WooCommerce vergeleken met Shopify
Paytium heeft WooCommerce vergeleken met Shopify. Waarom? Omdat dit twee van de meest gebruikte e-commerce platforms zijn, wereldwijd. Veel mensen die een webwinkel willen starten gaan op zoek naar de beste opties. Logisch, want je wilt natuurlijk een zo succesvol mogelijke webwinkel op de markt brengen. Je komt dan al snel uit bij WooCommerce en Shopify. Dan sta je voor de keuze, en veel mensen vinden dit een bijzonder lastige keuze. De verschillen zijn immers niet altijd even duidelijk. Daarom hebben wij WooCommerce vergeleken met Shopify op diverse belangrijke punten. Nu delen wij onze bevindingen met jou!
Starten zonder technische kennis
Er verschijnen steeds meer webwinkels. Webshops hebben immers de toekomst. Waar winkelstraten leeg komen te staan worden de online shoppingcenters gevuld. Steeds meer (startende) ondernemers kiezen voor online zaken doen, maar lang niet al deze mensen hebben optimale technische kennis voor het opzetten van een webwinkel. Waar ben je dan het best af? Shopify is nét even makkelijker als het om het opstarten gaat. Je krijgt namelijk een volledige begeleiding. Je kunt dus zonder technische vaardigheden een webwinkel inrichten. WooCommerce is iets ingewikkelder, maar nog altijd relatief makkelijk. Dit geldt zeker wanneer je al goed bekend bent met WordPress. Dus, WooCommerce vergeleken met Shopify als het om opstarten gaat: WooCommerce laat je de installatie en het onderhoud zelf doen waar Shopify je door dit proces heen loodst.
Keuze uit beschikbare webdesigns
We hebben natuurlijk ook de templates / thema’s van WooCommerce vergeleken met Shopify mogelijkheden. Webdesign is immers heel belangrijk. De uitstraling van je webwinkel kan je online shop letterlijk maken of breken. Je hebt een webdesign nodig dat jouw specifieke doelgroep aanspreekt, dat de juiste indruk maakt en onthouden wordt door je online bezoekers. WooCommerce beschikt niet over een eigen themawinkel, maar je kunt de thema’s eenvoudig via Envato of bijvoorbeeld Themeforest vinden. Er zijn letterlijk eindeloos veel thema’s beschikbaar voor WooCommerce. Shopify heeft daarentegen wel een eigen themashop met thema’s van bijzonder hoge kwaliteit. In totaal zijn er iets meer dan 60 webdesigns beschikbaar voor Shopify. WooCommerce vergeleken met Shopify als het om thema’s gaat: WooCommerce biedt een veel grotere keuze, waardoor je meer mogelijkheden hebt om je écht te onderscheiden. Beiden bieden zowel gratis als betaalde thema’s aan.
SEO opties van WooCommerce vergeleken met Shopify SEO
SEO (Search Engine Optimization ofwel zoekmachineoptimalisatie) is méér dan belangrijk. Je kunt je webwinkel fantastisch inrichten, maar als je via de zoekmachines niet gevonden wordt zal je geen bezoekers ontvangen. Jij wilt de beste posities in Google, toch? Dan heb je goede SEO opties nodig. Natuurlijk hebben wij ook op dit vlak WooCommerce vergeleken met Shopify. Hier wint WooCommerce echt de strijd. Je kunt namelijk gebruik maken van de Yoast SEO plugin. Hier ben je vast al bekend mee als je al een WordPress website hebt. Installeer de plugin en je hebt letterlijk alles wat je nodig hebt om je webwinkel optimaal SEO-vriendelijk te maken. Shopify biedt redelijke SEO opties, maar er zijn diverse beperkingen die het een stuk lastiger maken om je webwinkel SEO-vriendelijk te maken. Shopify blokkeert bijvoorbeeld de mogelijkheid om de URL aan te passen.
Beschikbare functies in WooCommerce en Shopify
Je wilt natuurlijk gebruik kunnen maken van de meest uiteenlopende functies voor je webwinkel. Denk onder meer aan productpresentatie en productcreatie, beheer van betalingsmethoden, klantenbeheer, beheer van bestellingen en levering, een eventuele catalogus en opties tot het toevoegen van kortingsbonnen of –codes. Wij hebben de functies van WooCommerce vergeleken met Shopify functies. Shopify heeft een grote appstore met zo’n 500 applicaties, maar biedt eigenlijk uitsluitend productpagina’s. WooCommerce biedt je veel add-ons én veel mogelijkheden om andere pagina’s aan te maken. Hierbij kun je denken aan een Over Ons-pagina of een blogpagina.
Hostingmogelijkheden bij WooCommerce en Shopify
Het is belangrijk dat je altijd kunt rekenen op een optimale betrouwbaarheid van hosting, zeker ook in bepaalde periode – zoals de decembermaand – en in drukke periode – zoals bij een online sale en speciale aanbiedingen. In het geval van Shopify verloopt de hosting via de servers van Shopify zelf. Dit heeft te maken met het feit dat Shopify een eigen platform is. Dit brengt een mooi voordeel met zich mee, namelijk een georganiseerde infrastructuur met een onbeperkte opslag. Kijken we vervolgens naar de hostingmogelijkheden van WooCommerce, dan zien we dat je zelf de provider kunt kiezen. Dit brengt weer andere voordelen met zich mee. Je kunt namelijk in dit geval ook zelf keuzes maken met betrekking tot de bandbreedte, de opslagcapaciteit, de servergrootte en de processor. Beide opties bieden dus specifieke voordelen. Het is aan jou om te bepalen welke voordelen voor jou het meest interessant zijn.
Een webwinkel over de grens
Online ondernemers worden steeds ambitieuzer. Dat is natuurlijk heel positief, maar het brengt ook andere zaken met zich mee om over na te denken. Wil jij bijvoorbeeld internationaal succes bereiken met je webwinkel? Dan heb je een meertalige service nodig. Je webwinkel moet in meerdere talen kunnen worden weergegeven en het kan zijn dat er ook verschillende munteenheden moeten worden getoond. Ook op dit vlak hebben wij WooCommerce vergeleken met Shopify en er is een sterke conclusie: Shopify is sterk af te raden als het gaat om het bieden van een meertalige service. Er zijn wel wat mogelijkheden, maar die zijn vrij prijzig. WooCommerce biedt je alles wat je nodig hebt als je WPML installeert. Ook dit is niet gratis, maar het is wel een stuk goedkoper dan de Shopify oplossingen en je krijgt er een veel betere kwaliteit voor terug.
Als je met de handen in het haar zit…
Natuurlijk kan het altijd eens voorkomen dat je echt even niet meer weet wat je moet doen. Je loopt ergens tegenaan en het lijkt erop dat je het zelf niet kunt oplossen. Dan wil je een klantenservice aan kunnen spreken en in het beste geval wil je direct een oplossing voorgeschoteld krijgen. Het vergelijken van de klantensupport van WooCommerce en Shopify is niet mogelijk, want WooCommerce heeft geen klantensupport. Shopify heeft dit wel en niet zomaar een service. De klantenservice is 24/7 bereikbaar via chat, telefoon en mail. Het nadeel is wel dat de communicatie met de klantenservice uitsluitend in het Engels kan plaatsvinden. WooCommerce heeft geen klantenservice, maar wel een extreem grote community van gebruikers die hulp aanbieden via forums. Deze hulp wordt ook in het Nederlands aangeboden en in de meeste gevallen op een zeer korte termijn.
Betaalopties van WooCommerce vergeleken met Shopify opties
Wie een webwinkel heeft, heeft online betaalmogelijkheden nodig. Het betaalproces moet voor jou zorgen voor helderheid, overzichtelijkheid en gemak. Voor je klanten moet het vooral ook vertrouwen, gebruikersgemak en snelheid bieden. Shopify biedt Shopify Payments uitsluitend in Australië, Verenigd Koninkrijk, Canada en Amerika aan. Dit betekent dat je een externe betalingsgateway moet gebruiken en dit brengt kosten met zich mee. WooCommerce biedt daarentegen diverse betalingsgateways die ook in Nederland gewoon beschikbaar zijn. Er zijn zowel betaalde als gratis betalingsmogelijkheden beschikbaar. Voor webwinkels zijn PayPal en Stripe de meest gekozen oplossingen. Deze zijn allebei gratis.
Wellicht is Paytium een beter alternatief..
We hebben WooCommerce vergeleken met Shopify op de meest belangrijke punten voor mensen die een webwinkel willen starten, maar hoe zit het als je al in het bezit bent van een WordPress website en je hebt geen behoefte aan een gigantische webwinkel? Dan is er nog een goede optie. In dit geval is Paytium een beter alternatief waar je zeker eens kennis mee zou moeten maken. Paytium is een uitstekende keuze voor de verkoop van eenvoudige diensten of producten, voor inschrijving voor evenementen en cursussen, voor eenmalige of terugkerende donaties en voor het ontvangen van betalingen via veel verschillende betaalmethodes.
Maak eens kennis met de veelzijdige mogelijkheden van Paytium en ontdek zelf waarom dit een nog veel beter alternatief is. Natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen als je meer wilt weten.
Labels:Paytium, Shopify, Shopify Payments, woocommerce, WooCommerce plugins, WooCommerce vergeleken met Shopify