logo
logo

ING iDEAL Basic plugin voor WooCommerce

Gebruiksvriendelijke iDEAL plugin om ING iDEAL Basic te implementeren in WooCommerce.

WooCommerce iDEAL plugins
ING iDEAL Basic plugin voor WooCommerce

iDEAL via de ING

ING iDEAL Basic is het instap-abonnement waarmee ING klanten iDEAL betalingen kunnen ontvangen in hun WooCommerce webshop. Met uitbetaling op de zakelijke ING rekening.

WooCommerce richtlijnen

Deze plugin levert een solide integratie tussen jouw WooCommerce webshop en ING iDEAL Basic omdat hij ontwikkeld is volgens de WooCommerce plugin richtlijnen.

Snelle WooCommerce integratie

Als je iDEAL via de ING hebt aangevraagd wil je het vanzelfsprekend graag snel en goed geïntegreerd hebben met je WooCommerce webshop.

Voorkom met onze ING iDEAL Basic plugin verassingen! Wij zijn bekend ben met zowel de ING handleiding als de WooCommerce richtlijnen voor betaal plugins, en dat zie je terug in onze plugin.

De plugin is goed geïntegreerd met WooCommerce. De plugin voegt een extra tab blad toe aan de WooCommerce instellingen waar je jouw specifieke instellingen voor ING iDEAL Basic kunt invullen en aanpassen.

Je hoeft dus niet allerlei PHP bestanden aan te passen via FTP. Ook het doen van SQL queries op je database (wat erg foutgevoelig is!) is niet nodig. Onze plugin doet dit voor je, automatisch en direct tijdens de installatie.

iDEAL plugin voor ING iDEAL Basic en WooCommerce

Kenmerken van ING iDEAL Basic

 • De transactie kosten zijn slechts 50 cent (extra korting vanaf 2000 transacties)
 • Je betaalt ook 20 euro aan (vaste) maandelijkse kosten
 • Het gehele betaal process verloopt veilig via de servers van de ING
 • Inkomsten van iDEAL betalingen worden iedere werkdag op je rekening gestort
 • Statussen worden niet automatisch verwerkt, kies daarvoor ING iDEAL Advanced
 • Het aanmaken van certificaten is voor dit iDEAL abonnement niet nodig

Betaal process met ING iDEAL Basic

Je kunt de ING iDEAL Basic plugin installeren via “Plugins” in wp-admin. Nadat de iDEAL plugin geïnstalleerd is in WordPress kun je deze instellen bij het nieuwe tabblad in de WooCommerce instellingen. Dit zorgt ervoor dat er nu een “iDEAL” betaaloptie tijdens het afreken process van WooCommerce zichtbaar wordt.

Jouw klanten kunnen deze optie selecteren en zullen na het plaatsen van de bestelling automatisch worden doorgestuurd naar de server van de ING. Daar kunnen klanten de iDEAL betaling doen zoals wij dat allemaal gewend zijn van iDEAL (door in te loggen op hun eigen internetbankieren). Na een geslaagde betaling wordt de klant teruggestuurd naar de WooCommerce webwinkel.

Betaalproces van ING iDEAL Basic in WooCommerce

Let wel: ING iDEAL Basic is het instap-abonnement van de ING en ondersteunt daarom geen automatische terugkoppeling van de betaal status. De bestelling zal in WooCommerce dus op “geplaatst” blijven staan en niet aangepast worden naar “geslaagd”. De ING verwacht dat jij zelf in de iDEAL dashboard controleert of de betaling geslaagd is en handmatig de status aanpast in WooCommerce.

Wil je toch wel een automatische terugkoppeling van de betaal status naar WooCommerce? Je kunt je abonnement omzetten naar ING iDEAL Advanced en dan onze ING iDEAL Advanced plugin voor WooCommerce gebruiken.

Stappenplan: vandaag beginnen met ING iDEAL Basic

ING iDEAL Basic is een exclusief product voor klanten van de ING. Je hebt een KVK nummer en een zakelijke ING rekening nodig om het aan te vragen. De aanvraag voor ING iDEAL Basic kun je online plaatsen op de website van de ING.

Nadat je aanvraag goedgekeurd is ontvang je inloggegevens voor het iDEAL dashboard van de ING. Je kunt nu aan de hand van onze handleiding de ING iDEAL Basic plugin in gebruik gaan nemen in jouw WooCommerce webwinkel. Dat gaat ongeveer zoals in de volgende stappenplan:

 1. Koop de “WooCommerce ING iDEAL Basic” plugin bij WooCommerce
 2. Download en installeer de plugin in je WordPress site
 3. Hou de inlog gegevens die je van de ING hebt ontvangen bij de hand
 4. Vul de “ING iDEAL Basic” account gegevens in bij de WooCommerce instellingen
 5. Maak zeven (verplichte) test betalingen in jouw WooCommerce webwinkel
 6. Indien de test betalingen gelukt zijn, zet je iDEAL in WooCommerce op “productie”
 7. Gefeliciteerd, jouw klanten kunnen nu afrekenen met iDEAL

Bekend met WordPress en WooCommerce Veilig updaten

Wij ontwikkelen en testen onze iDEAL plugins pro-actief met nieuwe WordPress en WooCommerce versies. Dat betekent dat je webwinkel zo stabiel mogelijk blijft draaien, ook na een update!

Een goede handleiding voor iDEAL in WooCommerce Uitgebreide handleiding

In onze handleiding houden wij rekening met de eigenaardigheden van zowel WooCommerce als ING iDEAL Basic, zodat jij integratie zelfstandig kunt uitvoeren.

Mijn iDEAL ervaring is jouw voordeel iDEAL expert

Over de jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met de implementatie van iDEAL, en specifiek ING iDEAL Basic, en daar pluk jij de vruchten van.

Vriendelijke WordPress ondersteuning Vriendelijke ondersteuning

Als je ondanks de uitgebreide handleiding toch assistentie nodig hebben met de iDEAL implementatie dan kun je rekenen op goede ondersteuning van team WooCommerce en Paytium support.


iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl