logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Pronamic Pay betaal plugin alternatief

Pronamic Pay betaal plugin alternatief

Om betalingen via je website te accepteren kun je gebruik maken van Pronamic Pay. Maar aan welke plugin kun je Pronamic Pay nou allemaal koppelen? Welke betaalmethodes kun je er mee accepteren? En is er geen alternatief voor Pronamic Pay die je niet aan een aparte ecommerce plugin hoeft te koppelen? In dit artikel behandelen we de werking van Pronamic Pay en leggen we uit waarom Paytium wellicht een interessant alternatief is.


Wat is Pronamic Pay?

Pronamic Pay is een WordPress plugin waarmee je een payment provider kunt koppelen aan ecommerce plugins. Hiermee maak je het mogelijk dat een klant op jouw website een product of dienst kan afrekenen middels bijvoorbeeld een iDEAL betaling. Door de koppeling tussen Pronamic Pay, de payment provider en de ecommerce plugin (zoals WooCommerce of Gravity Forms) wordt het betaalde bedrag na een aankoop op jouw rekening gestort.

Wat is een payment provider?

Een payment provider is een dienstverlener die het mogelijk maakt om via een website betalingen te accepteren en de bedragen vervolgens uit te keren op een bankrekening. Als je met jouw eigen website of webshop wilt dat klanten met bijvoorbeeld iDEAL kunnen afrekenen heb je een payment provider nodig. Deze maakt het afrekenproces via de gekozen betaalmethode mogelijk en zorgt ervoor dat het bedrag, minus een vaste handling fee wordt overgemaakt naar jouw zakelijke bankrekening.

ideal-koppelen-wordpress-woocommerce

 

In Nederland zijn Mollie, Sisow en Buckaroo voorbeelden van veelgebruikte payment providers.

Koppelingen met plugins en payment providers

Pronamic Pay kun je koppelen aan een groot aantal WordPress plugins waaronder WooCommerce, Gravity Forms en Easy Digital Downloads.

Pronamic Pay kan worden gekoppeld aan een groot aantal payment providers zoals Mollie, TargetPay, Sisow, Buckaroo, etc. Met Pronamic Pay zit je dus niet aan een specifieke betaalprovider vast. Afhankelijk van de payment provider kun je o.a. betaalmethodes zoals iDEAL en Bancontact (populair in België) accepteren.

Voordelen maar ook nadelen

Omdat Pronamic Pay met vele verschillende WordPress plugins en payment providers kan worden gekoppeld, kan het nogal eens voorkomen dat je hier en daar een foutmelding krijgt. Vooral de verschillende plugins houden niet perse rekening met Pronamic Pay, waardoor het kan zijn dat een integratie soms wat hobbelig kan verlopen. Dit is in onze optiek ook een van de minpunten van de plugin.

Daarnaast brengt het een hele reeks aan opties en configuratieschermen met zich mee, waardoor iemand die wellicht wat minder technisch is de weg kwijt raakt.

De kosten van Pronamic Pay

Met Pronamic Pay betaal je zowel voor de plugin waarmee je hem integreert, alsmede voor Pronamic Pay. Op het moment van schrijven kost een licentie van Pronamic Pay €49 per jaar. Tot 20 transacties is de plugin overigens gratis in gebruik. Zou je het willen koppelen aan een formulieren plugin zoals Gravity Forms, kost de goedkoopste licentie daarvan 59 dollar op jaarbasis. Daarnaast moet je zoals gezegd per plugin en per payment provider aparte configuraties instellen om het geheel werkende te krijgen.

Een alternatief voor Pronamic Pay: Paytium

Wil je minder configureren? Ben je op zoek naar een simpele manier om bestelformulieren voor je producten of diensten te bouwen? Wil je er zeker van zijn dat je afrekenproces altijd werkt? Denk dan eens aan Paytium.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Waar je Pronamic Pay gebruikt om een andere WordPress plugin te koppelen aan een payment provider, biedt Paytium het beste van twee werelden. Je kunt simpel en snel formulieren genereren om je producten of diensten te verkopen en er zit standaard een koppeling met de payment provider Mollie ingebouwd. Je hebt dus geen aparte plugin nodig om o.a. iDEAL betalingen te accepteren.

Een voorbeeld van een simpel Paytium bestelformulier

Heb je een product wat je wilt verkopen via je website? Of misschien een dienst in de vorm van een abonnement met terugkerende betalingen? Met Paytium bouw je in een handomdraai een formulier waarmee je jouw product of dienst kunt verkopen. Paytium maakt gebruik van simpele shortcodes om alle velden in jouw bestelformulier te genereren. Hieronder vindt je een voorbeeld hiervan.

Code

[paytium name="Formulier naam" description="Product naam" button_label="Bestellen"]
[paytium_field type="label" label="CD Klassieke Muziek voor €14,00" amount="14" tax="21" /]
[paytium_field type="email" label="Email" required="true" /]
[paytium_field type="name" label="Naam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Adres" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Postcode" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Plaatsnaam" required="true" /]
[paytium_field type="text" label="Land" required="true" /]
[paytium_total /]
[/paytium]

Resultaat

In de documentatie vindt je meer over het maken van bestelformulieren met stortcodes.

Paytium biedt verschillende betaalmethoden

In tegenstelling tot Pronamic Pay integreert Paytium alleen met de populaire payment provider Mollie. Mollie is echter een van de meeste vooruitstrevende payment providers van ons land en middels de integratie met Mollie kun je niet alleen iDEAL betalingen accepteren maar ook betalingen via Bancontact, Sofort, Paypal, creditcard, etc.

Het enige wat je nodig hebt is een account bij Mollie. Deze kun je binnen een paar minuten registreren.

Koppel je klanten aan MailChimp of andere software

Paytium is gratis in gebruik, maar wil je extra features zoals een koppeling met o.a. MailChimp, dan kun je kiezen voor een van de betaalde versies. Hiermee kun je na een succesvolle betaling een klant automatisch op je MailChimp lijsten plaatsen en tegelijkertijd automatisch een factuur sturen. Wil je nog verder gaan en Paytium koppelen aan andere software? Ook dat is via Paytium Pro mogelijk middels de koppeling met Zapier.

Klaar om Paytium te proberen? Download Paytium dan gratis op WordPress.org

Labels:

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl