logo
logo

Starten met Paytium


Paytium installeren

Je kunt Paytium heel snel en eenvoudig installeren via het dashboard van je WordPress website.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Lukt het met bovenstaand formulier niet, volg dan de onderstaande stappen:

 1. Ga naar het dashboard van je WordPress website door /wp-admin achter je domeinnaam te typen.
 2. Nadat je ingelogd bent, ga je in het menu naar Plugins > Nieuwe plugin
 3. In het zoekvenster aan de rechterzijde type je nu “Paytium”.

Nadat je het bovenstaande formulier hebt gebruikt of zelf Paytium hebt opgezocht in je WordPress site:

 1. Klik nu op “Nu Installeren” en daarna op “Activeren”
 2. Hierna kun je verder in onderstaande handleiding bij “Installatie Hulp: automatisch Mollie instellen”

Als je een betaalde versie wilt installeren, lees dan handleiding ‘Installeren Plus, Pro, Premium’.

Mollie instellen met de Installatie Hulp

Direct na installatie zie je een bericht die je adviseert om te starten met de ‘Installatie Hulp’ of ‘Setup Wizard’.

ideal setup wizard

Als je die stappen volgt wordt er een Mollie account aangemaakt en gekoppeld aan je website.

mollie wordpress paytium

Handmatig Mollie account instellen

Soms werkt het niet om je Mollie account te verbinden aan je website via de Installatie Hulp. Dat merk je soms meteen door een duidelijke foutmelding van Paytium. Het kan ook dat je dit pas door hebt nadat je het een aantal keer tevergeefs hebt geprobeerd.

Je kunt dan het beste de Mollie API keys handmatig kopiëren vanuit Mollie dashboard > Developers en plakken bij Paytium > Instellingen > Mollie API Keys. Daarna moet je meteen verder kunnen en hoef je de Installatie Hulp niet af te maken. Ga verder met het plaatsen van betaalformulieren in je berichten of pagina’s.

Vragen? Mail naar support@paytium.nl.

Betaalformulieren toevoegen

Nu dat je de plugin geïnstalleerd hebt, kun je betaalformulieren toevoegen aan je WordPress berichten en pagina’s.

Standaard beschikt WordPress over een eigen “editor” waarin je je teksten schrijft, en ook je betaalformulieren kunt toevoegen. Deze noemen we de “Classic Editor”. Maar, het kan ook zijn dat je de “Block editor” gebruikt, of een page builder zoals Divi, Elementor of Beaver Builder.

Klik op onderstaande tabbladen om te zien hoe je in jouw situatie een betaalformulier kunt toevoegen. Voor eventuele vragen stuur ons dan gerust een mail.

 • In de Classic editor zit een handig iDEAL knopje waarmee je een aantal voorbeeld shortcodes kunt toevoegen. Klik op een (of meerdere) voorbeeld formulieren om ze te bekijken. Je kunt ze eenvoudig weer verwijderen. Kies een formulier dat dicht in de buurt van jouw wensen komt en pas deze naar hartelust aan. Om meer velden toe te voegen zie het hoofdstuk “Extra velden“.wordpress gravity forms alternatief
 • Als je helemaal geen behoefte hebt aan de Block editor, installeer dan de Classic Editor.

  In de Block editor kun je gebruik maken van het Paytium block. Die kun je aanroepen door in de editor /paytium te typen of door naar Paytium te zoeken bij het icoontje linksboven “Blok toevoegen”.

  Wanneer je een block toevoegt krijg je de keuze uit een aantal voorbeeld shortcodes. Klik op een voorbeeld formulier om ze te bekijken.

  Je kunt een Paytium block eenvoudig weer verwijderen en ook meerdere Paytium blocks op een pagina uitproberen.

  Kies een formulier dat dicht in de buurt van jouw wensen komt en pas deze naar hartelust aan. Om meer velden toe te voegen zie het hoofdstuk “Extra velden“.

 • De page builder Divi werkt met modules om pagina’s op te bouwen.Er is een module waarmee je een tekst kunt toevoegen aan een pagina, maar ook bijvoorbeeld een knop. Een Paytium formulier kun je aan een pagina met Divi toevoegen met de module “Code”.Ga naar je pagina, open Divi en voeg een nieuwe module toe van type “Code”. In het vak “Content” voeg je een Paytium shortcode toe.De Paytium shortcode kun je knippen en plakken uit hoofdstuk ‘Alle voorbeelden‘. Kies een formulier dat dicht in de buurt van jouw wensen komt en pas deze naar hartelust aan. Om meer velden toe te voegen zie het hoofdstuk “Extra velden“.
 • De page builder Elementor werkt met widgets om pagina’s op te bouwen.Er is een widget waarmee je een tekst kunt toevoegen aan een pagina, maar ook bijvoorbeeld een knop. Een Paytium formulier kun je aan een pagina met Elementor toevoegen met de widget “Shortcode”.Ga naar je pagina, open Elementor en voeg een nieuwe widget toe van type “Shortcode”. Met de zoekbalk (1) kun je zoeken naar deze widget, sleep vervolgens het blokje (2) naar de plek (3) waar je het Paytium formulier wil tonen. In het vak onder “Insert your shortcode here” voeg je een Paytium shortcode toe.De Paytium shortcode kun je knippen en plakken uit hoofdstuk ‘Alle voorbeelden‘. Kies een formulier dat dicht in de buurt van jouw wensen komt en pas deze naar hartelust aan. Om meer velden toe te voegen zie het hoofdstuk “Extra velden“.
 • Helaas kunnen wij niet een uitleg schrijven voor alle WordPress editors en page builders. Maar gelukkig werken ze allemaal ongeveer hetzelfde. Zie de uitleg voor Divi en Elementor ter inspiratie.Over het algemeen moet je een blokje toevoegen die shortcodes kan tonen. Zo’n blokje heet vaak een module, block of widget. Een blokje van type “Text” kan soms ook shortcodes tonen, maar waarschijnlijk moet je op zoek naar een blokje “Code”, “Shortcode” of “HTML”. De ontwikkelaar of documentatie van de Page Builder weet vaak wat je nodig hebt, en/of een Google zoekopdracht kan ook helpen. Voor eventuele vragen stuur ons dan gerust een mail. De Paytium shortcode kun je knippen en plakken uit hoofdstuk ‘Alle voorbeelden‘. Kies een formulier dat dicht in de buurt van jouw wensen komt en pas deze naar hartelust aan. Om meer velden toe te voegen zie het hoofdstuk “Extra velden“.

Werk je voor het eerst met shortcodes in WordPress en vindt je dat een beetje spannend? Lees dan “Shortcodes voor beginners” voor een korte introductie.

Gedetailleerdere uitleg vind je ook in de andere hoofdstukken van de handleiding, bijvoorbeeld specifiek over iDEAL donaties in WordPress of periodieke betalingen. Of bekijk alle voorbeelden, waarvandaan je gewoon een formulier kan knippen en plakken naar je eigen website.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl