logo
logo

Rabobank iDEAL Professional voor WooCommerce

Accepteer iDEAL betalingen met Rabobank iDEAL Professional in jouw WooCommerce webshop, snel en met duidelijke handleiding.

WooCommerce iDEAL plugins
Rabobank iDEAL Professional plugin voor WooCommerce

Ontwikkeld door de Rabobank

Rabobank iDEAL Professional is een van de meest populaire abonnementen voor het accepteren van iDEAL betalingen in webshops.

WooCommerce richtlijnen

Deze iDEAL plugin voor de Rabobank is ontwikkeld volgens de WooCommerce plugin richtlijnen en ook nagelopen door het team van WooCommerce.

Een iDEAL integratie zoals het hoort

De Rabobank iDEAL integratie is ontwikkeld als normale WordPress plugin (en WooCommerce extension) en kan dus zoals normale plugins geïnstalleerd worden via de WordPress plugin manager.

Het is dus niet nodig om via FTP allerlei PHP bestanden te plaatsen of aan te passen, of handmatig MySQL database aanpassingen te doen. Je hoeft geen programmeur te zijn om met deze iDEAL integratie aan de slag te gaan.

Doordat deze iDEAL plugin de WooCommerce richtlijnen volgt, vindt je de instellingen netjes en overzichtelijk als onderdeel van WooCommerce zelf. En als klap op de vuurpijl staan de instellingen uitgebreid uitgelegd in de handleiding.

iDEAL integratie plugin voor Rabobank iDEAL in WooCommerce

Kenmerken van Rabobank iDEAL Professional

 • Jouw iDEAL betalingen veilig en direct verwerkt door de Rabobank
 • Iedere werkdag worden de iDEAL inkomsten bijgestort op je zakelijke rekening
 • Handig! Je huidige Rabobank is ook je contactpersoon voor iDEAL
 • Status van orders in WooCommerce wordt automatisch verwerkt
 • Aanmaken benodige certificaten kan eenvoudig met mijn online tool

Hoe Rabobank iDEAL betalingen verlopen

De Rabobank iDEAL Professional plugin zorgt ervoor dat jouw klanten iDEAL kunnen selecteren tijdens het afrekenen in WooCommerce. Klanten krijgen daarna direct de mogelijkheid om hun eigen bank te selecteren in een dropdown. Dit is al een groot verschil met andere (gratis) plugins, die de dropdown pas na de bestelling weergeven in een lelijke witte pagina.

Uit onderzoek blijkt dat als mensen tijdens het afrekenen een afwijkende vormgeving zien ze geneigd zijn de boel niet te vertrouwen, en ophouden met afrekenen… Deze iDEAL plugin laat die dropdown dus in jouw WooCommerce pagina zien, met jouw WordPress theme. Klanten ronden de bestelling gewoon af en worden automatisch doorgestuurd naar de beveiligde betaalpagina van hun eigen bank.

Stappen voor Rabobank iDEAL Professional betalingen in WooCommerce

Na betaling wordt de klant weer automatisch terug gestuurd naar jouw WooCommerce webshop. De status van de bestelling is dan al aangepast, veilig door een “onderwater” bericht van de Rabobank direct naar de WooCommerce shop. De klant ziet daarom direct een melding “Betaling geslaagd” en kan met een fijn gevoel achteroverleunen terwijl de bestelling verwerkt wordt!

Stappenplan: aan de slag met Rabobank iDEAL Professional

Om Rabobank iDEAL Professional te gebruiken moet je zakelijk bankieren bij de Rabobank. Je kunt je online aanmelden voor Rabobank iDEAL Professional. De Rabobank maakt je nieuwe iDEAL abonnement in orde en stuurt de gegevens die je nodig hebt naar je op.

Nadat je die gegevens ontvangen hebt kun je met onze plugin en mijn Rabobank iDEAL Professional handleiding in de meeste gevallen binnen 15 minuten iDEAL werkend hebben in jouw WooCommerce webshop. Doordat de echte technische implementatie door onze plugin gebeurd is het voor jou vaak een kwestie van knippen en plakken van de correcte gegevens.

 1. Koop de Rabobank iDEAL Professional plugin bij WooCommerce
 2.  Ga naar je WooCommerce webshop en installeer daar de iDEAL plugin
 3.  Hou de gegevens van je iDEAL abonnement bij de hand (toegestuurd door de Rabo)
 4.  Vul de gegevens in bij het nieuwe “Rabobank iDEAL” tabblad in de WooCommerce instellingen
 5.  Doe de verplichte 7 test betalingen zoals beschreven in de handleiding
 6.  Als alles werkt update je je instellingen naar “Productie”
 7.  Geslaagd! Je hebt nu een werkende iDEAL integratie in WooCommerce

Bekend met WordPress en WooCommerce Veilig updaten

Wij houden ons constant op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen rondom WordPress en WooCommerce. Daarom zijn er (meestal) geen verassingen voor mijn klanten.

Een goede handleiding voor iDEAL in WooCommerce Uitgebreide handleiding

Een goede handleiding bespaart tijd en voorkomt frustratie bij ontwikkelaar en end-gebruiker. Daarom houden wij hem actueel en verwerken wij nieuwe ontwikkelingen direct.

Mijn iDEAL ervaring is jouw voordeel iDEAL expert

Wij doen al implementaties met Rabobank iDEAL Professional sinds 2008. Er is zelden een probleem wat wij nog niet zijn tegengekomen en hebben opgelost in onze plugin.

Vriendelijke WordPress ondersteuning Vriendelijke ondersteuning

Mocht onze handleiding toch nog vragen onbeantwoord laten, of heb je behoefte aan persoonlijk advies, dan staat het team van WooCommerce en Paytium support uiteraard klaar voor om je te helpen.


iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl