logo
logo

Mollie iDEAL plugin voor WooCommerce

WooCommerce iDEAL (en andere betaalmethodes) doe je eenvoudig met de Mollie.

WooCommerce iDEAL plugins
Mollie iDEAL plugin voor WooCommerce

Mollie, onafhankelijke iDEAL partner

Mollie.nl stelt je in staat razendsnel iDEAL, Bancontact en andere betalingen te ontvangen in jouw WooCommerce webwinkel, ongeacht bij welke bank je zakelijk bankiert.

WooCommerce richtlijnen

Deze plugin is ontwikkeld in samenwerking met het WooCommerce team en geheel volgens de WooCommerce plugin richtlijnen.

Flexibiliteit van Mollie, in WooCommerce

De Mollie plugin voor WooCommerce geeft je toegang tot het gehele betaalplatform van Mollie. Je kunt vandaag beginnen met alleen iDEAL, maar als je later andere betaalmethoden activeert op Mollie.nl, verschijnen ze automatisch als betaal opties in je WooCommerce webshop.

De plugin verzorgt de complete integratie van Mollie iDEAL met WooCommerce. Je hoeft zelf geen database wijzigingen te doen of PHP bestanden aan te passen.

De integratie gebeurt op de correcte en nette manier, er vinden geen vieze “core hacks” plaats.

Daardoor verschijnt er na installatie netjes een nieuw tabblad in de WooCommerce instellingen, waar je jouw Mollie gegevens kunt invoeren. Daarna kun je direct beginnen met het testen van de betalingen in je WooCommerce webshop. Lekker eenvoudig.

Mollie iDEAL plugin voor WooCommerce

Kenmerken van Mollie voor WooCommerce

 • Aantrekkelijke, lage kosten per iDEAL transactie, slechts €0,29 per transactie
 • Naast iDEAL ondermeer ook creditcard, Bancontact, Sofort, Overboeking en Bitcoin
 • Dubbeluitgevoerde iDEAL infrastructuur, storingen bij een bank zijn geen probleem meer
 • Zelf bepalen wanneer inkomsten uitbetaald worden: dagelijks, wekelijks, maandelijks etc.
 • Gebruiksvriendelijke en uitgebreide dashboard met search en export mogelijkheden
 • Status van bestellingen wordt automatisch aangepast WooCommerce

Accepteer lokale en internationale betalingen

In Nederland is iDEAL nog steeds de meest populaire betaalmethode met een marktaandeel van 54% (in 2014), maar betekent dat direct dat je consumenten die een voorkeur hebben voor een van de andere betaalmethoden de deur moet wijzen? Zeker niet!

Met de Mollie voor WooCommerce plugin kun je eenvoudig andere betaalmethodes accepteren, allemaal via de integratie van een plugin. Nadat je de plugin in gebruik hebt genomen, activeer je in de Mollie dashboard simpelweg de andere betaalmethodes, en die worden automatisch zichtbaar voor jouw klanten wanneer ze in WooCommerce afrekenen.

iDEAL, MasterCard, Visa, Bancontact voor WooCommerce

Bijvoorbeeld het ontvangen van creditcard betalingen is erg kosten effectief via Mollie. Mollie zorgt voor de secure verwerking van de creditcard gegevens, en jouw klanten kunnen met een veilig gevoel hun MasterCard of Visa kaart gebruiken.

Daarnaast kan ik Bancontact/MisterCash adviseren, ook wel “de Belgische iDEAL” onder de kenners. Belgen kopen graag bij Nederlandse webwinkels, en met Bancontact als betaalmethode neem je een extra barriere weg.

Online betalingen via het Mollie platform

De Mollie plugin voor WooCommerce voegt allereerst een “iDEAL” betaalmogelijkheid toe aan het lijstje met betaalmethoden in WooCommerce. Omdat Mollie meerdere betaalmethoden ondersteunt kun je eventueel ook andere betaalmethoden (bijv. Bancontact, Visa, Sofort) toevoegen aan dat lijstje. Jouw klanten kunnen vervolgens die betaalmethodes selecteren tijdens het afrekenen.

Stappen voor Mollie iDEAL betalingen in WooCommerce

Na het plaatsen van de bestelling worden jouw klanten automatisch doorgestuurd naar het Mollie betaalplatform. Mollie laat daar een geoptimaliseerde pagina zien, in de taal van de gebruiker en met de geselecteerde betaalmethode. De klant kan vervolgens de betaling afronden waarna hij/zij weer doorgestuurd wordt naar de WooCommerce webwinkel.

Nog voordat de klant terug is gekomen naar de webwinkel heeft Mollie al “onderwater” een notificatie teruggestuurd. Door die notificatie weet de Mollie plugin in WooCommerce wat de status van de betaling is, en wordt aan WooCommerce opdracht gegeven de bestelling op bijvoorbeeld “betaald” te zetten. Tegen de tijd dat de klant dan in de webwinkel terug is gekomen, ziet hij/zij direct een melding die aangeeft dat de bestelling geplaatst is en wat de status van de betaling is, in de meeste gevallen “Betaling geslaagd” natuurlijk.

Stappenplan: vandaag beginnen met Mollie in WooCommerce

Om iDEAL betalingen te ontvangen zul je altijd een KVK nummer en een zakelijke rekening moeten hebben. Dat is zo vastgelegd door Currence, het bedrijf dat iDEAL beheert voor de Nederlandse banken. Maar met een Mollie account is het verder irrelevant bij welke bank je zakelijk bankiert. Je kunt op elk moment een Mollie account aanvragen, alles opzetten volgens onze handleiding, en binnen een dag iDEAL en andere betalingen ontvangen in je WooCommerce webshop.

 1. Schaf de “Mollie voor WooCommerce plugin” aan bij WooCommerce
 2. Na aanschaf kun je direct de plugin downloaden en installeren in WordPress
 3. Meld je aan bij Mollie en volg de stappen om je account volledig te activeren
 4. Vul bij de WooCommerce instellingen de gegevens in van jouw Mollie account
 5. Als je alles goed hebt gedaan kun je nu enkele test betalingen doen in WooCommerce
 6. Indien de test betalingen gelukt zijn, zet je de Mollie plugin op “productie”
 7. Gefeliciteerd, jouw klanten kunnen nu afrekenen met iDEAL via Mollie

Bekend met WordPress en WooCommerce Veilig updaten

Tijdens de ontwikkeling van onze Mollie plugin houden wij ons zoveel mogelijk aan de plugin richtlijnen van WooCommerce. En natuurlijk testen wij pro-actief met nieuwe beta versies WooCommerce.

Een goede handleiding voor iDEAL in WooCommerce Uitgebreide handleiding

Sommige ontwikkelaars denken dat je met een paar bullet points klaar bent. Wij zijn juist trots op onze handleiding, alles staat er in beschreven voor de implementatie van Mollie in WooCommerce.

Mijn iDEAL ervaring is jouw voordeel iDEAL expert

Al sinds 2008 doen wij iDEAL implementaties voor een heleboel Nederlandse webwinkels. Die jarenlange ervaring verwerken wij in onze plugin en handleiding, zodat ook jij daarvan kunt profiteren.

Vriendelijke WordPress ondersteuning Vriendelijke ondersteuning

Je kunt rekenen op vriendelijke ondersteuning door zowel het team van WooCommerce en door Paytium support. Wij staan klaar met woord en daad mocht je onze assistentie nodig hebben.


iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl