logo
logo
 • Home
 • WooCommerce iDEAL plugins

WooCommerce iDEAL plugins

iDEAL plugins voor WooCommerce

Eenvoudig te gebruiken iDEAL plugins voor het implementeren van iDEAL in WooCommerce.

 • Duidelijke handleiding
 • WooCommerce richtlijnen
 • Door iDEAL expert
 • Geen gedoe met PHP/FTP
 • Mét vriendelijke ondersteuning
 • Pro-actieve updates


Kies een iDEAL plugin

iDEAL plugins


 • Rabobank iDEAL Professional voor WooCommerce
 • Rabo OmniKassa voor WooCommerce
 • ABN AMRO iDEAL voor WooCommerce
 • ING iDEAL Basic voor WooCommerce
 • ING iDEAL Advanced voor WooCommerce
 • Mollie voor WooCommerce

 


Vragen en antwoorden


Wat heb ik nodig voor iDEAL?

Om iDEAL betalingen te ontvangen heb je een aantal dingen nodig: een WooCommerce webshop, een iDEAL plugin en een iDEAL abonnement. Daarnaast moet je een bedrijf zijn met een KVK nummer en een zakelijke bankrekening.

Een iDEAL abonnement kun je afnemen bij een bank of specialistisch bedrijf, ook wel PSP (payment service provider).

Wat is een iDEAL abonnement?

Een iDEAL abonnement is een dienst die je afneemt bij je eigen bank of een PSP, die jouw “verbinding” met het iDEAL systeem verzorgt. Een iDEAL plugin “praat” als het ware tegen jouw iDEAL abonnement aan en ze zorgen er samen voor dat mensen kunnen afrekenen.

Er zijn verschillende abonnementen met verschillende voor- en nadelen. Klik hierboven (onder iDEAL plugins) op het logo van jouw eigen bank, en lees meer over de iDEAL abonnementen die voor jou beschikbaar zijn.

Wat is een iDEAL bank of PSP?

Een iDEAL bank is een bank die zelf iDEAL abonnementen aanbiedt. Dit zijn hoofdzakelijk de ING (Basic en Advanced), Rabobank (Professional en OmniKassa) en ABN AMRO. Andere banken verwijzen je naar een PSP.

Zo’n PSP heeft zich gespecialiseerd in het verwerken van betalingen voor webshops. Als je eigen bank geen iDEAL abonnementen aanbiedt (voor kleine banken is dit bijvoorbeeld niet lucratief) dan zul je met een PSP in zee moeten gaan. PSP’s lijken op banken en worden daarom net zo streng gecontroleerd door Currence (de organisatie achter iDEAL) als de banken. Mollie is een voorbeeld van zo’n PSP.

Welk iDEAL abonnement?

Je kunt kiezen uit een iDEAL abonnement bij jouw eigen (zakelijke) bank of een onafhankelijk bedrijf (de PSP). Als je hierboven (bij iDEAL plugins) klikt op het logo van jouw bank/PSP vind je meer informatie over de voor jou beschikbare iDEAL abonnementen. Eigenlijk alleen de ING (Basic en Advanced), Rabobank (Professional en OmniKassa) en ABN AMRO hebben een goed uitgebreid aanbod.

Je kunt kiezen uit twee soorten abonnementen, met en zonder automatische terugkoppeling van de status. Stel jezelf deze vragen: Wil ik meer betaalmethoden aanbieden naast iDEAL? Hoeveel transacties verwacht ik en wat kosten die? Zijn er opstart- of maandelijkse kosten?

Waarom is een iDEAL plugin nodig?

WordPress en WooCommerce hebben zelf geen integratie met iDEAL. Naast het aanvragen van een iDEAL abonnement moet er ook een technische implementatie van iDEAL in de WooCommerce webshop gebeuren.

Dit komt (sterk vereenvoudigde uitleg) neer op het toevoegen van tientallen PHP bestanden aan je webshop, en het doen van aanpassingen aan je WordPress database. Dat kun je allemaal zelf gaan doen en programmeren. Maar je kunt ook een kant en klare iDEAL plugin aanschaffen, en jezelf die tijd besparen.

Waarom WooCommerce?

WooCommerce is de snelst groeiende webshop software ter wereld, met meer dan een miljoen actieve installaties! En daar zijn goede redenen voor.

WooCommerce is namelijk gebruiksvriendelijker dan concurrenten zoals Magento, de kosten voor bijvoorbeeld themes, uitbreidingen en hosting zijn lager, en… WooCommerce kan als WordPress plugin rekenen op alle voordelen van WordPress.

Kan ik zonder iDEAL mijn webshop beginnen?

Nee, dat is echt onverstandig. Toen David, de oprichter van Paytium, in 2008 voor het eerst iDEAL implementaties deed waren er klanten die er mee weg kwamen om iDEAL niet direct in hun webshop te implementeren, maar dat is nu ondenkbaar.

De hoofdreden waarom je direct iDEAL nodig hebt, is dat uit onderzoekt blijft dat Nederlanders een sterke voorkeur hebben voor iDEAL en 60% van de shoppers een bestelling liever bij een andere shop plaatst, als die maar iDEAL heeft.

Is een KVK nummer verplicht voor iDEAL?

Ja. Sinds 2010 zijn de regels aangescherpt en kan niet iedereen zomaar iDEAL aanbieden op zijn website. Currence (het bedrijf achter iDEAL) vondt het belangrijk dat fraude op deze manier beperkt werd en de goede naam van iDEAL beschermd.

Dit betekent dat je echt een bedrijf moet zijn (minimaal eenmanszaak) met een KVK nummer en zakelijke bank rekening.

Kan ik iDEAL er niet zelf in programmeren?

Ja, nou… als je toevallig goed kan programmeren, ervaring hebt met PHP en het werken met API’s. Dan kun je er voor kiezen om zelf iDEAL te implementeren in je WooCommerce webshop. Maar dat kost je waarschijnlijk meer tijd dan dat een goede iDEAL plugin kost. En je kunt niet rekenen op onze jarenlange ervaring met iDEAL, waardoor je misschien onnodig lang aan het zoeken bent naar waarom je precies bent vastgelopen.

En als je moest Googlen om te ontdekken wat een API is, dan zouden wij in jouw geval sowieso een iDEAL plugin gebruiken :-p

Welke banken worden ondersteund?

Als je het over iDEAL hebt zijn er twee soorten banken. Ontvangende banken en betalende banken. Betalende banken zijn de bank van de consument die in jouw WooCommerce webwinkel met iDEAL betaald. De plugins van Paytium ondersteunen alle betalende banken, m.a.w. alle consumenten kunnen met iDEAL afrekenen in jouw shop.

Een ontvangende bank is de bank (of PSP) waar jij een iDEAL abonnement hebt. Onze iDEAL plugins ondersteunen verschillende iDEAL abonnementen, waarvan je de logo’s op deze pagina ziet staan.iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl