Hoe installeer ik Mollie in WooCommerce?
Mollie in WooCommerce installeren is in de basis niet lastig, maar je moet natuurlijk wel even weten hoe dat moet. Het is goed om te weten dat er twee manieren zijn om Mollie in WooCommerce te installeren. Op de eerste plaats kun je kiezen voor een handmatige installatie en daarnaast is ook een automatische installatie mogelijk. Wij raden je aan om te kiezen voor de automatische installatie, omdat het gewoon veel makkelijker is. Natuurlijk geven we je wel ook de handleiding voor het handmatig installeren. Als je eenmaal klaar bent met installeren, dan is het natuurlijk belangrijk om Mollie in WooCommerce up to date te houden. Wij leggen je graag uit hoe je Mollie in WooCommerce kunt installeren. Daarnaast geven we je natuurlijk inzicht in praktische alternatieven die ook zeker de moeite van het overwegen waard zijn.
Handmatig Mollie in WooCommerce installeren
Wij adviseren je om te kiezen voor een automatische installatie. Wil je toch handmatig Mollie in WooCommerce installeren? Dan ga je eerst naar de officiële Mollie Payments for WooCommerce pagina. Hier vind je de plugin die je nodig hebt. Vervolgens volg je onderstaande stappen:
- Download de plugin en pak het betreffende zip-bestand uit
- Upload de folder naar de /wp-content/plugins/directory
- Ga naar het WordPress menu en klik op ‘Plugins’
- Activeer de Mollie Payments for WooCommerce plugin
- Ga naar de pagina WooCommerce en klik op ‘Instellingen’
- Klik vervolgens op ‘Betalingen’
- Stel de live key in van je Mollie websiteprofiel
- De betaalmethodes zijn nu aan je online check out toegevoegd
Automatisch Mollie in WooCommerce installeren
Het kan ook allemaal net even makkelijker. Je kunt namelijk ook automatisch Mollie in WooCommerce installeren en dat verdient de voorkeur. Hiervoor kun je het volgende stappenplan volgen:
- Ga in het menu van WordPress naar ‘Plugins’ en
- Kies voor ‘New Plugin’
- Zoek naar de plugin van ‘Mollie Payments for WooCommerce’
- Installeer de plugin
- Klik in het WordPress menu ‘Plugins’ aan om de plugin te activeren.
- Ga naar de WooCommerce pagina en klik op ‘Instellingen’
- Vervolgens klik je op ‘Betalingen’.
- Je kunt hier de live key instellen
- De actieve betaalopties van Mollie zijn nu zichtbaar in je check out.
Mollie in WooCommerce up to date houden
Natuurlijk is het belangrijk om alles binnen je webwinkel up to date te houden. Gelukkig hoef je hier wat Mollie betreft niet heel veel aan te doen. Er wordt in WordPress bij ‘Plugins > Geinstalleerde plugins’ een update voor je klaargezet wanneer deze beschikbaar is. Vervolgens hoef je alleen even op de button te klikken om te updaten.
Welke betaalmethodes ondersteunt Mollie in WooCommerce?
Mollie Payments is voor veel online ondernemers dé aangewezen oplossing als het gaat om het bieden van betrouwbare betaalmethodes. De meeste Nederlandse ondernemers willen iDEAL koppelen aan WordPress of WooCommerce. Dit is goed mogelijk met Mollie, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Mollie Payments ondersteunt maar liefst 18 verschillende betaalmethodes, waaronder PayPal, Klarna, Bancontact, creditcard en automatische SEPA-incasso. De laatste jaren zijn er aardig wat nieuwe betaalmogelijkheden bij gekomen. Mollie Payments gaat goed met de tijd mee en zorgt ervoor dat alle moderne en betrouwbare betaalmethodes worden ondersteund.
Alternatieven voor Mollie Payments voor WooCommerce
Mollie Payments is heel populair, maar natuurlijk niet de enige optie die je hebt. Er zijn een aantal alternatieven die je wellicht wilt overwegen. Gebruik je Easy Digital Downloads of Gravity Forms? Dan kan het de moeite waard zijn om eens te kijken naar Pronamic Pay, een veel genoemd alternatief. Wel moet hierbij gezegd worden dat Mollie Payments toch nog nét even beter is. Een andere optie is natuurlijk Mollie op WooCommerce.com. Dit is zeker ook een optie, maar ook hier wint Mollie Payments het wel. Mollie Payments is niet alleen beter, maar is ook nog eens gratis. Je kunt natuurlijk kijken naar alternatieven voor Mollie, maar wat dacht je van WooCommerce? Veel mensen kiezen automatisch voor WooCommerce voor de webwinkel, maar is dit wel echt noodzakelijk?
Heb je wel echt WooCommerce nodig?
WooCommerce is natuurlijk de meest gekozen webshop plugin voor WordPress, maar betekent dit dat je WooCommerce echt nodig hebt? Nee, zeker niet. Je hebt ook voldoende alternatieven. Natuurlijk biedt WooCommerce diverse voordelen. Zo kun je beschikken over een afrekenproces, een digitale winkelmand, voorraadbeheer en opties voor het aanmaken van productcategorieën en producten zelf. Daarnaast zijn er eindeloos veel betaalde extensies beschikbaar om je webwinkel nóg functioneler te maken. Interessante voordelen! Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen bijna automatisch kiezen voor WooCommerce. Toch is het zo dat er altijd ook nadelen zijn als er voordelen zijn. WooCommerce biedt namelijk zeker niet alleen pluspunten…
Een WooCommerce webwinkel kost veel tijd
Het is relatief eenvoudig om WordPress en WooCommerce te installeren. Hierdoor vergissen veel ondernemers zich in de tijd die het kost om een WooCommerce webwinkel op te bouwen en vervolgens bij te houden. Er moet eindeloos veel ingesteld worden om alles, van zoektocht naar het juiste product tot het afrekenen van de aankopen, vlekkeloos te laten verkopen voor de klanten. Veel ondernemers blijven ergens ‘steken’ en moeten een webdesigner inschakelen om de webwinkel verder onder handen te nemen. Het kost je dus niet alleen veel tijd, maar als het tegenzit ook nog een aardige smak geld. Waarom kies je niet voor een webshop plugin voor WordPress die het je allemaal makkelijker en voordeliger maakt?
Tijd en geld besparen met Paytium
Wil jij gewoon snel starten met online verkopen, in plaats van je eindeloos bezig houden met instellen, opbouwen en beheren? Dan is er een uitstekend alternatief voor WooCommerce, namelijk Paytium. Stop met het investeren van tijd in je webwinkel zelf en start met het investeren van deze tijd in het verbeteren van je aanbod of het verkrijgen van meer bezoekers in je online shop. Paytium bespaart je tijd en geld door je alles te bieden wat je nodig hebt. Het werkt allemaal heel eenvoudig. Kom je er toch niet uit? Dan zijn er online veel simpele handleidingen te vinden om je verder te helpen. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen met al je vragen over Paytium.