logo
logo
  • Home
  • Blog
  • WooCommerce vergeleken met Magento

WooCommerce vergeleken met Magento

Is WooCommerce vergeleken met Magento nu een betere optie of juist een minder goede keuze? Veel (online) ondernemers die een webwinkel willen starten twijfelen tussen deze twee veel gebruikte opties. Het is dan ook zo dat WooCommerce en Magento belangrijke pluspunten hebben, maar er zijn van allebei ook zeker nadelen te noemen. Wij hebben WooCommerce vergeleken met Magento op diverse belangrijke punten, zodat jij meer duidelijkheid hebt over de mogelijkheden en kansen van beide opties. Natuurlijk leggen we je ook nog een beter alternatief voor, voor het geval je niet een “klassieke” webwinkel wilt gaan runnen met alle nadelen die daarbij horen.


De basis van WooCommerce en Magento

In de basis kunnen we stellen dat WooCommerce een zeer krachtige WordPress plugin is. Wanneer je een WordPress website hebt, dan ben je vaak al goed bekend met de gebruiksvriendelijke werking van dit platform. WooCommerce is een plugin voor WordPress die je alle nodige functies biedt voor het opzetten van een webwinkel, waarbij je gebruik kunt blijven maken van de gebruiksvriendelijkheid van WordPress. WooCommerce op zich kan wel gecompliceerd worden. Kijken we vervolgens naar Magento, dan zien we dat dit e-commerceplatform vooral is toegesneden op webwinkels van middelgroot tot groot formaat. Het is een ideaal platform voor ontwikkelaars met veel kennis en solide technische ervaring. Magento houdt rekening met ondernemers die veel budget en ambitie hebben en biedt zeer robuuste functies om mee aan de slag te gaan.

Eigenschappen van WooCommerce vergeleken met Magento

Er zijn aardig wat verschillen te ontdekken tussen WooCommerce en Magento, maar er zijn zeker ook overeenkomsten. Zo bieden zij allebei een optimale ondersteuning aan een onbeperkt aantal producten. Dit is natuurlijk belangrijk voor een webwinkel. WooCommerce wordt met een zeer robuust uitbreidingssysteem geleverd, waarbij het geheel op het plugin formaat van WordPress is gebaseerd. Hiermee kun je, met behulp van extensies, vrijwel alle betalingsprocessors kiezen en je hebt de keuze uit tientallen gratis thema’s en betaalde (premium) thema’s. Magento wordt daarentegen met een eigen thema- en indelingssysteem geleverd. Je hebt toegang tot diverse hulpprogramma’s en beheerdersinterfaces. Daarnaast bevat Magento efficiënte API’s die met oplossingen van derden verbinding kunnen maken.

Voordelen van WooCommerce vergeleken met Magento

Natuurlijk hebben wij de voordelen van WooCommerce vergeleken met Magento voordelen. De pluspunten zijn verschillend en het is belangrijk om goed bekend te zijn met deze verschillen voordat je een bewuste keuze kunt maken. Hieronder vind je de voordelen met WooCommerce, gevolgd door de belangrijkste voordelen van Magento.

Voordelen van WooCommerce

  • Buiten je webhostinguitgaven om is het opzetten van je webwinkel gratis
  • Het wordt eenvoudiger wanneer je al goed bekend bent met WordPress
  • Voor gebruikers is er een uitgebreide documentatie beschikbaar
  • Met behulp van een extensie’s kun je veel snel voor elkaar krijgen, zoals bijvoorbeeld Google Analytics integreren
  • Goede en betaalbare contactmogelijkheden voor support, zowel via WooCommerce zelf als de vele WordPress en WooCommerce experts in Nederland
  • Vriendelijke “community” met groepen op FaceBook, WordCamps en meer

Voordelen van Magento

  • Speciaal voor schaalbaarheid naar giga-webwinkels ontwikkeld
  • Geoptimaliseerd voor grote webwinkels met complexe vereisten
  • Maakt gebruik van moderne technieken waar veel programmeurs gelukkig van worden

Nadelen van WooCommerce vergeleken met Magento

Het is belangrijk om goed bekend te zijn met de pluspunten van WooCommerce en Magento, maar de minpunten zijn natuurlijk minstens even belangrijk. Daarom hebben wij ook de nadelen van WooCommerce vergeleken met Magento nadelen. Je vindt ze hieronder.

Nadelen van WooCommerce

  • Je moet twee platforms leren kennen als je nog geen WordPress hebt
  • Kosten voor betaalde uitbreidingen en thema’s kunnen snel oplopen
  • Uiteindelijk kan een WooCommerce webwinkel heel uitgebreid worden bij gebruik veel verschillende plugins die van elkaar afhankelijk zijn
  • Een ondernemer kan veel zelf doen met WooCommerce (uitbreiding, onderhoud) maar dit kost ook tijd

Nadelen van Magento

  • Meer op programmeurs (of ondernemers met programmeurs in hun team) gericht dan op reguliere of beginnende webwinkel-ondernemers
  • Een ondernemer moet sneller externe hulp inschakelen
  • Vrij hoge kosten voor de Enterprise Edition
  • Minder beginners-vriendelijk dan WooCommerce

Tarieven van WooCommerce vergeleken met Magento prijzen

Zeker startende online ondernemers willen natuurlijk de kosten binnen de perken houden. Lang niet iedereen bezit een groot startkapitaal. Daarnaast heb je nog veel meer uitgaven wanneer je een webwinkel wilt openen. De tarieven zijn dan ook belangrijk. Wij hebben de prijzen van WooCommerce vergeleken met Magento tarieven. WooCommerce is een volledig open-sourceplatform, waardoor het in de basis door iedereen gratis kan worden gedownload en ingesteld. Via wordpress.org zijn er veel gratis plugins te vinden die functionaliteiten toevoegen. Voor specifieke functies hebben die gratis plugins soms een pro of premium versie. Wil je gebruik maken van premium extensies, dan wordt het prijzig. Soms is het afsluiten van een abonnement nodig. Een aardig deel van de kosten zijn afhankelijk van de grootte van je webwinkel en de pakketten van je provider.

Magento heeft een Community-editie die eveneens open-source is en daarmee voor iedereen gratis. Je hebt dan alleen de kosten die op je hostingprovider zijn gebaseerd. Wil je gebruik maken van de Enterprise Edition? Dan liggen de kosten wel vaak hoger dan bij WooCommerce. De kosten van extensies bij Magento liggen standaard veel hoger dan bij WooCommerce. De kans dat je bij Magento snel door je budget heen vliegt is daarom veel hoger.

Als je externe mensen wil inhuren, zoals programmeurs, kunnen we stellen dat Magento programmeurs meer ervaren zijn (doordat Magento complexere techniek gebruikt) en daardoor meestal meer kosten dan een WordPress/WooCommerce programmeur.

Beveiligingsopties van WooCommerce vergeleken met Magento

Tegenwoordig speelt online veiligheid een belangrijke rol, en terecht natuurlijk. Online bezoekers moeten zeker kunnen zijn van veilig en betrouwbaar shoppen in je webwinkel. Hoe liggen hier de mogelijkheden van WooCommerce en Magento? De beveiliging hangt gedeeltelijk af van de grootte van je webwinkel, maar WooCommerce en Magento bieden allebei de mogelijkheid om diverse beveiligingsmaatregelen te implementeren. Hierbij moet je denken aan handmatige tweaks en uitbreidingen. Je kunt namelijk gebruik maken van diverse beveiligingspatches. Hier moet wel bij worden vermeld dat deze relatief lastig toe te passen zijn bij Magento. Wanneer je weinig kennis van webdesign hebt en je wilt het toch allemaal zelf doen, dan is het toepassen van de beveiligingspatches vrijwel onmogelijk bij Magento. Bij WooCommerce zitten  beveiligingspatches gewoon in een update die je met enkele klikken kan toepassen.

Kies je voor WooCommerce of voor Magento?

De vraag blijft natuurlijk of je nu beter voor WooCommerce kunt kiezen of toch met Magento aan de slag gaat. Wanneer we alle plus- en minpunten, alle kenmerken en alle functies naast elkaar leggen, dan scoort WooCommerce nét iets beter dan Magento. Dit heeft vooral te maken met de lagere kosten, de snelheid van werken en de betere gebruiksvriendelijkheid voor mensen zonder webontwikkel ervaring. WooCommerce is vaak de beste keuze als je webwinkel snel van de grond moet komen, wat tegenwoordig vaak het geval is.

MAAR.. er is nog een beter alternatief!

Heb je een WordPress website, dan denk je in de meeste gevallen direct aan WooCommerce. Logisch, want je behoudt de gebruiksvriendelijkheid van WordPress. De instellingen, uitbreidingen en andere zaken met betrekking tot WooCommerce kunnen het wel lastig maken en kosten je veel tijd. WooCommerce ligt ook vaak voor de hand wanneer je iDEAL betalingen wilt kunnen ontvangen, wat tegenwoordig natuurlijk wel gewenst is.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Wat veel mensen niet weten is dat er nog een veel beter alternatief is. Het is namelijk niet nodig om WooCommerce te hebben voor het ontvangen van IDEAL betalingen. Daarnaast kun je het jezelf allemaal een stuk makkelijker maken, zonder de complexe instellingen van WooCommerce. Hoe? Met Paytium! Dit is absoluut een beter alternatief voor WooCommerce, zeker als je geen gigantische webwinkel nodig hebt. Ga direct aan de slag of neem vrijblijvend contact met ons op als je nog vragen hebt.

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl