logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Hoe kun je een gratis contact formulier toevoegen aan WordPress?

Hoe kun je een gratis contact formulier toevoegen aan WordPress?

Er zijn veel verschillende manieren om contact formulieren te maken in WordPress. Je hebt altijd een plugin nodig, standaard kent WordPress deze functie vreemd genoeg niet. In dit artikel laten we je zien hoe je snel en gratis een contact formulier in WordPress opneemt!
 

Opties voor een gratis contact formulier

Als je gaat kijken welke plugins er dan beschikbaar zijn voor WordPress voor het maken van je formulier dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Zo zijn er bijvoorbeeld de volgende gratis populaire plugins:

  • Contact Form 7
  • Jetpack
  • Fast secure contact forms

En dan zijn er ook nog de nodige commerciële plugins, waarvoor je dus moet betalen om ze te gebruiken. De bekendste zijn:

  • Gravity Forms
  • Formidable Pro
  • Wp Forms Pro

Al dit soort plugins stellen je overigens in staat om uitgebreide formulieren te maken. Een contactformulier is zo’n beetje de meest eenvoudige vorm daarvan.

In dit artikel willen we je echter voorstellen aan een variant, genaamd Paytium. De Paytium WordPress plugin is eveneens gratis te gebruiken. In een handomdraai plaats je er een formulier mee op je website. Dat formulier kan aangevuld worden met een iDEAL betaalknop, wanneer je producten of diensten wilt verkopen op je website. Sterker nog, met dat doel is de plugin eigenlijk gemaakt: het zo eenvoudig mogelijk maken van het verrichten van betalingen op je website. Maar daarmee heb je dus ook direct een handige plugin voor het maken van een gratis contact formulier in handen. En waarom zou je daar niet van profiteren? Ook als je helemaal nog niet van plan bent betalingen te accepteren kan het in de toekomst een handige toevoeging zijn dat het mogelijk is.
 

Gratis Contact Formulier in WordPress met Paytium

Aan de slag dus met de Paytium plugin! Natuurlijk ga je de plugin eerst in WordPress installeren. Ga naar Plugins, kies Nieuwe plugin en tik ‘paytium’ in het zoekvenster in. Klik vervolgens op de knop ‘Nu installeren’. Even later wijzigt de tekst op deze knop in ‘Activeren’. Klik op die knop en je kunt aan de slag!

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

De Paytium plugin vraagt je een gratis account aan te maken bij betaalprovider Mollie. Die heb je echter alleen maar nodig wanneer je van plan bent betalingen te gaan accepteren. Later aanmaken kan ook en de formulieren die geen betaalknop hebben zullen ook werken zonder zo’n Mollie account.

In de WordPress editor zie je dat er een iDEAL knop is toegevoegd. Die hebben we hier niet nodig. Wel onderstaande voorbeeld code, die je kunt kopiëren en plakken naar je eigen bericht of pagina.

Code

[paytium name="Contact formulier" button_label="Verzenden!"]
[paytium_no_payment /]
[paytium_field type="text" label="Naam" required="true" /]
[paytium_field type="email" label="Email" required="true" /]
[paytium_field type="textarea" label="Jouw bericht" required="true" default="Wat wil je mij vertellen?" /]
[/paytium]

Resultaat

Als je de shortcode bekijkt en vervolgens het resultaat daarnaast, dan zie je vrij eenvoudig hoe een veld is opgebouwd. Natuurlijk kun je ook zelf velden toevoegen. Wil je bijvoorbeeld weten hoe de bezoeker bij jou terecht is gekomen, dan voeg je een dropdown veld toe op de gewenste plek. Hoe je dat doet lees je in het deel Extra velden van de Paytium handleiding.

Contact formulier met MailChimp integratie

Het is ook mogelijk de resultaten van je formulier rechtstreeks te koppelen aan Mailchimp. Hiermee kun je je formulier dus ook als ‘lead formulier’ inzetten. Ook voor de Mailchimp functie is een handleiding beschikbaar. De Mailchimp functionaliteit vraagt wel om een licentie van de plugin, in de gratis versie is deze optie niet beschikbaar.

Al met al biedt de Paytium plugin een handige manier voor het maken van formulieren. De mogelijkheid tot het toevoegen van een betaalknop is daarbij een goede bonus. Download direct de gratis versie en test het zelf!

Labels:,

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl