logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Hoe kan ik Mollie koppelen aan WordPress of WooCommerce?

Hoe kan ik Mollie koppelen aan WordPress of WooCommerce?

Mollie koppelen aan WordPress of WooCommerce is goed mogelijk, maar de werkwijze die je hiervoor moet hanteren is wel van een aantal zaken afhankelijk. Zo maakt het verschil of je gebruik maakt van een hosted webshop, een modulaire webshop of een zelfgebouwde oplossing. Wil jij Mollie koppelen aan WordPress of WooCommerce? Dan vind je hier alle informatie die jij nodig hebt.

Laten we bij het begin beginnen..

..want wat is Mollie nu precies? Mollie is een betaalservice die kan worden gebruikt voor zowel webwinkels als websites. Je kunt Mollie koppelen aan WordPress of WooCommerce wanneer je betalingen wilt kunnen ontvangen via diverse betaalmethodes, zoals iDEAL, PayPal en creditcard. Mollie biedt diverse mogelijkheden, waaronder ook opties voor automatisch incasseren, waarvoor Mollie Recurring is ontwikkeld. De services van Mollie zijn voordeliger dan die van de Nederlandse banken. Voor WooCommerce webwinkels heeft Mollie zelfs een gratis plugin ontwikkeld. Veel mensen geven de voorkeur aan Mollie in plaats van aan uitsluitend iDEAL. Dit heeft vooral te maken met het feit dat iDEAL een 100% Nederlandse oplossing is, terwijl Mollie ook internationale betaalopties aanbiedt.

Je moet wel aan de eisen voldoen

Mollie wil klanten betrouwbare betaalmogelijkheden bieden, maar wil wel zo veel mogelijk zekerheid dat er geen misbruik van de service wordt gemaakt. Daarom worden er een aantal eisen gesteld. Je kunt Mollie koppelen aan WordPress of WooCommerce als je aan de betreffende eisen tegemoet komt. Voor bedrijven binnen bepaalde sectoren is het verplicht om een NIX18 logo op de webpagina’s te plaatsen, inclusief de bijbehorende link. Voor iedereen die Mollie wil koppelen aan WordPress of WooCommerce is het verplicht om het bankrekeningnummer, het KvK-nummer en het btw-nummer meerdere malen te herhalen op de website of in de webwinkel. Ook moet iedere webpagina toegang tot de leveringsvoorwaarden bieden.

Mollie koppelen aan WordPress of WooCommerce: je hebt een API key nodig

Wil je Mollie koppelen aan WordPress of WooCommerce, dan heb je op de eerste plaats altijd een API key nodig. Een API key wordt ook wel een API sleutel genoemd. API staat voor Application Programming Interface. De live API key wordt gebruikt voor de betalingen. We hebben het hier eigenlijk over een code die als unieke identificatie dienst doet. Er zijn toegangsrechten aan verbonden en de key wordt gebruikt voor verificatie. De API keys worden gebruikt om misbruik of verkeerd gebruik te voorkomen. Je hebt dus een API key nodig, ongeacht of je een modulaire webshop of bijvoorbeeld een hosted webwinkel hebt. Het is goed om te weten dat het niet ingewikkeld is om een API key te verkrijgen. Deze code kun je eenvoudig knippen en plakken vanaf de Mollie website, waar je ook praktische handleidingen vindt van de betaal plugins.

De meest complete iDEAL plugin

Als je gebruik wilt gaan maken van een iDEAL plugin, dan wil je natuurlijk dat de plugin je zo veel mogelijk opties te bieden heeft. De meest complete iDEAL plugin is Paytium. Je beschikt niet alleen over de meest uiteenlopende betaalmogelijkheden, waaronder uiteraard iDEAL, maar je kunt ook formulieren maken voor fysieke en digitale verkopen. Je hebt dus geen speciale plugin meer nodig voor formulieren. Daarnaast heb je er ook geen technische kennis voor nodig. Alles wijst voor zich en dat werkt wel zo prettig, voor iedereen. Een ander groot voordeel is wel dat starten met Paytium heel makkelijk is. Ontdek het zelf!

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Mollie koppelen aan een zelfgebouwde webwinkel

Wil je Mollie koppelen aan WordPress of WooCommerce en maak je gebruik van een oplossing die volledig zelfgebouwd is? Dan is het nodig om wel wat programmeerkennis in huis te hebben. Natuurlijk kun je de klus ook uitbesteden aan een ervaren programmeur. In dit geval kan er sprake zijn van verschillende programmeertalen waar rekening mee gehouden moet worden. Uiteindelijk moet er een code worden gemaakt die aansluit bij jouw zelfgebouwde oplossing.

Mollie koppelen aan een modulaire webwinkel

Wil je Mollie koppelen aan WordPress of WooCommerce en maak je gebruik van webshopmodules? Dan wordt het al een stukje eenvoudiger. De betaalservice ondersteunt diverse pakketten die veel worden gebruikt. Hierbij kun je denken aan PrestaShop, OpenCart, Magento en natuurlijk WooCommerce in combinatie met WordPress. Maak je gebruik van één van deze oplossingen, dan kun je Mollie koppelen door middel van een module, ofwel een plugin. Deze is kosteloos te downloaden, waarna je de live API sleutel in moet vullen. De betreffende code zorgt vervolgens voor de communicatie tussen het Mollie betaalplatform en jouw website of webwinkel.

Mollie koppelen aan een hosted webshop

Wil je Mollie koppelen aan WordPress of WooCommerce en maak je gebruik van een hosted webshop? Dan wordt het nóg makkelijker om dit te doen. Het betaalplatform van Mollie is in deze systemen namelijk al volledig geïntegreerd, waardoor je niet veel meer hoeft te doen voor het koppelen op zich. Binnen het systeem kun je Mollie aanvinken als jouw payment provider. Vervolgens kun je de live API sleutel invullen en de wijzigingen opslaan. Heb je deze paar stappen doorlopen? Dan ben je klaar om gebruik te gaan maken van de betaalopties van Mollie.

Pronamic Pay of Mollie koppelen aan WordPress of WooCommerce?

Mollie koppelen aan WordPress of WooCommerce is niet de enige optie. Eén van de plugins die vaker wordt genoemd als alternatief voor Mollie Payments is Pronamic Pay. Deze plugin stond eerder bekend onder de naam ‘Pronamic iDEAL’. Wanneer je gebruik maakt van Easy Digital Downloads of Gravity Forms, dan is het zeker interessant om eens verder te kijken naar de mogelijkheden van Pronamic Pay. De configuratie is wel relatief lastig, vooral omdat Pronamic Pay kan worden gekoppeld aan meerdere plugins. Om diverse redenen is Mollie koppelen aan WordPress of WooCommerce een betere keuze. Zo is Mollie Payments gratis te gebruiken en is het allemaal nét even beter dan Pronamic Pay.

Mollie koppelen aan WooCommerce voor de iDEAL betaaloptie

Je kunt Mollie koppelen aan WooCommerce wanneer je diverse betaalmethoden wilt kunnen aanbieden in je webwinkel. Mollie Payments biedt diverse betaalmethoden die door Mollie worden ondersteund, waaronder ook iDEAL. Het is wel belangrijk om te weten dat Mollie Payments in WordPress alleen kan worden gebruikt in combinatie met de WooCommerce webwinkel plugin. Je kunt dus geen betalingen accepteren via Mollie als je geen WooCommerce gebruikt, ook niet wanneer je wel Mollie hebt als payment provider. Gaat het je echt om een iDEAL plugin? Dan is het de moeite waard om Paytium beter te leren kennen, een beter alternatief voor WooCommerce iDEAL plugins.

Labels:, , , ,

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl