logo
logo
  • Home
  • Blog
  • iDEAL integratie voor Ninja Forms plugin

iDEAL integratie voor Ninja Forms plugin

Ninja Forms is een formulieren plugin voor WordPress die de laatste jaren vrij populair is geworden als alternatief op de gerenommeerde Gravity Forms formulieren plugin. Net als Gravity Forms beschikt Ninja Forms over een zogenaamde ‘drag & drop’ editor waarmee je d.m.v. het slepen van verschillende type velden een formulier kunt opbouwen.

De kosten van Ninja Forms

Een Ninja Forms licentie voor een enkele website kost 99 dollar. Hierbij ontvang je een jaar gratis updates, daarna moet je hem jaarlijks blijven verlengen om updates te blijven ontvangen. Ter vergelijking, Gravity Forms kost op het moment van schrijven 59 dollar voor een enkele website en de Nederlandse formulier plugin Paytium heeft zelfs een gratis variant.

Product formulieren maken

Ninja Forms heeft in de basis geen optie om betalingen te accepteren. Je zult hiervoor een van hun add-ons moeten aanschaffen. Je kunt kiezen voor Paypal of Stripe als betaalmethoden, waarbij Stripe specifieke voor creditcardbetalingen kan worden gebruikt. Zowel de Paypal als de Stripe add-on kost 49 dollar per stuk voor een enkele website licentie.

Het pluspunt hier is dat Ninja Forms in tegenstelling tot Contact Form 7 wel zelf de eigen add-on bouwt en je niet afhankelijk bent van een externe plugin ontwikkelaar die de add-on of plugin bouwt. Het nadeel is dan weer dat Ninja Forms al niet goedkoop is in de aanschaf en als je daar vervolgens 49 dollar bij optelt kom je al uit op 148 dollar.

En voor dit bedrag heb je nog geen iDEAL betaalmogelijkheden…

Ninja Forms met iDEAL & Europese betaalmethodes

Omdat er geen Ninja Forms add-on of externe plugin is voor iDEAL betalingen, is het niet mogelijk om dit als betaalmethode aan je Nina Forms toe te voegen. Dit terwijl 60% van de Nederlandse markt de voorkeur geeft aan iDEAL betalingen. Als ondernemer is het daarom essentieel dat je alsnog een iDEAL betaalmethode aan je productformulieren kunt koppelen.


Bestelformulieren als alternatief voor een webshop

Formulieren plugins voor WordPress zoals Ninja Forms, Gravity Forms of Formidable forms lenen zich prima voor het maken van productformulieren. Dit zijn formulieren die je op een pagina plaatst en waarmee je een product of dienst verkoopt.

In tegenstelling tot een complete webshop zoals WooCommerce kies je bij een productformulier voor de simpele oplossing. Geen groot assortiment aan producten met voorraadbeheer en een lang afrekenproces.

Wat je echter merkt is dat geen van die formulieren plugins standaard over een iDEAL betaalmethode beschikken.

Paytium: iDEAL en formulieren plugin in één

Heb je een goed product of een mooie dienst die je wilt verkopen? Overweeg dan eens om Paytium te gebruiken. Paytium is een formulieren plugins voor WordPress met een standaard ingebouwde integratie met iDEAL en andere betaalmethoden zoals BanContact, Sofort en Paypal.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Met Paytium is het niet nodig om gebruik te maken van een extra add-on of plugin waarvoor je ook nog eens moet betalen. Het enige wat je nodig hebt is een account bij de payment provider Mollie.

Zodra je een account hebt aangemaakt bij Mollie kun je met Paytium direct starten met de verkoop van producten en diensten. Of je nou een formulier maakt voor meerdere producten, of voor iedere product of dienst een apart formulier bouwt, het kan allemaal.

Paytium is gratis in gebruik

In tegenstelling tot Ninja Forms kun je in de basis gratis gebruik maken van Paytium. Het is dus vrij gemakkelijk om te kijken of Paytium de juist formulier plugin is voor jouw producten of diensten. Je kunt de plugin gratis downloaden via WordPress.org.

Ben je na gebruik overtuigd van Paytium maar wil je wat extra functionaliteiten? Overweeg dan een van de betaalde versies aan te schaffen. Hiermee krijg je extra functionaliteiten zoals:

  • Automatisch verzenden van emails aan de hand van een betaalstatus
  • Koppelingen met MailChimp, ActiveCampaign
  • Automatisch aanmaken van facturen
  • Exporteren van betalingen
  • Koppeling met Zapier

 

Labels:,

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl