logo
logo

Rabo OmniKassa plugin voor WooCommerce

Eenvoudig iDEAL en andere internationale betaalmethoden toevoegen aan jouw WooCommerce webshop.

WooCommerce iDEAL plugins
Rabo OmniKassa plugin voor WooCommerce

Een product van de Rabobank

Rabo OmniKassa is een door de Rabobank ontwikkelde betaal dienst die het mogelijk maakt om iDEAL en internationale betaalmethoden te accepteren in je WooCommerce webshop.

Volgens de WooCommerce richtlijnen

Deze plugin is ontwikkeld in samenwerking met het WooCommerce team en geheel volgens de WooCommerce plugin richtlijnen.

Een solide integratie met WooCommerce

De Rabo OmniKassa plugin voor WooCommerce is eenvoudig te installeren via de WordPress plugin manager. Kennis van FTP, PHP of MySQL is met deze plugin niet vereist om Rabo OmniKassa in WooCommerce draaiend te krijgen.

De account gegevens van Rabo OmniKassa kunnen eenvoudig toegevoegd worden via de instellingen pagina van de plugin. De instellingen pagina van de plugin (zie schermafbeelding) is een van de voorbeelden van de goede integratie met WooCommerce. Alle opties op de instellingen pagina zijn vanzelfsprekend uitgelegd in de handleiding van de plugin.

De plugin wordt ook pro-actief ontwikkeld en getest met de laatste versies van WordPress, WooCommerce en het systeem van Rabo OmniKassa. Deze pro-activiteit je in staat om altijd werkende betalingen te hebben in WooCommerce.

Rabo OmniKassa plugin voor WooCommerce, eenvoudig te installeren

Voordelen van Rabo OmniKassa

 • Lage kosten per transactie, bijvoorbeeld iDEAL slechts 35 cent
 • Veilig en betrouwbaar, gegarandeerd door de Rabobank
 • Snel beschikking over je inkomsten, bijgestort op je rekening binnen twee werkdagen
 • Verwerk eenvoudig terugbetalingen via de dashboard
 • In een handomdraai alle transacties voor je boekhouding exporteren
 • Automatische status updates in WooCommerce

iDEAL en internationale betaalmethoden

Volgens onderzoek haakt 60% van webwinkel bezoekers af als hun favoriete betaalmethode niet beschikbaar is. De WooCommerce Rabo OmniKassa plugin voegt de meest belangrijke betaalmethoden voor een Nederlandse webwinkel toe aan WooCommerce. Dat zijn onder andere iDEAL, BanContact/MisterCash, de credit cards MasterCard, VISA en V PAY en alle andere betaalmethoden die de Rabobank in de toekomst aan de kassa toevoegt.

Leuk om te weten: Bancontact/MisterCash is een Belgische betaalmethode die het mogelijk maakt voor onze zuiderburen om in jouw WooCommerce webwinkel af te rekenen. Belgen kopen namelijk graag bij Nederlandse webwinkels!

iDEAL, MasterCard, Visa, V PAY en MisterCash voor WooCommerce

Hoe betalingen met Rabo OmniKassa verlopen

Tijdens het plaatsen van een bestelling in WooCommerce, selecteren jouw klanten de betaalmethode die is aangemaakt door de Rabo OmniKassa plugin. Je kunt natuurlijk de naam en omschrijving van de betaalmethode naar wens aanpassen. Standaard is dat “iDEAL”.

Na het bevestigen van de bestelling in WooCommerce, worden klanten automatisch doorgestuurd naar de website van Rabo OmniKassa. Daar kan de klant de bestelling betalen met de door Rabo OmniKassa ondersteunde betaalmethoden (iDEAL, credit cards etc.). Na de betaling wordt jouw klant weer doorgestuurd naar je WooCommerce webshop en ziet de klant een “betaling geslaagd” melding.

Stappen voor Rabo OmniKassa betalingen in WooCommerce

De status van de betaling wordt gecommuniceerd naar WooCommerce, en de status wordt automatisch in WooCommerce aangepast, ook als de klant de browser te snel afsluit (en niet terug gaat naar de webshop na betaling).

Stappenplan: vandaag beginnen met Rabo OmniKassa

Je hebt een zakelijke rekening nodig bij de Rabobank om je aan te melden voor Rabo OmniKassa. Als je die hebt kun je je aanmelden voor Rabo OmniKassa. Nadat je van de Rabobank je account gegevens hebt ontvangen, kun je binnen 15 minuten Rabo OmniKassa in je webwinkel draaiende hebben! Het installeren en instellen van de plugin staat veel uitgebreider uitgelegd in de Rabo OmniKassa voor WooCommerce handleiding.

 1. Koop de WooCommerce Rabo OmniKassa plugin bij WooCommerce
 2. Download en installeer de plugin in je WordPress site
 3. Zoek de account gegevens op die naar je gemailt zijn door de Rabobank
 4. Vul de account gegevens in bij de WooCommerce instellingen
 5. Doe enkele test betalingen in de webwinkel
 6. Verander je status naar “productie”
 7. Hoera! Je kunt nu echte betalingen accepteren van je klanten!

Bekend met WordPress en WooCommerce Veilig updaten

Een update voor WordPress of WooCommerce is geen probleem meer voor jouw webwinkel. Je kunt erop rekenen dat wij noodzakelijke veranderingen snel oppakken in een update voor de plugin.

Een goede handleiding voor iDEAL in WooCommerce Uitgebreide handleiding

Een handleiding is pas echt goed als die volledig en overzichtelijk is. Daarom vindt je nergens een betere handleiding voor het toevoegen van Rabo OmniKassa in WooCommerce.

Mijn iDEAL ervaring is jouw voordeel iDEAL expert

Doordat wij sinds het begin bij Rabo OmniKassa betrokken waren, zijn wij goed op de hoogte van veranderingen en eigenaardigheden op het platform, en daar profiteer jij van foor gebruik van onze plugin te maken.

Vriendelijke WordPress ondersteuning Vriendelijke ondersteuning

Eigenlijk is een Rabo OmniKassa integratie geen rocket science, maar het kan soms knap ingewikkeld zijn. Daarom staan het team van WooCommerce en Paytium support klaar om je direct te helpen!


iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl