logo
logo
 • Home
 • Blog
 • Terugkerende donaties voor stichtingen met WordPress

Terugkerende donaties voor stichtingen met WordPress

Het ontvangen van terugkerende donaties is voor stichtingen met WordPress lang niet altijd vanzelfsprekend. Nederland kent veel stichtingen. Er zijn een kleine 50.000 organisaties met een ANBI-erkenning en het aantal groeit sterk. Niet heel vreemd, want Nederland behoort tot de meest vrijgevende landen. Het Hudson Institute, gevestigd in de Verenigde Staten, ontdekte tijdens een onderzoek in 2015 dat Nederland de beste fiscale voorzieningen én het meest vrijgevige klimaat heeft.

Toch maakt dit alles het ontvangen van terugkerende donaties voor stichtingen met WordPress niet vanzelfsprekend. Veel stichtingen vinden het lastig om hier de juiste wegen in te vinden. Wij geven je graag inzicht in enkele interessante mogelijkheden.

Crowdfunding met een optimaal resultaat

Crowdfunding staat ook wel bekend als publieksfinanciering. Steeds meer particulieren en bedrijven gaan met crowdfunding aan de slag. Er zijn zeker een aantal WordPress plugins waar stichtingen gebruik van zouden kunnen maken voor terugkerende donaties. Helaas blijken deze mogelijkheden in de praktijk vaak te ingewikkeld, te onvolledig of gewoonweg niet toereikend. Je wilt met crowdfunding een optimaal resultaat bereiken en een goede, makkelijke werking is dan essentieel. Met Paytium maak je crowdfunding via WordPress eenvoudig, effectief én betrouwbaar.

Online verkopen en terugkerende donaties ontvangen

Steeds meer stichtingen hebben niet alleen een website, maar ook een online verkooppunt, ofwel een webwinkel. Voor WordPress omgevingen is WooCommerce de meest gebruikte plugin voor online verkopen. Het is ideaal om online verkopen te combineren met het verkrijgen van terugkerende donaties. Een klein extra bedrag is vaak niet teveel gevraagd. Wel is het dan belangrijk om bekende, betrouwbare en makkelijke betaalopties aan te bieden. Het koppelen van iDEAL aan WooCommerce of WordPress is een verstandige keuze.

iDEAL kent het hoogste conversiepercentage

Er zijn meerdere betaalmogelijkheden die kunnen worden toegevoegd aan WooCommerce of WordPress. Voor het verkrijgen van terugkerende donaties voor stichtingen met WordPress is iDEAL verreweg de beste keuze. Hier zijn belangrijke redenen voor. Op de eerste plaats is betrouwbaarheid natuurlijk heel belangrijk voor het ontvangen van terugkerende donaties voor stichtingen met WordPress. iDEAL is de meest betrouwbare betaalmethode online, omdat het fraudebestendig is. Daarnaast kent iDEAL het hoogste conversiepercentage in vergelijking tot andere betaalmethoden. We hebben het dan over een percentage van 85 procent. iDEAL biedt nog veel meer belangrijke voordelen voor stichtingen die terugkerende donaties willen ontvangen.

Wat maakt iDEAL zo belangrijk voor stichtingen?

iDEAL is niet meer weg te denken, maar 15 jaar geleden bestond het nog niet. In 2005 werd het welbekende betaalsysteem geïntroduceerd op de zakelijke markt. Tegenwoordig kunnen ondernemingen niet meer zonder iDEAL, en dit geldt eigenlijk ook voor stichtingen. De Nederlandse consument ziet iDEAL als het meest betrouwbare betaalsysteem online. Een aardig deel van de Nederlanders, namelijk 44 procent, breekt een betaling af wanneer blijkt dat deze niet via iDEAL verricht kan worden. In 2017 werden er in totaal 378 miljoen transacties verricht via iDEAL en dit aantal groeit jaarlijks. Alleen al deze feiten geven aan dat iDEAL ook voor stichtingen zeer belangrijk is. Stichtingen kunnen tegenwoordig heel eenvoudig iDEAL donaties ontvangen in WordPress, waardoor het aantal donaties zal toenemen.

Automatisch incasseren vereenvoudigen met Mollie

In de wereld van online betalen is Mollie natuurlijk ook een heel bekende naam. Stichtingen die terugkerende betalingen willen ontvangen met WordPress kunnen zeker voordeel hebben van het inzetten van Mollie. In het bijzonder hebben we het dan over Mollie Recurring, waarmee automatisch incasseren een stuk vereenvoudigd wordt. Wanneer nieuwe leden een heel pakket papieren krijgen toegestuurd voor het starten van een automatische incasso, dan schrikt dit snel af of men vergeet de machtiging af te geven. Met Mollie Recurring kunnen nieuwe leden na een snelle online registratie direct toestemming geven voor een periodieke automatische incasso.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

iDEAL via Mollie voor terugkerende donaties voor stichtingen met WordPress

Voor het verkrijgen van terugkerende donaties voor stichtingen met WordPress is iDEAL via Mollie ideaal. iDEAL kan in de basis op twee manieren worden ingezet. Op de eerste plaats is dit iDEAL via de banken en daarnaast is er iDEAL via Mollie. Het spreekt voor zich dat stichtingen zo min mogelijk willen uitgeven aan transacties. Hoe meer er betaald moet worden aan transactiekosten, hoe minder er van een donatie overblijft. Ook met het oog hierop is iDEAL via Mollie een goede keuze voor het ontvangen van terugkerende donaties voor stichtingen met WordPress. Wij geven je graag inzicht in de belangrijkste voordelen van iDEAL via Mollie.

De belangrijkste voordelen van iDEAL via Mollie

iDEAL via Mollie biedt veel belangrijke voordelen, zeker voor het ontvangen van terugkerende donaties voor stichtingen met WordPress. Het is een financieel aantrekkelijke keuze, omdat er geen maandtarieven of opstartkosten in rekening worden gebracht. Uitbetalingen worden verricht in een batch of transactieregel, waardoor er niet per transactie betaald hoeft te worden. Daarnaast kunnen uitbetalingen plaatsvinden op dagelijkse basis, naar ook eens per week, twee maal per maand of vier maal per maand. Dit is geheel naar eigen keuze en brengt geen extra kosten met zich mee. Aanmelden gaat snel en makkelijk. De eerste transacties kunnen al binnen een werkdag worden ontvangen.

Inzicht in de terugkerende donaties voor stichtingen met WordPress

Voor stichtingen is het natuurlijk prettig om goed inzicht te hebben in wat er binnenkomt aan donaties. Dit geldt voor alle donaties, zowel voor de eenmalige bedragen als voor de terugkerende donaties. Wanneer je gebruik maakt van iDEAL via Mollie, dan heb je een helder en compleet overzicht van alle transacties. Je krijgt niet alleen een duidelijk transactieoverzicht, maar het is ook mogelijk om grafieken af te lezen. Ook statistieken en prognoses behoren tot de diverse opties van iDEAL via Mollie.

Gemiddeld 23 procent terugkerende donaties

Stichtingen krijgen vaak op meerdere manieren donaties binnen. Zo worden er donaties verkregen via collectes, waarbij het vaak om een eenmalige donatie gaat. Ditzelfde geldt voor donaties die worden verkregen bij evenementen en op beurzen. Van het totaal aan donaties gaat het gemiddeld om 23 procent dat afkomstig is van terugkerende donaties. Dit percentage moet omhoog kunnen voor veel stichtingen, zeker in deze moderne, digitale tijd. Er zijn diverse mogelijkheden voor het verkrijgen van terugkerende donaties voor stichtingen met WordPress, waardoor stichtingen kunnen groeien en meer goeds kunnen verrichten. Het is dan ook zeker de moeite waard om de opties met iDEAL eens nader te bekijken voor het ontvangen van meer terugkerende donaties voor stichtingen met WordPress.

Labels:, , , ,

Reacties (2)

 • Avatar

  Mien De Winter

  |

  Beste,

  Ik gebruik uw plugin voor het eerst en het viel me op dat je nergens kan aangeven wie de transactiekost van mollie op zich neemt (klant of eigenaar rekening). Zie ik iets over het hoofd?

  Vriendelijke groeten
  Mien De Winter

  Reply

  • Avatar

   David

   |

   Hoi Mien,

   Dat klopt, je kunt dit niet instellen. Je mag sinds februari 2019 sowieso transactiekosten niet doorberekenen aan de klant (onderdeel van de PSD2 wetgeving). Als je marges te krap zijn om ook de transactiekosten te dragen kun je je prijzen het beste verhogen.

   Indien het om donaties gaat kun je werken met een minimum bedrag. Ik adviseer sowieso dit te doen. Hoewel het lief is als mensen met lage bedragen een organisatie willen steunen, kost een donatie ook geld (transactiekosten maar ook administratiekosten). Een donatie heeft overhead. Dus het is daardoor logisch om een minimum bedrag te stellen, bijvoorbeeld minimaal 5 euro.

   Mocht je meer vragen hebben dan verneem ik die graag!
   Groet
   David

   Reply

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl