herhaal-betaling wordt de voorraad niet aangepast.

Werking van het formulier

Bij het genereren van een betaalformulier, controleert Paytium de voorraad van items in het formulier. Als het limiet is bereikt, toont Paytium in plaats van het het veld een waarschuwing (eventueel met jouw tekst voor limit_message). In het onderstaande voorbeeld is de limiet bereikt voor ticket A, maar niet voor ticket B.

De CSS class voor de waarschuwing is pt-form-alert. Je kunt het ontwerp/kleur aanpassen in je custom CSS bestand.

Paytium zal herkennen wanneer er slechts één veld met een bedrag in het formulier is en vervolgens niet het volledige formulier weergeven wanneer de limiet is bereikt. In het onderstaande voorbeeld was er alleen kaartje A in het formulier en omdat de limiet was bereikt, wordt het hele formulier niet weergegeven.

Drie voorbeelden (klik voor de mogelijkheden)

 • Verkoop van één hoeveelheid van een item

  Onderstaand voorbeeld toont hoe je in een simpel formulier aangeeft dat er een limiet van 10 items is, en dat het ID van het item “productx” is. Als limit_message is ingesteld “Sold out!”.

  [paytium name="Formulier naam" description="Product Y"]
  [paytium_field type="email" label="E-mail adres" required="true" /]
  [paytium_field type="label" label="Product X" required="true" amount="25" limit="10" limit_message="Sold out!" item_id="productx" /]
  [paytium_total label="Te betalen:" /]
  [/paytium]
  

  Na een geslaagde betaling, registreert Paytium dat er één hoeveelheid van “productx” gekocht is, en bezoekers kunnen daarna nog slechts 9 items van “productx” aanschaffen.

  In een formulier kun je meerdere velden met verschillende items toevoegen, elk met hun eigen limit.

Verkoop van meerdere hoeveelheden van een item

Het is mogelijk om aantallen per veld toe te voegen, waarmee je bezoekers op een eenvoudige manier meer dan één item tegelijk kan laten afrekenen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is aan je bestaande velden met een bedrag een quantity="true" toe te voegen. Zoals in onderstaand voorbeeld. Daarnaast voeg je natuurlijk limit en item_id toe.

Code

[paytium name="Formulier naam" description="Omschrijving betaling"]
[paytium_field type="label" label="Kaartjes workshop" amount="19.95" quantity="true" /]
[paytium_field type="label" label="T-shirts" amount="49.95" quantity="true" /]
[paytium_total /]
[paytium_button label="Bestellen" /]
[/paytium]

Resultaat


Extra mogelijkheden bij quantity="true" zijn:
 • quantity_min="10" – minimum dat bezoekers kunnen invoeren per betaling
 • quantity_max="50" – maximum dat bezoekers kunnen invoeren per betaling
 • quantity_step="10/20/30" – de opties/stappen die bezoekers kunnen invoeren, bijvoorbeeld 10 kaartjes per betaling
 • show_amount="true" – als je het bedrag per item (in dit geval €19.95 of €49.95) naast het aantal veld wilt tonen

Verkoop van meerdere items in één checkbox, radio of dropdown

Met checkbox’s, radio buttons of een dropdown kun je meerdere producten verkopen, met een eigen limiet en item ID. In onderstaand voorbeeld zie je hoe bezoekers kunnen kiezen uit drie producten, Brons, Zilver en Goud. Van ieder product is een andere hoeveelheid op voorraad. Als een van de producten uitverkocht raakt, is die optie nog wel zichtbaar in her formulier, maar niet meer te selecteren en bestellen.

[paytium name="Formulier naam" description="Omschrijving betaling"]
[paytium_field type="radio" label="Selecteer uw product" options="199,95 Brons/299,95 Zilver/399,95 Goud" options_are_amounts="true" limit_message="Uitverkocht!" limit="100/200/300" item_id="brons/zilver/goud" /]
[paytium_total /]
[paytium_button label="Koop uw kaartje" /]
[/paytium]

Formulier sluiten vanaf een bepaalde datum

Het is ook mogelijk een formulier helemaal te sluiten vanaf een bepaalde datum. Daarvoor kan until="2018/10/23" toegevoegd worden aan het formulier of een van de velden in het formulier. De datum moet het formaat jaar/maand/dag hebben.

Standaard zal het formulier op die datum het bericht “Payments are no longer possible” of “Het is niet meer mogelijk te betalen” tonen. Deze tekst is aan te passen door ook nog until_message toe te voegen aan het formulier.

[paytium name="Formulier naam" description="Product Y"]
[paytium_field type="email" label="E-mail adres" required="true" /]
[paytium_field type="label" label="Product X" required="true" amount="25" limit="10" limit_message="Sold out!" item_id="productx" until="2018/10/23" until_message="Payments are no longer possible." /]
[paytium_total label="Te betalen:" /]
[/paytium]

General Limits Total Pro – Total number check

Vanaf versie 4.4.2 is het is nu ook mogelijk om met [paytium\_general\_limit] , een limiet in te stellen op de maximale aantal beschikbare items. Je kunt dan een limiet instellen voor het totaal aantal (beperkte) beschikbare items, ook wanneer er verschillende soorten items, in meerdere “hoeveelheden” aangeboden worden.
Met General Limits Total Pro functionaliteit, komt er dan een limiet op het totaal van de beschikbare aangeboden items.

Veelgestelde vragen

Kan ik de limieten resetten?

Jazeker, dat kan op meerdere manieren. Het gemakkelijkste is om de item_id van een individueel item aan te passen naar een nieuw item_id, dan begint Paytium opnieuw met tellen. In het eerste voorbeeld op deze pagina zou je “productx” naar “productxlive” kunnen aanpassen.

De andere optie, waarmee je absoluut alle limieten reset (dus pas op!) is om direct in de database een optie te verwijderen. Doe dit alleen als je al ervaring hebt met het werken in de WordPress database. De limieten worden bijgehouden in een optie met de naam “paytium_item_limits”, als je die verwijdert, begint de telling opnieuw.

Automatische e-mailbevestiging met uniek nummer

Wil je een betalende bezoeker van specifieke informatie voorzien? Dan kun je er voor kiezen om met Paytium een e-mail bevestiging te sturen.

Op het moment dat iemand een bestelling doet ontvangt hij/zij dan automatisch een e-mail met daarin een door jouw gekozen tekst. Dit kan een korte bevestigingstekst zijn, maar ook een uniek ticketnummer, adresgegevens van een evenement etc. Het is maar net welke informatie jij wilt versturen. Deze e-mail dient dan ook als ticket/toegangsbewijs.

Emails kunnen gestuurd worden met de betaalde versies van Paytium, vanaf Paytium Plus. In e-mails kun je alle ingevulde informatie uit het formulier gebruiken door middel van tags.

Een handige tag waarmee je mensen een uniek ticketnummer kan even is {payment-id}. Als je deze toevoegt aan de email, zal die tag automatisch omgezet worden tot een uniek ticketnummer in de email die de bezoeker ontvangt.

FAQ: Kan ik ergens zonder zelf te hoeven tellen zien wat de stand van de teller is?”

Het volgende:
Een Paytium limieten code voorbeeld, die aangeeft dat er een limiet van 10 artikelen is, dat de Limit message is ingesteld op “Uitverkocht!” en het id van de artikel “productx” is.

[paytium name="Formulier naam" description="Product Y"]
[paytium_field type="email" label="E-mail adres" required="true" /]
[paytium_field type="label" label="Product X" required="true" amount="25"
limit="10" limit_message="Uitverkocht!" item_id="productx" /]
[paytium_total label="Te betalen:" /]
[/paytium]

Na een geslaagde betaling, registreert Paytium dat er één hoeveelheid van “productx” gekocht is, en bezoekers kunnen daarna nog slechts 9 items van “productx” kunnen aanschaffen.
Let op: Limietgegevens moet je verplaatsen naar het veld waar het bedrag is ingesteld.
Voorbeeld:
[paytium name="Bestelformulier" description="Strippenkaart"
amount="30" button_label="Te Betalen"
limit="60" item_id="strippenkaart22-23" ] limit_message ="Uitverkocht!"]
Limietgegevens om te laten zien hoeveel kaarten er nog beschikbaar zijn.
Een soort teller.
Voorbeeld:
[paytium name="Bestelformulier" description="Strippenkaart"][paytium_field
type="label" label="Aantal kaarten" amount="30" quantity="true"
limit_id="strippenkaart22-23" limit="60" limit_message="Uitverkocht"
show_items_left="true" /]
[paytium_total /]

Tip blijft!: Indien je je limiet wilt resetten is de makkelijkste optie om de item_id van een individueel item aan te passen naar een nieuw item_id, zodat Paytium opnieuw begint met tellen. Of je hebt ook een andere optie waarmee je absoluut alle limieten reset (dus pas op!!) is om direct in de database een optie te verwijderen.(maar dat raden wij niet aan tenzij je ervaring hebt met het werken in de WP database).De limieten worden bijgehouden in een optie met de naam “paytium_item_limits”, verwijdert je die, begint de telling opnieuw.
Als laatste:
De item_id.
Het laat je dit alleen ‘zien’ op je pagina als er minder dan 10 artikelen beschikbaar zijn.

FAQ: Help! “limits” in velden werkt niet?

“limits” is alleen te gebruiken voor velden amount=” ”
Bedragen moeten dus toegevoegd worden aan je velden of moet je de limietgegevens verplaatsen naar het veld waar je het bedrag hebt ingesteld.
Goed:

[paytium name="Registratie" description="Registratie" amount="15,00" button_label="Reserveren"
limit="12" item_id="Registratie" limit_message="Helemaal vol!"]

Fout:
[paytium name="Registratie" description="Registratie" amount="15,00" button_label="Reserveren"
item_id="Registratie"]

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl