logo
logo
  • Home
  • Formulier voor bestanden uploaden met betaling in WordPress

Formulier voor bestanden uploaden met betaling in WordPress

Een formulier voor bestanden uploaden met of zonder betaling in WordPress maken wordt door velen als vrij lastig gezien. Toch hoeft het niet lastig te zijn. Je moet alleen wel even weten hoe je te werk gaat. Daar helpen wij je graag bij. Wil jij een formulier voor bestanden uploaden in WordPress maken, bijvoorbeeld omdat bezoekers materiaal moeten kunnen uploaden voor gepersonaliseerde producten? Dan kun je ons praktische stappenplan gebruiken.

Tip: zie ook:
Extra velden
Automatische emails te ontvangen
Eigen Tekst na Betaling tekst die getoond wordt na het doorlopen van het formulier aanpassen

Wanneer een formulier voor bestanden uploaden in WordPress maken?

Er zijn veel redenen te noemen om een formulier voor bestanden uploaden in WordPress te maken. We noemden net al even de verkoop van gepersonaliseerde producten.
Verkoop jij bijvoorbeeld artikelen die je van een persoonlijke foto kunt voorzien voor je klanten? Dan kunnen zij middels deze functie eenvoudig de gewenste foto uploaden. Verkoop je 18+ producten zoals een wijnpakket?

Dan kunnen online bezoekers een identiteitsbewijs uploaden om de leeftijd aan te tonen. Heb je open vacatures? Dan kunnen kandidaten eenvoudig online hun cv uploaden. Je kunt natuurlijk ook een formulier voor bestanden uploaden in WordPress maken voor het verzamelen van persoonlijke gegevens van je klanten. Ideaal wanneer je ze bijvoorbeeld een eindejaarsgeschenk wilt sturen of een leuke aanbieding voor de verjaardag.

Kortom, er zijn eindeloos veel redenen om een formulier voor bestanden uploaden in WordPress te maken. Het mooie is dat je een formulier kan maken waarin mensen bestanden kunnen uploaden… met en zonder betaling! Dus het is aan jou of je mensen direct wilt laten betalen voor het uploaden van bestanden.

Wat voor bestanden kunnen er worden geüploade?

Wil je een formulier voor bestanden uploaden in WordPress maken? Dan kun je met Paytium aan de slag. Hiermee kun je ervoor zorgen dat online bezoekers eenvoudig bestanden kunnen uploaden. Je kunt dit doen voor de volgende bestandstypen (die WordPress zelf accepteert):

Afbeeldingen zoals .png, .gif en .jpg
Documenten zoals .doc, .xls, .ppt en .pdf
Audio zoals .wav, .mp3 en .mp4
Video zoals .mpg, .mov en .wmv

Formulier voor bestanden uploaden in WordPress: stappenplan!

Het maken van een formulier voor bestanden uploaden in WordPress is niet lastig, maar het is wel belangrijk dat je het goed aanpakt. Heb je het niet eerder gedaan, dan kan het nog best even een puzzelwerkje zijn. Paytium maakt het graag makkelijk voor je. Wij bieden je een handig stappenplan voor het maken van een formulier voor bestanden uploaden in WordPress.

Stap 1: een formulier maken in WordPress
Je hebt eerst de plugin Paytium nodig,
Dus installeer en activeer deze.
Vul de URL van je WordPress website in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

Nadat je de installatie hulp hebt gevolgd kun je vervolgens een pagina of bericht in je WordPress site kiezen (of een nieuwe aanmaken), waar je het formulier wilt plaatsen. Zodra je deze pagina of bericht hebt geopend (in WordPress dashboard en dan ‘Berichten’ of ‘Pagina’s’), kun je de onderstaande code kopieren en plakken naar die pagina.

 

Code

[paytium name="Your webshop name" description="Files"]
[paytium_field type="label" label="T-shirt met eigen afbeelding €19,95"
amount="19,95" /]
[paytium_field type="file" label="Upload jouw afbeelding" /]
[paytium_field type="text" label="Naam" required="true" /]
[paytium_field type="email" label="Email" required="true" /]
[paytium_button label="Betalen" /]
[/paytium]

Resultaat

Gefeliciteerd! Je hebt dus nu al, in stap 1, een werkend formulier waarmee mensen een bestand kunnen uploaden en daarnaast €19,95 moeten betalen.
Geweldig toch!

Stap 2: het formulier personaliseren
Je kunt je formulier verder personaliseren door de code’s aan te passen. Zo maak je het formulier eenvoudig ‘eigen’. Je kunt bijvoorbeeld nog meer Extra velden toevoegen als je meer informatie van gebruikers wilt ontvangen. Je past het formulier makkelijk aan naar hoe jij deze graag ziet.

Waarschijnlijk wil je ook het bedrag dat mensen moeten betalen aanpassen van €19,95 naar een ander bedrag. Dat kun je eenvoudig doen door het bedrag gewoon in de code aan te passen.
Heb je alle velden doorlopen en – indien nodig – aangepast? Dan kun je de WordPress pagina of bericht waarin het formulier staat opslaan en doorgaan naar de volgende stap.

Stap 3: het upload veld personaliseren
Een upload veld wordt in Paytium gemaakt door deze code
[paytium_field type="file" label="Upload jouw afbeelding" /].

In het bovenstaande formulier staat er bij het upload veld “Upload jouw afbeelding”. Maar afhankelijk van jouw situatie wil je dit misschien aanpassen naar “Upload uw CV” of “Upload jouw pasfoto” etc.

Je kunt nu ook aangeven of bezoekers verplicht zijn om een bestand te uploaden bij het invullen van het formulier door required=”true” toe te voegen aan het veld.

Stap 4: emails sturen naar jezelf
In veel gevallen is het wenselijk dat je een email krijgt wanneer er een bestand is geüploade via je website. Hiervoor heb je een betaalde versie van Paytium nodig, bijvoorbeeld Paytium Plus. Als je die versie hebt (die je eenvoudig kunt installeren) ga je naar ‘Paytium’ en vervolgens naar ‘Emails’ om dit te organiseren zoals jij het wilt. Je kunt de instellingen wijzigen om emails te ontvangen wanneer er iets is ingezonden ongeacht betaling, of alleen nadat er ook meteen betaald is. Om een email alleen aan jezelf te verzenden, vink je “Verzend aan klant” uit.
Ben je klaar? Klik dan op ‘opslaan’.

Stap 5: een email sturen naar de bezoeker
Veel mensen vinden het prettig om aan online bezoekers te laten weten wanneer een bestand goed is ontvangen. Natuurlijk ben je niet altijd zelf meteen aanwezig als er via het formulier bestanden worden geüploade via WordPress. Via ‘Paytium’ en ‘Emails’ kun je een automatische bevestiging instellen naar de bezoeker. De online bezoeker krijgt dan automatisch een bevestiging dat het bestand in goede orde is ontvangen. Dit bespaart je veel tijd en voor de online bezoekers is het een prettige functie.
Naast het sturen van een automatische email, kun je met Paytium Plus ook de tekst die getoond wordt na het doorlopen van het formulier aanpassen. Die kun je dan zo aanpassen dat het beter past bij jou situatie.

Stap 6: het resultaat checken
Het is natuurlijk altijd belangrijk om het resultaat even te checken om te zien of alles goed is gegaan en ook werkt zoals het hoort. Open je website via de browser en bekijk de pagina waaraan je het formulier hebt toegevoegd. Is deze goed zichtbaar? Test de functie even uit door zelf een bestand te uploaden.
Vervolgens kun je de ontvangst van het bestand via WordPress checken. Ga hiervoor naar Paytium en vervolgens naar ‘Betalingen’ om het ontvangen bestand te bekijken. Klik met de rechtermuisknop op het bestand om deze op te slaan. Werkt alles zoals het hoort? Dan ben je helemaal klaar!
Te gebruiken met alle betalingen od donaties die je wilt ontvangen in WordPress.

Validation by File type & Maximum File upload:

Vanaf versie 4.3.5 is het mogelijk om ook een maximum bestandsgrootte (file size) mee te geven aan de file die geüpload wordt door een klant.
Het is ook mogelijk om meerdere bestanden te uploaden.

Validation by file type:

Als je alleen afbeeldingen, wilt uploaden maar geen PDF of een videobestanden moet je dan alleen JPG-, en PNG- bestandstypen toestaan.
Zie hier : https://wpengine.com/support/mime-types-wordpress/#Allowed_WordPress_MIME_Types
Hier vindt je de lijst met toegestane bestands-MIME-typen . Bekijk en kopiëren naar wens.
Om deze validatie toe te voegen aan een shortcode van een Paytium-bestandsveld, kan je “allowed_file_types” toevoegen aan de shortcode en de benodigde “MIME Types” en ze scheiden door komma’s

Code:
[paytium_field type="file" allowed_file_types="image/gif,image/png ,image/jpeg"]

Maximum File Upload:

Vanaf versie 4.3.5 is het mogelijk om ook een maximum bestandsgrootte (file size) mee te geven aan de file die geüpload wordt door een klant.
Het is ook mogelijk om meerdere bestanden te uploaden.
Doe je zo:
“max_file_size”
De waarde in megabytes bepaal je naar wens:
Je wilt een maximum file size van bijvoorbeeld 2MB gebruik dan :
max_file_size=”2″

Code :
[paytium_field type="file" max_file_size="2"]

Meerdere bestanden uploaden:

Wil je meerdere bestanden uploaden gebruik dan: “max_files”:
Let op: 20 bestaanden is standaard (Default value is 20 bestanden).
Dus als je maar 1 bestand wilt, stel het dan als volgt in:
[paytium_field type="file" max_files="1"]

FAQ: Over Podcast -> Is er een mogelijkheid om met Paytium specifieke content Podcast per episode tegen betaling aan te bieden?

Zo van eerst betalen dan een link krijgen om vervolgens ernaar te luisteren.
Paytium ondersteunt bestanden uploaden in WordPress, zodat je bezoekers materiaal kunnen uploaden voor gepersonaliseerde producten.
Hoe met een Podcast?
Kan je doen met paytium_content shortcode en item-ID-functie.
https://www.paytium.nl/handleiding/membership-sites-wordpress/#de-shortcode

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl