logo
logo
  • Home
  • Blog
  • Formulier voor bestanden uploaden met betaling in WordPress

Formulier voor bestanden uploaden met betaling in WordPress

Een formulier voor bestanden uploaden met of zonder betaling in WordPress maken wordt door velen als vrij lastig gezien. Toch hoeft het niet lastig te zijn. Je moet alleen wel even weten hoe je te werk gaat. Daar helpen wij je graag bij. Wil jij een formulier voor bestanden uploaden in WordPress maken, bijvoorbeeld omdat bezoekers materiaal moeten kunnen uploaden voor gepersonaliseerde producten? Dan kun je ons praktische stappenplan gebruiken.


Wanneer een formulier voor bestanden uploaden in WordPress maken?

Er zijn veel redenen te noemen om een formulier voor bestanden uploaden in WordPress te maken. We noemden net al even de verkoop van gepersonaliseerde producten.

Verkoop jij bijvoorbeeld artikelen die je van een persoonlijke foto kunt voorzien voor je klanten? Dan kunnen zij middels deze functie eenvoudig de gewenste foto uploaden. Verkoop je 18+ producten zoals een wijnpakket? Dan kunnen online bezoekers een identiteitsbewijs uploaden om de leeftijd aan te tonen. Heb je open vacatures? Dan kunnen kandidaten eenvoudig online hun cv uploaden. Je kunt natuurlijk ook een formulier voor bestanden uploaden in WordPress maken voor het verzamelen van persoonlijke gegevens van je klanten. Ideaal wanneer je ze bijvoorbeeld een eindejaarsgeschenk wilt sturen of een leuke aanbieding voor de verjaardag.

Kortom, er zijn eindeloos veel redenen om een formulier voor bestanden uploaden in WordPress te maken. Het mooie is dat je een formulier kan maken waarin mensen bestanden kunnen uploaden… met en zonder betaling! Dus het is aan jou of je mensen direct wilt laten betalen voor het uploaden van bestanden.

Wat voor bestanden kunnen er worden geüploade?

Wil je een formulier voor bestanden uploaden in WordPress maken? Dan kun je met Paytium aan de slag. Hiermee kun je ervoor zorgen dat online bezoekers eenvoudig bestanden kunnen uploaden. Je kunt dit doen voor de volgende bestandstypen (die WordPress zelf accepteert):

  • Afbeeldingen zoals .png, .gif en .jpg
  • Documenten zoals .doc, .xls, .ppt en .pdf
  • Audio zoals .wav, .mp3 en .mp4
  • Video zoals .mpg, .mov en .wmv

Formulier voor bestanden uploaden in WordPress: stappenplan!

Het maken van een formulier voor bestanden uploaden in WordPress is niet lastig, maar het is wel belangrijk dat je het goed aanpakt. Heb je het niet eerder gedaan, dan kan het nog best even een puzzelwerkje zijn. Paytium maakt het graag makkelijk voor je. Wij bieden je een handig stappenplan voor het maken van een formulier voor bestanden uploaden in WordPress.

Stap 1: een formulier maken in WordPress

Je hebt eerst de plugin Paytium nodig, dus installeer en activeer deze.

In drie klikken Paytium installeren?

Vul de URL van je WordPress website hier in om Paytium te installeren vanaf WordPress.org.

En mail gerust naar support@paytium.nl als je vragen hebt!


Nadat je de installatie hulp hebt gevolgd kun je vervolgens een pagina of bericht in je WordPress site kiezen (of een nieuwe aanmaken), waar je het formulier wilt plaatsen. Zodra je deze pagina of bericht hebt geopend (in WordPress dashboard en dan ‘Berichten’ of ‘Pagina’s’), kun je de onderstaande code kopieren en plakken naar die pagina.

Code

[paytium name="Your webshop name" description="Files"]
[paytium_field type="label" label="T-shirt met eigen afbeelding €19,95" amount="19,95" /]

[paytium_field type="file" label="Upload jouw afbeelding" /]

[paytium_field type="text" label="Naam" required="true" /]
[paytium_field type="email" label="Email" required="true" /]
[paytium_button label="Betalen" /]
[/paytium]

Resultaat

Betaald bestanden uploaden

Gefeliciteerd! Je hebt dus nu al, in stap 1, een werkend formulier waarmee mensen een bestand kunnen uploaden en daarnaast €19,95 moeten betalen. Geweldig toch!

Stap 2: het formulier personaliseren

Je kunt je formulier verder personaliseren door de code’s aan te passen. Zo maak je het formulier eenvoudig ‘eigen’. Je kunt bijvoorbeeld nog meer Extra velden toevoegen als je meer informatie van gebruikers wilt ontvangen. Je past het formulier makkelijk aan naar hoe jij deze graag ziet.

Waarschijnlijk wil je ook het bedrag dat mensen moeten betalen aanpassen van €19,95 naar een ander bedrag. Dat kun je eenvoudig doen door het bedrag gewoon in de code aan te passen.

Heb je alle velden doorlopen en – indien nodig – aangepast? Dan kun je de WordPress pagina of bericht waarin het formulier staat opslaan en doorgaan naar de volgende stap.

Stap 3: het upload veld personaliseren

Een upload veld wordt in Paytium gemaakt door deze code [paytium_field type="file" label="Upload jouw afbeelding" /].

In het bovenstaande formulier staat er bij het upload veld “Upload jouw afbeelding”. Maar afhankelijk van jouw situatie wil je dit misschien aanpassen naar “Upload uw CV” of “Upload jouw pasfoto” etc.

Je kunt nu ook aangeven of bezoekers verplicht zijn om een bestand te uploaden bij het invullen van het formulier door required="true" toe te voegen aan het veld.

Stap 4: emails sturen naar jezelf

In veel gevallen is het wenselijk dat je een email krijgt wanneer er een bestand is geüploade via je website. Hiervoor heb je een betaalde versie van Paytium nodig, bijvoorbeeld Paytium Plus. Als je die versie hebt (die je eenvoudig kunt installeren) ga je naar ‘Paytium’ en vervolgens naar ‘Emails’ om dit te organiseren zoals jij het wilt. Je kunt de instellingen wijzigen om emails te ontvangen wanneer er iets is ingezonden ongeacht betaling, of alleen nadat er ook meteen betaald is. Om een email alleen aan jezelf te verzenden, vink je “Verzend aan klant” uit.

Ben je klaar? Klik dan op ‘opslaan’.

Stap 5: een email sturen naar de bezoeker

Veel mensen vinden het prettig om aan online bezoekers te laten weten wanneer een bestand goed is ontvangen. Natuurlijk ben je niet altijd zelf meteen aanwezig als er via het formulier bestanden worden geüploade via WordPress. Via ‘Paytium’ en ‘Emails’ kun je een automatische bevestiging instellen naar de bezoeker. De online bezoeker krijgt dan automatisch een bevestiging dat het bestand in goede orde is ontvangen. Dit bespaart je veel tijd en voor de online bezoekers is het een prettige functie.

Naast het sturen van een automatische email, kun je met Paytium Plus ook de tekst die getoond wordt na het doorlopen van het formulier aanpassen. Die kun je dan zo aanpassen dat het beter past bij jou situatie.

Stap 6: het resultaat checken

Het is natuurlijk altijd belangrijk om het resultaat even te checken om te zien of alles goed is gegaan en ook werkt zoals het hoort. Open je website via de browser en bekijk de pagina waaraan je het formulier hebt toegevoegd. Is deze goed zichtbaar? Test de functie even uit door zelf een bestand te uploaden.

Vervolgens kun je de ontvangst van het bestand via WordPress checken. Ga hiervoor naar Paytium en vervolgens naar ‘Betalingen’ om het ontvangen bestand te bekijken. Klik met de rechtermuisknop op het bestand om deze op te slaan. Werkt alles zoals het hoort? Dan ben je helemaal klaar!

Werkt het niet zoals het zou moeten? Dan helpen wij je natuurlijk graag. Neem gerust contact met ons op.

Wil je ook betalingen ontvangen via WordPress?

Het kan natuurlijk zijn dat je ook andere betalingen of donaties wilt ontvangen via WordPress. Ook hiervoor kun je gebruik maken van praktische donatie knoppen en formulieren. Paytium kan je veel tijd besparen door het je allemaal een stuk makkelijker te maken. Maak eens gratis kennis met Paytium of neem contact met ons op voor meer informatie of advies.

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

iDEAL + WordPress nieuws

één email per maand • informatief • eenvoudig afmelden

Please wait...

Bedankt, je bent succesvol toegevoegd aan de nieuwsbrief!

WordPress expert

Paytium is ontwikkeld door David de Boer

Het bedrijf bekijkt de technologische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het accent ligt op toegankelijkheid en gebruikers mogelijkheden.

Mail gerust naar support@paytium.nl