logo
logo

Mollie Forms voor WordPress

mollie formsBetalingen accepteren via je website kun je op verschillende manieren realiseren. Je kunt een complete webshop opzetten of een formulier bouwen. De laatste optie, een formulier bouwen, is initieel een stuk simpeler om te realiseren, maar er ontbreekt vaak de mogelijkheid om betalingen te accepteren middels Mollie forms.

Geen betalingen zonder payment provider

Om een betaalmethode aan een formulier te koppelen heb je allereerst een payment provider nodig. In Nederland in Mollie een van de meest populaire en vooruitstrevende payment providers. Door Mollie aan je formulier te koppelen (Mollie forms) kun je zodoende betalingen accepteren, zonder dat je dagen of weken kwijt bent aan het bouwen of laten bouwen van een webshop.

Maar hoe bouw je die Mollie forms die betalingen kunnen accepteren? Welke WordPress plugins heb je nodig?

Bijna alle formulieren plugins ondersteunen geen iDEAL

Er zijn verschillende gratis en betaalde WordPress formulieren die je om kunt buigen tot formulieren met een betaalmethode. Het probleem is dat bijna al deze plugins een extra (betaalde) plugin of eigen add-on nodig hebben om betalingen te kunnen accepteren. Dan ben je er helaas nog niet, want in bijna alle gevallen wordt iDEAL als betaalmethode niet ondersteund.

Zelfs Gravity Forms, een van de meest populaire en krachtige WordPress formulier plugins, biedt standaard geen ondersteuning voor iDEAL en andere betaalmethoden.

Paytium: volledige ondersteuning voor Mollie forms

Paytium is de enige WordPress plugin waarmee je direct vanaf de installatie Mollie forms kan realiseren, zonder dat je allerlei extra plugins of add-ons nodig hebt. Paytium heeft namelijk een ingebouwd ondersteuning voor alle betaalmethoden die Mollie aanbiedt. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken bij Mollie en vervolgens jouw account gegevens invoeren op de Paytium instellingen pagina.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar david@paytium.nl als je vragen hebt!


Gratis in gebruik

Waar veel WordPress formulieren plugins enkel een betaalde versie hebben, is Paytium in de basis gratis in gebruik. Je hoeft ook niet extra te betalen om iDEAL, Bancontact, Paypal of andere betaalmogelijkheden aan je formulieren te koppelen. Via de ingebouwd koppeling met payment provider Mollie heb je toegang tot alle betaalmogelijkheden die Mollie aanbiedt. Jij kunt vervolgens zelf aangeven welke betaalmethoden je wel of niet via je Mollie forms wilt accepteren.

Fysieke en digitale producten verkopen

Verkoop je niet alleen fysieke producten, maar verkoop je ook digitale producten zoals een eBook? Met Paytium kun je zelf instellen wat voor product je via een Mollie form wilt verkopen. In het geval van een fysiek product zul je deze zelf moeten opsturen, maar bij een digitaal product zorgt Paytium dat het bestand aan de klant wordt geleverd na een succesvolle betaling.

Naast de keuze uit fysieke of digitale producten kun je met Paytium ook terugkerende betalingen accepteren. Je kunt dus een formulier maken om een abonnement te verkopen waarbij er maandelijks, per kwartaal of per jaar middels automatische SEPA incasso een bedrag van de klantrekening wordt afgeschreven.

Niet alleen iDEAL, maar ook tal van andere betaalmethoden

Ben je van plan je product ook te verkopen aan mensen buiten Nederland? Geen probleem! Met Paytium zit je niet vast aan iDEAL, maar kun je ook andere betaalmethoden zoals Bancontact (populair in Belgie), Paypal, Sofort of creditcard accepteren.


Technische kennis heb je niet nodig

Dus Paytium biedt een simpele manier om Mollie forms te realiseren en o.a. de iDEAL betaalmethoden aan je formulieren te koppelen. Wellicht vraag je je nu af of je technische kennis nodig hebt om alles werkend te krijgen.

Het korte antwoord is nee.

Om je eigen Mollie forms te bouwen heb je geen technische kennis nodig. Het enige wat je moet doen is het installeren van Paytium, het aanmaken van een Mollie account en vervolgens je eerste formulier in elkaar zetten.

Het bouwen van een Paytium formulier

Paytium formulieren met Mollie forms bouw je middels shortcodes. Dit zijn simpele stukjes tekst die je bij elkaar plaatst en die als geheel een formulier vormen. Ieder stukje tekst vertegenwoordigt een veld in je formulier. De shortcodes bieden een manier om zelf te bepalen wat voor veld je formulier bevat en hoe ie moet heten. Hieronder vind je een simpel voorbeeld van een Mollie form, gemaakt met Paytium.

Code

[paytium name="Formulier naam" description="Product naam" button_label="Bestellen"]
[paytium_field type="label" label="CD Klassieke Muziek voor €14,00" amount="14" tax="21" /]
[paytium_field type="email" label="Email" required="true" /]
[paytium_field type="name" label="Naam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Adres" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Postcode" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Plaatsnaam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Land" required="true" /]
[paytium_total /]
[/paytium]

Resultaat


Ga vandaag nog aan de slag!

Wil je vandaag nog betalingen accepteren middels Mollie forms? Download Paytium dan via WordPress.org, lees de simpele Paytium documentatie en begin met het bouwen van je eerste formulier met een betaalknop.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar david@paytium.nl als je vragen hebt!

Bevalt Paytium goed en wil je extra opties? Dan is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor Pro versie waarbij je een automatisch facturen kunt genereren, betalingen kunt exporteren en een koppeling kunt maken Zapier. Met Zapier kun je Paytium vervolgens weer koppelen aan honderden andere diensten.

Labels:

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mailadres en website bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is een project van WordPress expert David de Boer, iDEAL specialist sinds 2008.

Mail gerust naar david@paytium.nl