logo
logo
 • Home
 • Blog
 • Betalingen ontvangen met Contact Form 7 formulieren

Betalingen ontvangen met Contact Form 7 formulieren

Contact Form 7 is een veelgebruikte gratis formulieren plugin voor WordPress. Met de plugin kun je middels shortcodes contact- of inschrijfformulieren bouwen. Contact Form 7 is een goed alternatief voor iemand die niet wilt betalen voor Gravity Forms. Deze laatstgenoemde plugin is een heel populaire betaalde formulieren plugin waarmee je complexe en zeer diverse formulieren kunt bouwen voor je WordPress website.

Een van de meest populaire formulieren plugins

Als je op WordPress.org kijkt naar het aantal downloads van Contact Form 7, zie je dat de plugin al meer dan 5 miljoen keer is gedownload. Het is dan ook een van de meeste of de meest populaire gratis formulieren plugin voor WordPress. Dit komt vooral doordat het ook een van de eerste plugins was die het maken van contact formulieren in WordPress mogelijk maakte. Tegenwoordig zijn er naar onze mening veel betere gratis en betaalde alternatieven die de mogelijkheid bieden om simpele en complexe WordPress formulieren te bouwen.

Paytium is hier een voorbeeld van. Deze formulieren plugin heeft een ingebouwde betaalmodule. Hierdoor maak je in een handomdraai een bestelformulier met o.a. een iDEAL betaalmethode, zonder een extra plugin. Paytium werkt met Mollie, de meest betrouwbare én meest voordelige payment provider. Hierdoor profiteer je van optimaal voordeel én optimaal gemak. Zoek je naar een beter alternatief voor Contact Form 7? Dan is Paytium zeker een oplossing om kennis mee te maken.

Producten verkopen middels een formulier

Als je Contact Form 7 op je website gebruikt kan het zijn dan je het ook wilt gebruiken om producten mee te verkopen. In dat geval moet je dus een functionaliteit aan Contact Form 7 koppelen die zorgt voor een afrekenproces en de koppeling tussen jouw payment provider.

In Nederland houdt dat in dat je een iDEAL koppeling moet aanbieden, aangezien dit met afstand de meest populaire online betaalmethode is. Voor België is Bancontact overigens de meestgebruikte online betaalmethode. Steeds meer consumenten willen alleen online kopen wanneer er via een bewezen betrouwbare betaaloptie betaald kan worden. iDEAL is hierin zeker een voorloper in Nederland. Er zijn inmiddels al consumenten die niet online betalen wanneer er geen iDEAL betaalmogelijkheid aanwezig is.

Geen iDEAL mogelijkheden voor Contact Form 7

Helaas bestaat er geen plugin die een iDEAL of Bancontact functionaliteit aanbiedt voor Contact Forms 7. Er bestaat wel een plugin genaamd Paypal & Stripe Add-on die het mogelijk maakt om Paypal of Stripe betaalmethoden aan te bieden. Voor de Nederlandse of Belgische markt is dat echter niet voldoende, aangezien 60% van de Nederlanders aangeeft het liefst af te rekenen met iDEAL. Dit aantal groeit alleen maar, waardoor dit zeker iets is om goed rekening mee te houden. Het is daarom niet praktisch om aan de slag te gaan met Contact Form 7 als je iDEAL en Bancontact aan wilt bieden als betaalopties.

Daarnaast is Contact Form 7 nooit ontworpen om als bestelformulieren plugin te fungeren. De integratie met de Paypal en Stripe plugin kan dus zomaar niet meer werken na een update van Contact Form 7. Je moet altijd kunnen vertrouwen op de plugins die je in gebruik hebt. Deze garantie heb je bij Contact Form 7 dus helaas niet. Paytium kan je deze garantie wel bieden.

Een formulieren plugin met standaard iDEAL integratie: Paytium

Maak je al gebruik van Contact Form 7, maar wil je toch een integratie met iDEAL, Bancontact, creditcard, etc? Overweeg dan eens om Paytium te gebruiken.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Paytium is een formulieren plugin waarmee je net zoals met Contact Form 7 middels shortcodes simpel en snel formulieren kunt bouwen. Het grootste verschil zit hem er echter in dat Paytium een standaard koppeling heeft met de populaire payment provider Mollie. Als je dus een account aanmaakt bij Mollie kun je deze middels het invoeren van wat gegevens eenvoudig aan Paytium koppelen, zonder extra plugins.

Zo kun je vervolgens aan ieder gewenst bestelformulier een betaalmethode (iDEAL, Bancontact, Paypal, creditcard, etc.) koppelen, zodat de bezoekers van jouw website via het formulier een bestelling kunnen doen. Met Paytium zit je middels de koppeling met Mollie dus ook niet vast aan een enkele betaalmethode. Jij kunt zelf kiezen welke betaalmethoden je wilt accepteren.

Op het moment dat iemand een succesvolle bestelling komt het bedrag, ongeacht de betaalmethode, op je account bij Mollie en wordt dit vervolgens uitgekeerd op jouw zakelijke bankrekening.

Contact Forms 7 is gratis, Paytium ook?

Contact Forms 7 is een gratis plugin en dit maakt de drempel om het te gaan gebruiken op je eigen website laag.

Paytium is in de basis echter ook gratis, enkel als je extra functionaliteiten wilt gebruiken kun je er voor kiezen om een van de premium versies aan te schaffen. Hieronder vind je een lijst met een selectie aan functionaliteiten die de premium versies van Paytium bieden:

 • Automatisch verzenden van emails aan de hand van een betaalstatus
 • Koppelingen met MailChimp, ActiveCampaign
 • Automatisch aanmaken van facturen
 • Exporteren van betalingen
 • Koppeling met Zapier

Contact Forms 7 formulieren nabouwen

Stel je zou willen switchen tussen Contact Forms 7 en Paytium, zodat je betalingen kunt accepteren. Is het dan moeilijk om je huidige formulieren na te bouwen in Paytium? Nee, dat is het zeker niet. Paytium is namelijk zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt, waardoor iedereen er heel eenvoudig mee aan de slag kan.

Paytium werkt net zoals Contact Forms 7 met zogenaamde shortcodes. Dit zijn korte stukje code waarmee je kunt definiëren hoe ieder veld in een formulier er uit moet komen te zien. Als je dit reeds hebt gedaan met Contact Forms 7 is het ook snel en simpel te doen met Paytium.

Hieronder vind je een voorbeeld van een formulier in Paytium inclusief de shortcodes die zijn gebruikt om het formulier te bouwen:

Code

[paytium name="Formulier naam" description="Product naam" button_label="Bestellen"]
[paytium_field type="label" label="CD Klassieke Muziek voor €14,00" amount="14" tax="21" /]
[paytium_field type="email" label="Email" required="true" /]
[paytium_field type="name" label="Naam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Adres" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Postcode" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Plaatsnaam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Land" required="true" /]
[paytium_total /]
[/paytium]

Resultaat


Meer weten over Paytium?

Wil je meer weten over Paytium? Bekijk dan de handleiding. Wij hebben praktische handleidingen opgesteld, zodat iedereen – ook mensen zonder enige kennis en ervaring – makkelijk met de software aan de slag kan. Wil je direct starten? Download Paytium dan via WordPress.org en begin vandaag nog met het bouwen van bestelformulieren! Het kan natuurlijk voorkomen dat je er toch niet helemaal uit komt, of dat je ergens vragen over hebt. Dan staan wij natuurlijk voor je klaar. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Labels:

Reacties (3)

 • Avatar

  Gert Vasse

  |

  Hoi! Zojuist hebben wij via ons via Paytium aangemaakte inschrijfformulier een aanmelding met betaling ontvangen. De betaling zien we wel (via Mollie), echter waar kunnen we gegevens van de inschrijving terugvinden?
  Grtz Gert Vasse

  Reply

  • Avatar

   David

   |

   Hoi Gert,

   Alle betalingen en informatie worden geregistreerd in je WordPress website, en je kunt ze bekijken via de WordPress admin > Paytium > Betalingen, zie ook:
   https://www.paytium.nl/handleiding/betalingen-beheren/

   Mocht je meer vragen hebben dan hoor ik dat graag!

   Groet
   David

   Reply

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl