logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Eenvoudige iDEAL checkout voor WordPress

Eenvoudige iDEAL checkout voor WordPress

WordPress is een handige en veel gebruikte oplossing voor het maken van websites. Niet voor niets is het systeem uitgegroeid tot het meest gebruikte CMS wereldwijd. Heb je meer functies nodig dan standaard aanwezig dan zijn er tal van plugins beschikbaar. Zo ook voor het verkopen van producten. Maar voor de Nederlandse markt heb je wel een iDEAL checkout nodig. Hoe los je dat op?

 

iDEAL Checkout voor WordPress

Zoals wel vaker zijn er verschillende mogelijkheden om WordPress uit te breiden met een plugin. En er zijn ook diverse plugin voor iDEAL betalingen. Daar is niets mee, maar je bent wellicht al snel geneigd om voor de meest gebruikte tool te kiezen. WooCommerce is bijvoorbeeld een erg populaire webshop plugin voor WordPress. Het maakt van je WordPress site een echte en volwaardige webshop. Maar heb je dat wel nodig? WooCommerce maakt het geheel soms onnodig complex. Wat als je gewoon een formulier op je website wilt met daaraan een iDEAL betaalknop gekoppeld? Ook daar is een oplossing voor beschikbaar natuurlijk! Met behulp van de Paytium plugin maak je in een handomdraai zelf een eenvoudige iDEAL checkout voor WordPress. In dit artikel laten we je zien hoe je dat doet!

Paytium iDEAL plugin

De Paytium plugin is juist gemaakt om het jou als gebruiker van WordPress zo eenvoudig mogelijk te maken. Je koppelt je website eenvoudig aan betaalprovider Mollie en kunt snel aan de slag me het ontvangen van iDEAL betalingen! Wat kun je me de Paytium plugin doen?

  • Formulieren maken
  • Een betaalknop toevoegen aan je formulier
  • Donaties ontvangen
  • Terugkerende betalingen ontvangen / abonnementen verkopen

De plugin werkt eenvoudig en zorgt er met flexibele functies voor dat je vaak helemaal geen webshop nodig hebt. Het maken van een iDEAL checkout op je WordPress site was nog nooit zo eenvoudig!

Naast de mogelijkheid tot gebruik van iDEAL als betaalmethode biedt Mollie via de Paytium plugin ook de mogelijkheid om Sofort en Bancontact/Mister Cash te gebruiken. Dat is handig wanneer je ook klanten uit België wilt kunnen helpen op je website.

De Paytium plugin gebruiken

Uiteraard moet je de plugin eerst in WordPress installeren.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Ga naar Plugins, kies Nieuwe plugin en tik ‘paytium’ in het zoekvenster in. Daarna klik je op de knop ‘Nu installeren’. Korte tijd later wijzigt de tekst op deze knop in ‘Activeren’. Klik er nog een keer op en je kunt aan de slag!

Na activatie van de plugin moet je de  ‘setup wizard’ of ‘Installatie Hulp’ starten. Deze helpt je door de instellingen heen en assisteert ook bij het maken van een Mollie account.

ideal setup wizard

De plugin kan alleen met betaalprovider Mollie gebruikt worden. Dat is niet erg, Mollie is een bekende, voordelige en betrouwbare partij op de Nederlandse markt. Een dergelijke betaalprovider is noodzakelijk, want zonder kun je geen betalingen op je website accepteren. Heb je hulp nodig bij het instellen van de plugin of het maken van het Mollie account? Lees dan verder in de Paytium handleiding.

Na de installatie en configuratie vind je in je WordPress editor een nieuwe iDEAL knop. Hiermee maak je je iDEAL checkout formulier op eenvoudige wijze. Een aantal voorbeelden zijn al gemaakt en kun je direct selecteren. 

ideal checkout wordpress

Er wordt een zogenaamde ‘shortcode’ in je tekst geplaatst zodra je een keuze maakt uit de lijst. Dat ziet er in de meest eenvoudige vorm als volgt uit:

Code

[paytium name="Formulier naam" description="Product naam" amount="19,95" button_label="Nu kopen"]
[paytium_total label="Bedrag" /]
[/paytium]

Resultaat

Wanneer je je WordPress bericht of pagina publiceert dan kun je het resultaat bekijken. Natuurlijk kun je het bedrag eenvoudig wijzigen in de shortcode.

 

Om een wat meer complex iDEAL checkout formulier te maken kun je het volgende voorbeeld gebruiken.

Code

[paytium name="Formulier naam" description="Product naam" amount="19,95" button_label="Pay"]
[paytium_field type="email" label="Email" required="true" /]
[paytium_field type="name" label="Naam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Adres" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Postcode" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Plaatsnaam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Land" required="true" /]
[paytium_total /]
[/paytium]

Resultaat

Dat geeft het onderstaande resultaat.

formulier-ideal-checkout

Je kunt indien nodig de labels van de velden eenvoudig vertalen. Heb je meer nodig dan het getoonde voorbeeld formulier? Heb je meer en/of andere velden nodig? Ook dat is eenvoudig mogelijk door het aanpassen van de shortcode. Je kunt alle mogelijkheden die er zijn voor extra velden hier bekijken.

Kortom, de Paytium plugin biedt een eenvoudige, maar volwaardige mogelijkheid tot het maken van je eigen iDEAL checkout formulier. De plugin is gratis en een eveneens gratis account bij Mollie is snel gemaakt. Download de Paytium iDEAL plugin en begin direct!

 

Labels:

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl