logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Ervaringen met Paytium: Betalingen via Mollie toevoegen aan Toolset

Ervaringen met Paytium: Betalingen via Mollie toevoegen aan Toolset

Praktisch Paytium

Tim Marringa

In de serie “Ervaringen met Paytium” omschrijven ondernemers, website ontwikkelaars en andere creatievelingen hoe ze Paytium gebruiken. Vandaag met Tim Marringa en Toolset! Tim studeert journalistiek, houdt van zeilen en bouwt in z’n vrije tijd aan verschillende online projecten met WordPress als basis. WordPress is voor hem hét go-to platform voor online projecten. Tim’s LinkedIn

De plugins van Toolset maken van WordPress een echte krachtpatser. Met Toolset maak je binnen no-time complexe WordPress sites helemaal naar je eigen smaak. Met custom posttypes, custom fields, post relationships en layouts met bootstrap CSS zijn de mogelijkheden eindeloos. Bovendien kun je door Paytium met Toolset te integreren je project uitbreiden met een degelijk betaalsysteem.

Ik gebruik Toolset en Paytium voor een nieuw project waar booteigenaren zeilervaringen op hun eigen boot kunnen aanbieden. Het registreren van een (betaald) account in WordPress, plaatsen van een zeilboot, het plaatsen en goedkeuren van een reservering gebeurt allemaal met Toolset. De betaling van de reservering wordt geregeld door de Paytium plugin. Hieronder geef ik je een inkijkje in hoe dit in elkaar zit en hoe Toolset met Paytium wordt geïntegreerd. 

Betalingen met Toolset en Paytium

Toolset maakt gebruik van ‘views’ om data en formulieren te weergeven. Met een view kun je data uit Toolset halen en deze op een bepaalde manier op je website presenteren. Hieronder zie je een stukje code uit de view die de geplaatste reserveringen van een bepaalde gebruiker weergeeft en de betaling van deze reservering regelt.

In het eerste gedeelte zie je wat wordt weergegeven als de reservering niet wordt goedgekeurd door de eigenaar van de zeilboot. In dat geval wordt ook de betaalknop niet weergegeven. In de volgende ‘wpv-conditional’ wordt de betaalknop wel weergeven, mits de reservering is goedgekeurd en nog niet betaald is. Vervolgens wordt de prijs berekend aan de hand van de duur van de reservering en de vaste boekingskosten.

Toolset custom fields in de Paytium shortcode

De verschillende variabelen gebruikt in de Paytium shortcode worden allemaal geïntegreerd door de custom field shortcodes van Toolset. Zo worden het bedrag en de betalingsbeschrijving op deze manier binnen de Paytium shortcode geplaatst. Door deze custom fields van de reservering in Toolset te combineren met de Paytium shortcode creëer je op een makkelijke manier een geautomatiseerd betalingssysteem. 

Na een succesvolle betaling wordt de action hook aangeroepen en wordt de shortcode ‘wpcf-betaling’ omgezet naar ‘Betaald’. De betaalbutton wordt automatisch verborgen en je krijgt een melding dat de reservering betaald is. Zo kun je binnen mum van tijd een boot huren en het water op!

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Mocht je er bij je eigen project niet uitkomen: zowel Toolset als Paytium bieden vlot en professioneel support voor al je vragen. Door Toolset en Paytium slim naast elkaar in te zetten kun je zonder te programmeren hoogstaande WordPress-websites bouwen. Flexibel, schaalbaar, krachtig en betrouwbaar.

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl