logo
logo

ING iDEAL Advanced plugin voor WooCommerce

Direct iDEAL betalingen accepteren in jouw WooCommerce webshop met ING iDEAL Advanced.

WooCommerce iDEAL plugins
ING iDEAL Advanced plugin voor WooCommerce

iDEAL via de ING

ING iDEAL Advanced is een abonnement dat aangeboden wordt door de ING bank, en met deze plugin iDEAL betalingen in WooCommerce webwinkels mogelijk maakt.

WooCommerce richtlijnen

De ING iDEAL Advanced plugin is ontwikkeld volgens de WooCommerce plugin richtlijnen en de code is goedgekeurd door het WooCommerce team.

ING iDEAL correct geïntegreerd met WooCommerce

De integratie voor iDEAL Advanced van de ING komt in de vorm van een normale WordPress plugin. Dat heeft verschillende voordelen. Allereerst kun je deze integratie installeren zoals je dat gewend bent van een WordPress plugin, via de Plugins pagina van wp-admin.

Je hoeft geen pakket met PHP bestanden te uploaden via PHP of handmatig aanpassingen in de MySQL database te maken.

Geheel volgens de WooCommerce richtlijnen, haakt deze integratie op het correcte moment in op WooCommerce. Daardoor krijg je een extra pagina in de WooCommerce instellingen en wordt iDEAL na installatie eergeven als betaalmethode tijdens het afrekenen.

iDEAL plugin voor ING Advanced en WooCommerce

Kenmerken van ING iDEAL Advanced

 • Kosten per transactie slechts 50 cent (korting vanaf 2000 transacties)
 • Naast de transactiekosten zijn er vaste maandelijkse kosten van 20 euro
 • iDEAL betalingen verlopen veilig en direct via de servers van de ING
 • Inkomsten via iDEAL worden bijna dagelijks op je zakelijke rekening gestort
 • Status van betalingen worden automatisch in WooCommerce verwerkt

Hoe betalingen met ING iDEAL Advanced verlopen

Na het instellen van deze plugin ziet jouw klant iDEAL als betaalmethode in WooCommerce. Indien iDEAL geselecteerd wordt zal dit onthouden worden en kan de klant de bestelling afronden. Na het afronden ontvangt de klant een melding “Bestelling geplaatst” en wordt hij/zij automatisch doorgestuurd naar internetbankieren van zijn eigen bank.

Nadat de klant de betaling gedaan heeft wordt hij/zij vanuit internetbankieren teruggestuurd naar jouw WooCommerce webwinkel. De status van de bestelling is in WooCommerce op dat moment al aangepast (door een supersnel “onderwater” bericht van iDEAL direct naar de webshop) en de klant ziet direct een nieuwe melding “Betaling geslaagd” in WooCommerce.

Process voor betalingen via ING iDEAL Advanced in WooCommerce

Ook het verwerken van de status van betalingen gebeurt volgens de WooCommerce richtlijnen. Dit zorgt ervoor dat je al ingestelde emails en (bestel) notificaties ontvangt, en ook dat deze integratie optimaal samenwerkt met andere WooCommerce plugins (zoals WooSubscriptions) die inhaken op het order process van WooCommerce.

Stappenplan: vandaag beginnen met ING iDEAL Advanced

Om gebruik te maken van ING iDEAL Advanced heb je natuurlijk een zakelijke rekening nodig bij de ING. Dat betekent indirect ook dat je een KvK nummer moet hebben. Als je iDEAL betalingen wilt ontvangen is dit altijd een vereiste vanuit de Nederlandse wetgeving, ook bij andere iDEAL aanbieders.

Je kunt je iDEAL abonnement aanvragen via de website van de ING. Je ontvangt op korte termijn een contract van de ING en als je deze terug stuurt ontvang je daarop weer de iDEAL Advanced inloggegevens. Met deze gegevens kun je vervolgens je integratie gaan doen, aan de hand van onze handleiding “ING iDEAL Advanced voor WooCommerce”. Vanaf dat moment kun je in 15 minuten klaar zijn met de integratie!

Onderstaand vindt je een versimpelde stappenplan voor de integratie van ING iDEAL Advanced in WooCommerce.

 1. Koop de “WooCommerce ING iDEAL Advanced” plugin bij WooCommerce
 2. Download en installeer de plugin in je WordPress site
 3. Zoek de “ING iDEAL Advanced” account gegevens op die naar je gemailt zijn door de ING
 4. Vul de “ING iDEAL Advanced” account gegevens in bij de WooCommerce instellingen
 5. Doe de verplichte zeven test betalingen in de webwinkel
 6. Verander je iDEAL status in de WooCommerce instellingen naar “productie”
 7. Hoera! Je kunt nu echte betalingen accepteren van je klanten!

Bekend met WordPress en WooCommerce Veilig updaten

Omdat wij bekend zijn met de “coding best practices” van zowel WordPress als WooCommerce is deze iDEAL plugin zo ontwikkeld dat je altijd veilig kunt updaten.

Een goede handleiding voor iDEAL in WooCommerce Uitgebreide handleiding

Door onze jarenlange ervaring weten wij waar de valkuilen zitten, en die proberen wij te voorkomen met een goede handleiding. Onze handleiding is uitgebreider dan die van de bank zelf.

Mijn iDEAL ervaring is jouw voordeel iDEAL expert

Sinds 2008 hebben wij honderden bedrijven geholpen met de implementatie van ING iDEAL in hun webwinkels, en hebben wij uitgebreide ervaring met specifieke het ING iDEAL platform.

Vriendelijke WordPress ondersteuning Vriendelijke ondersteuning

Wij proberen er natuurlijk voor te zorgen dat onze plugin enorm solide in elkaar zit. Mocht je toch assistentie nodig hebben, dan staan het team van WooCommerce en Paytium support voor je klaar!


iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl