logo
logo
 • Home
 • Blog
 • Kaartjes voor events verkopen via WordPress

Kaartjes voor events verkopen via WordPress

Organiseer je een event en wil je via je WordPress website tickets en kaartjes verkopen? Heb je daar dan een hele webshop voor nodig? Heb je daarvoor een speciale Engelstalige ticket plugin voor nodig? Moet je bij iedere plugin achteraf nog lopen rommelen met een extra iDEAL extensie en instellingen?

Het antwoord is simpel: Nee.

Een simpel formulier voor de verkoop van kaartjes

Met de WordPress plugin Paytium bouw je binnen no-time één of meerdere formulieren waarmee je kaartjes en tickets voor je evenement kunt verkopen. Je kunt zelf kiezen welke velden je in het formulier wilt verwerken. Je kunt hierbij denken aan:

 • Naam
 • E-mail
 • Aantal tickets
 • Datum

In het voorbeeld hierboven heb ik het veld datum toegevoegd. Dit veld kan bestaan uit een dropdown waarmee een bezoeker, in het geval dat jouw event plaats vindt op meerdere data, zelf kan kiezen uit de gewenste datum.

Tip: voor een formulier met een product dat meerdere keren besteld kan worden zie “Aantallen per veld“.

Code

[paytium name="Formulier naam" description="Product naam" button_label="Bestellen"]
[paytium_field type="dropdown" label="Hoeveelheid" options="7 (1 kaartje)/14 (2 kaartjes)/21 (3 kaartjeS)" options_are_amounts="true" tax="21" first_option="amount" /]
[paytium_field type="email" label="Email" required="true" /]
[paytium_field type="name" label="Naam" required="true" /]
[paytium_field type="dropdown" label="Datum" options="7 januari/7 februari/7 maart" required="true" /]
[paytium_total /]
[/paytium]

Resultaat

Het is aan jou om het bestelformulier voor de tickets en kaartjes zo uitgebreid of zo simpel mogelijk te houden. Met Paytium kan het allebei! Jij kent jouw doelgroep het beste en het is goed om het formulier optimaal aan te kunnen passen op deze doelgroep. Paytium zorgt voor maatwerk, waar je zelf de volledige controle over hebt.

Aparte kosten rekenen voor kinderen of VIP kaarten

Wil je VIP kaartjes verkopen of bijvoorbeeld een lager tarief rekenen voor kinderen? Met Paytium kun je flexibele bedragen voor je tickets hanteren. Aan de hand van de opties die je bezoeker kiest wordt de totaalprijs automatisch berekend en indien je er voor kiest wordt de totaalprijs ook direct onderaan het formulier getoond. Zo weet een bezoeker van je website direct wat ie moet gaan betalen.

iDEAL is ingebouwd, je hebt geen losse plugin nodig

Tegenwoordig wil je natuurlijk dat je bezoekers direct hun kaartjes kunnen afrekenen met iDEAL. Zo heb je de inkomsten al op je rekening staan voordat het evenement begint en brengt dat een bepaalde financiële zekerheid met zich mee.

Omdat de iDEAL betaalmethode is ingebouwd in Paytium hoef je deze voor deze niet geen extra plugin of extensie te downloaden. Het enige wat je qua iDEAL hoeft te doen is het aanmaken van account bij de ‘payment service provider’ Mollie. Zodra je website door Mollie is goedgekeurd kun je direct aan de slag met de verkoop van je kaartjes voor het event. Paytium ondersteunt alle betaalmethode’s die Mollie aanbiedt.

Automatische e-mailbevestiging met extra informatie

Wil je een betalende bezoeker van specifieke informatie voorzien die niet op de website wordt vermeld? Dan kun je er voor kiezen om met Paytium een e-mail bevestiging te sturen naar een ieder die via het bestelformulier een kaartje heeft gekocht.

Op het moment dat iemand een bestelling doet, ontvangt hij/zij dan automatisch een e-mail met daarin een door jouw gekozen tekst. Dit kan een korte bevestigingstekst zijn, maar ook een uniek ticketnummer, adresgegevens van het evenement, kledingeisen of handige tips. Het is maar net welke informatie jij wilt versturen. Deze e-mail dient dan ook als ticket/toegangsbewijs.

Emails kunnen gestuurd worden met de betaalde versies van Paytium. In e-mails kun je alle ingevulde informatie uit het formulier gebruiken door middel van tags.

Een handige tag waarmee je mensen een uniek ticketnummer kan even is {payment-id}. Als je deze toevoegt aan de email, zal die automatisch omgezet worden tot een uniek ticketnummer in de email die de bezoeker ontvangt. Dit nummer is ook het nummer van de betaling, dus je kunt met een print van die email ook de betaling terugzoeken in Paytium. Heel handig dus!

Klanten automatisch naar MailChimp sturen

Paytium biedt de mogelijkheid om betalende klanten direct op een MailChimp lijst te plaatsen. MailChimp is één van de meest gebruikte e-mail marketing software om o.a. handmatig of geautomatiseerd visueel opgemaakte e-mails versturen.

Om een goede relatie met je achterban te behouden kun je ze af en toe een opgemaakte mail sturen met waardevolle informatie, of kaarten (met korting) verkopen voor volgende evenementen. De mensen die je een e-mail stuurt zijn immers al warme contacten, aangezien ze al een evenement van je hebben bijgewoond. Dit zijn precies die mensen waar jij een goede band mee wilt blijven onderhouden. Dit kun je doen door kaartjes met korting aan te bieden. Door hiervoor een link in de mail te plaatsen maak je het direct makkelijker om de kaartjes met korting te kopen. Paytium zorgt ervoor dat alles goed geregeld is.

Bestellingen exporteren naar CSV en Excel

Vind je het handig om alle bestellingen in Excel te kunnen bekijken? Met Paytium kun je heel simpel alle aankopen als .csv bestand downloaden. Een .csv bestand je openen in Excel en zelf eventueel verder bewerken. Ook is het handig om via Excel een uitdraai te maken van alle bestellingen, zodat je bij het evenement een lijst kunt bijhouden van alle bezoekers en kunt nachecken of ze daadwerkelijk op de lijst staan. Hier kun je in de toekomst ook weer slim gebruik van maken. Je kunt zien wie er een evenement heeft bezocht. Hierdoor heb je de mogelijkheid om op een later moment een gepersonaliseerde mail te sturen. Stuur eens een bedankje voor hun aanwezigheid, zodat zij zich extra gewaardeerd voelen. Natuurlijk kun je op een later moment ook weer eens een uitnodiging voor een nieuw evenement sturen, inclusief een iDEAL linkje voor een kaartje natuurlijk!

Zakelijke klanten bedienen

Als je kaartjes en tickets voor je event wilt verkopen aan zakelijke klanten is het belangrijk dat je een factuur stuurt zodra er met iDEAL is afgerekend. Met Paytium Pro kun je automatisch een email sturen met daarin een factuur met jouw bedrijfsgegevens en die van de klant. Zo bespaar je jezelf de moeite om voor iedere bestelling zelf een aparte factuur aan te maken en deze vervolgens handmatig te versturen.

Qua wijzigingen aan het formulier voor zakelijke klanten kun je bijvoorbeeld een extra veld met bedrijfsnaam en vestigingslocatie toevoegen. Dit is slechts één van de mogelijkheden. Paytium biedt je alle ruimte om formulieren helemaal ‘eigen’ te maken en aan te passen op de ontvanger(s).

Plaats vandaag nog je eerste bestelformulier online

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Paytium voor de verkoop van kaartjes voor je event? Download Paytium dan gratis via de plugin repository van WordPress. Als je meer wilt lezen over de werking van Paytium kun je op je gemak de handleiding doornemen. Wij hebben de handleidingen zo eenvoudig mogelijk gemaakt, zodat het installeren van – en het aan de slag gaan met – Paytium heel eenvoudig is voor iedereen. Zo kan echt iedereen profiteren van de voordelen van iDEAL betalingen op de website en/of in de online nieuwsbrief. Ontdek de voordelen zelf!

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!

Heb je nog vragen over de werking of de mogelijkheden die Paytium biedt?

Neem dan contact met ons op.

Labels:,

Reacties (2)

 • Avatar

  jan

  |

  Goedemiddag,

  wij willen graag tickets gaan verkopen via onze website.
  We hebben een mollie account aangemaakt en ook jullie plugin geïnstalleerd. Dat ziet er so far allemaal al goed uit zeg!
  Ik vroeg me alleen af hoe het in zijn werk gaat als het is uitverkocht.

  We hebben namelijk een 2-daags evenement. Met op beide dagen de optie om tickets voor voor of achter te bestellen. Er zit echter wel een limiet op het aantal tickets dat verkocht kan worden online per voor en per achter.

  Ik hoor het graag! Alvast super bedankt en complimenten voor jullie bedrijf/dienst/plugin.

  M.v.g.
  Jan van Lieshout
  CV De kaauw Voetjes

  Reply

  • Avatar

   David

   |

   Hoi Jan,

   Bedankt voor je berichtje en complimenten :)

   Die vraag heb ik vaker gehad, en daarom heb ik recent een soort voorraad systeem ontwikkeld. Dat staat omschreven in deze handleiding:
   https://www.paytium.nl/handleiding/limieten/

   Lost dit jou vraagstuk op? Twijfel niet om mij nog een berichtje te sturen als je vastloopt of meer vragen hebt!

   Vriendelijke groet
   David

   Reply

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl