logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Beter alternatief voor WooCommerce iDEAL plugins

Beter alternatief voor WooCommerce iDEAL plugins

WooCommerce is een prachtige oplossing voor ondernemers die in eigen beheer een webshop willen runnen. De WooCommerce webshop software draait op het populaire WordPress CMS en is in de basis simpel in gebruik.

De mogelijkheden van WooCommerce kun je stapsgewijs uitbreiden met speciale extensies en plugins, waaronder een iDEAL plugin van Mollie, waardoor je zelf kun kiezen welke functionaliteiten je wel of niet in de webshop wilt hebben.

Maar wat als je geen behoefte hebt om een complete webshop op te zetten om iDEAL betalingen te accepteren?

Er zijn namelijk  genoeg ondernemers, stichtingen en verenigingen die geen behoefte hebben aan een hele webshop en liever op een zo simpel mogelijke manier hun (digitale) goederen, abonnementen of donaties via een iDEAL, Paypal, creditcard of Bancontact betaling willen verkopen.

Waar je met WooCommerce eerst een product moet aanmaken, verzendkosten moet instellen per land en per gewichtsklasse, voorraadbeheer en je het bestelproces nog moet aanpassen, kun je met Paytium binnen 5 minuten een formulier creëren met informatie over je product en een betaalknop.

Voor een ieder die geen zin heeft in het instellen van zoveel verschillende opties is de Paytium iDEAL plugin het alternatief om simpel en snel producten te verkopen met iDEAL. Je hoeft geen kennis van WordPress te hebben of technische aangelegd te zijn om Paytium te gebruiken als alternatief voor WooCommerce.

Hoe kun je dan zonder WooCommerce webshop iDEAL betalingen accepteren?

In tegenstelling tot wat velen denken is het dus niet nodig om een complete (WooCommerce) webshop op te zetten om iDEAL betalingen te ontvangen. Voor veel mensen is dit namelijk te ingewikkeld en zijn ze genoodzaakt een webdesigner in te huren de installatie en inrichting van de webshop. Zoals je kunt begrijpen zijn dit allemaal extra kosten.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Met Paytium is dit niet nodig en heb je enkel een WordPress website nodig zonder complexe instellingen. De meeste webhosts zoals Antagonist en TransIP bieden de mogelijk om met een druk op de knop een WordPress website te installeren. Je hebt hiervoor geen technische kennis nodig.

Wil je direct zien hoe simpel het is om met Paytium een formulier met een iDEAL knop te maken? Bekijk dan de korte instructievideo hieronder:

Je bent vrij om allerlei velden aan een Paytium formulier koppelen

Wil je naast veel voorkomende velden zoals naam en e-mailadres ook andere velden in je betaalformulier verwerken? Geen probleem! Met Paytium ben je vrij om je formulier uit te breiden met allerlei typen velden:

  • Simpel tekstveld
  • Groot tekstveld
  • Email veld
  • Meerkeuze vinkjes (Checkboxes)
  • Enkele keuze (Radio buttons)
  • Uitklapmenu (Dropdown menu)
  • Algemene voorwaarden

Zo kun je razendsnel een simpel formulier opbouwen of hem uitbreiden met allerlei velden of keuzes om zo meer informatie van je klanten te ontvangen.

Alle betalingen vind je terug op een overzichtelijke pagina

De gegevens van iedereen die een betaling via een Paytium formulier heeft verricht vind je terug op de betalingen pagina in de WordPress admin. Hier vind je de betaalstatus en de bestelstatus. De betaalstatus geeft aan dat de betaling is voltooid, dit gebeurt automatisch als er een betaling is verricht. De bestelstatus kun je zelf aanpassen.

Als je bijvoorbeeld fysieke producten gaat verzenden kun je de status na het verzenden van het product op voltooid zetten. Zo weet je precies van welke klanten hun producten al zijn verzonden en naar wie het nog verstuurd moet worden.

Betalingen accepteren met Bancontact, Paypal of creditcard? Geen probleem!

Je kunt met Paytium naast iDEAL ook Bancontact (veelgebruikt in België), creditcard, Paypal en nog een aantal andere populaire betaalmethoden accepteren. Je biedt je bezoekers zo de mogelijkheid om zelfs hun favoriete betalingsmethode te gebruiken. Zo vergroot je de kans dat zowel Nederlandse- als internationale bezoekers jouw product of dienst kunnen afnemen!

Automatisch een e-mail bevestiging versturen na een betaling

Na een succesvolle betaling is het met Paytium Plus mogelijk om de klant direct een e-mail te versturen met daarin o.a. de gegevens die zijn ingevuld. Zo stel je de klant gerust dat het bedrag succesvol is ontvangen en kun je eventueel een downloadlink meesturen als je een digitaal product verkoopt.

Ook als een betaling is afgebroken kun je een e-mail sturen met een herinnering om het product alsnog via een link aan te schaffen. Dit alles kan enorm bijdragen in de totale beleving van de klant.

Automatisch een e-mail versturen met Paytium

Automatisch een factuur sturen

Is het belangrijk om een klant, lid of donateur een factuur met BTW te sturen? Ook dit is mogelijk met Paytium. Zodra een iDEAL betaling succesvol is afgerond kun je ervoor kiezen de klant automatisch een factuur (inclusief BTW) te sturen in de vorm van een PDF.

Op de PDF kun je de gegevens van jouw bedrijf, stichting of vereniging plaatsen om zo te voldoen aan de wettelijke eisen voor een factuur.

Klanten of leden koppelen aan een MailChimp lijst

Steeds meer ondernemers en verenigingen houden in MailChimp e-mails bij die ze aanbiedingen of nieuwsbrieven sturen. Vind jij het ook een must om je klanten, leden of donateurs na een iDEAL betaling automatisch aan een MailChimp e-mail lijst te koppelen?

Ook dit is mogelijk met de Paytium Plus.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een MailChimp account om aan je Paytium formulier te koppelen. Na de iDEAL betaling wordt de klant automatisch op de door jouw gekozen e-mail lijst geplaatst.

Je kunt MailChimp vervolgens zo instellen dat diegene direct een welkomst e-mail ontvangt. Daarnaast kun je eventueel ook drie andere automatische e-mails met een aantal dagen ertussen. Daarnaast kun je alle klanten uiteraard ook iedere maand voorzien van een algemene nieuwsbrief.

Terugkerende (recurring payments) ontvangen middels een abonnement of lidmaatschap

Wil je een abonnement verkopen voor je product of dienst? Heb je een vereniging en wil je maandelijks via automatische incasso een lidmaatschap incasseren? Met WooCommerce Subscriptions is het mogelijk om automatisch incasso’s in te stellen. Dit vergt echter degelijke kennis van WooCommerce en de aanschaf van de Subscriptions uitbreiding a 199 dollar.

Met Paytium kun je eenvoudig een formulier in elkaar zetten en aangeven dat het om een terugkerende betaling gaat die wekelijks, maandelijks of jaarlijks wordt geïncasseerd. Je bent hierin vrij om het bedrag en de interval van de betaling zelf te bepalen. Meer over terugkerende betalingen vind je in onze handleiding.

Overtuigd?

Wil jij direct aan de slag en vandaag nog iDEAL betalingen accepteren? Download dan de gratis versie van Paytium op WordPress.org. Wil je direct gebruik maken van de premium mogelijkheden? Kies dan voor Paytium Plus of Paytium Pro.

Labels:,

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl